Mediamarkt Logo

De beste gaming-tablets op een rijtje

unknown description

Ben je op zoek naar een gaming-tablet waar je grote, grafische spellen als Fortnite of Call of Duty op kunt spelen, zonder dat je last hebt van irritante haperingen en lange wachttijden? Bekijk onze top 5 van game-tablets die snel en sterk genoeg zijn voor jouw gaming-behoeften.

Welke gaming-tablet past het beste bij jou: bekijk onze top 5

Welke gaming-tablet past het beste bij jou: bekijk onze top 5

Elke goede gaming-tablet moet voldoen aan een paar strenge criteria. Zo moet ten eerste de processor krachtig genoeg zijn om de grootste 3D-games schokloos te spelen. Ten tweede moet het beeldscherm een goed formaat hebben om lekker te kunnen gamen. Maar wat maakt een gaming-tablet voor jou ideaal? Is dat goede geluidskwaliteit of genoeg opslagruimte voor al je favoriete games? Wij hebben de – volgens ons – beste 5 game-tablets voor je geselecteerd en uitgelicht. Wil je jouw zoektocht naar een geschikte tablet nog even voortzetten, ontdek dan welke tablet het beste bij je past.

Welke tablet past bij jou?

Apple iPad Pro 12.9 inch

Apple iPad Pro 12.9 inch

De Apple iPad Pro 12.9 inch is nog altijd een van de nieuwste generatie iPads en daarmee ook een van de beste gaming-tablets. De tablet heeft een krachtige M2-processor, die door Apple zelf is geproduceerd. Deze processor zorgt ervoor dat je heel snel kunt uploaden, weinig vertragingen hebt en dat de batterij lang genoeg meegaat om lekker te kunnen spelen. Een ideale processor voor de grootste games. Ben je fan van spellen met Augmented Reality (AR)? De iPad Pro 12.9 inch is hier zeer geschikt voor. De tablet heeft namelijk een haarscherpe, dubbele camera met lidar-sensoren, die afstanden heel nauwkeurig inschatten.

Bekijk de Apple iPad Pro 12.9 inch

Apple iPad Air (2022)

Apple iPad Air (2022)

Als je een betrouwbare en krachtige gaming-tablet zoekt, voldoet de Apple iPad Air precies aan die wensen. De iPad Air (2022) is de 5e generatie van de Air-reeks en heeft ook de meeste gaming-troeven in handen. Zo beschikt deze Apple-tablet over de M1-processor, de krachtigste van alle iPads Air. Hiermee speel je de grootste (grafische) games zonder vertragingen. Na het spelen zin om een film te kijken of je lievelingsserie te bingen? Dan kan dat ook heel goed op de iPad Air (2022). De tablet heeft een compact 10.9-inch-scherm zonder thuisknop, dus je benut het volledige beeld om te gamen.

Bekijk de Apple iPad Air (2022)

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022)

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022)

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) is een vernieuwde uitgave van de S6, die in 2019 voor het eerst op de markt verscheen. De Tab S6 Lite (2022) heeft een flinke upgrade gekregen met de Qualcomm Snapdragon 720G processor zodat je je games zonder haperingen speelt. Met een opslagruimte van 64 GB passen al veel apps op de Tab S6 Lite en met een MicroSD-kaart breid je dit naar wens uit tot wel 1 TB.

Bekijk de Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022)
Naar alle Samsung tablets

Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8

De Samsung Galaxy Tab S8 bouwt net als de Galaxy Tab S7 voort op de hiervoor besproken Tab S6-serie. De grootste update van de Tab S8 zit hem in de Snapdragon 8 Gen 1-processor, een van de krachtigste processors van dit moment. Hiermee speel je de grootste (grafische) games zonder lange laadtijden en vertragingen. Het 11-inch-beeldscherm neem je makkelijk overal mee naartoe. Is geluid belangrijk voor je tijdens het gamen? De Galaxy Tab S8 heeft ingebouwde Quad-speakers met Dolby Atmos, waarmee het stereogeluid echt tot leven komt.

Bekijk de Samsung Galaxy Tab S8
Bekijk alle Samsung Galaxy Tabs S8

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Speel je favoriete spel op het grootste beeldscherm (14.6 inch) met de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, de ‘extra’ variant in de nieuwste tabletlijn van Samsung. De Tab S8 Ultra staat zeker in de top van alle gaming-tablets van Android en meet zich qua prestaties met de iPad-gaming-tablets. Dit komt onder andere door de krachtige Snapdragon 8 Gen 1-processor, die ervoor zorgt dat je grote games als Fortnite, Call of Duty en Diablo zonder haperingen speelt. Zoek je een tablet die qua prestaties en formaat veel wegheeft van een laptop? Dan is de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra een goede optie.

Bekijk de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Bekijk soortgelijke artikelen