Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Hoe gebruik je WhatsApp op je iPad en je Android-tablet?

Daan18 JULI 2023
unknown description

We gebruiken WhatsApp iedere dag en kunnen bijna niet meer zonder. Weekendplannen maken met je vrienden, snel iets overleggen met je collega of gewoon even de dag bespreken in de familie-app. Dat je whatsappt op je telefoon is heel logisch en dat het op je laptop kan, wist je misschien ook wel. Maar kun je ook whatsappen op een tablet? Jazeker. Er zijn 3 manieren om WhatsApp te gebruiken op je tablet: via je browser, met de officiële WhatsApp-app of door Tablet Messenger te installeren. Let op: die laatste 2 manieren zijn alleen mogelijk op een Android-tablet. Op een iPad gebruik je WhatsApp alleen via de browser.

WhatsApp op je iPad en Android-tablet via je browser

WhatsApp op je iPad en Android-tablet via je browser
© WhatsApp LLC

De makkelijkste manier om te appen op je tablet is met WhatsApp Web, wat je ook gebruikt op je laptop. In 3 eenvoudige stappen maak je al gebruik van WhatsApp Web op je tablet:

  • Surf in je browser naar web.whatsapp.com. Er verschijnt een QR-code.
  • Open WhatsApp op je telefoon, klik op de 3 verticale puntjes rechtsboven en kies ‘Gekoppelde apparaten’.
  • Tik op ‘Een apparaat koppelen’ en scan de QR-code op je tablet.

Je tablet is nu gekoppeld aan WhatsApp! Je hebt je telefoon ook niet meer nodig om WhatsApp te gebruiken op je tablet. Heb je een iPad? Dan is dit de enige manier om te kunnen WhatsAppen op je tablet.

Installeer de officiële WhatsApp-app

Er is een officiële app van WhatsApp die je kunt downloaden op een Android-tablet. Dit is het handigst als je 2 verschillende telefoonnummers hebt, want je kunt niet met 1 nummer tegelijk op je tablet en je telefoon appen. WhatsApp stuurt via sms een verificatiecode naar je telefoonnummer. Als je een tablet hebt met eigen simkaart, kun je deze code gewoon op je tablet verifiëren. Heeft je tablet geen simkaart, dan moet je de simkaart even in een smartphone stoppen.

WhatsAppen via Tablet Messenger

WhatsAppen via Tablet Messenger
© tabletmessenger.com

De derde manier om te whatsappen op je tablet, is via de app Tablet Messenger. Let op: deze app is alleen beschikbaar op Google Play en daarom alleen te gebruiken op Android-tablets. Tablet Messenger is een soort verzamel-app waarmee je verschillende messenger-tools kunt gebruiken, waaronder WhatsApp. Je koppelt WhatsApp binnen Tablet Messenger op precies dezelfde manier als via WhatsApp Web. Het handige aan Tablet Messenger is dat je niet elke keer naar je browser hoeft om te whatsappen, maar dat je direct via een app je berichten kunt versturen.

Wat zijn de verschillen tussen WhatsApp op een iPad en Android-tablet?

Tablet kiezen: welke tablet past bij mij?

De WhatsApp-versies op iPad en Android-tablets lijken in gebruik erg op elkaar. Je stuurt berichten, doet spraakoproepen, voert videogesprekken en deelt bestanden op precies dezelfde manier. Toch zijn er een paar kleine verschillen tussen WhatsApp op je iPad en je Android-tablet. WhatsApp op een iPad is geoptimaliseerd voor het grotere iPad-scherm. Android-tablets zijn minder geoptimaliseerd, waardoor het kan dat je gesprekken er uitgerekt uitzien. Daarnaast maken iPad-gebruikers altijd gebruik van split screen, als ze dat willen. Zo kunnen ze naast het chatten ook nog andere taken uitvoeren op de tablet. Deze functie is op Android-tablets afhankelijk van de functies van het apparaat.

WhatsApp op tablet ontkoppelen

Wil je WhatsApp niet meer gebruiken op je tablet? Dan ontkoppel je de applicatie. Dit betekent dat je uitlogt op je tablet. Dat doe je als volgt:

  • Open WhatsApp op je tablet en ga naar ‘Instellingen’.
  • Zoek en selecteer ‘Mijn account’ en daarna ‘apparaten’ of ‘apparaat beheer’.
  • Je ziet een lijst met apparaten waaraan je WhatsApp-account gekoppeld is. Zoek jouw tablet.
  • Klik op de naam van je tablet en kies ‘Ontkoppelen’.

WhatsApp is nu ontkoppeld. Er worden geen berichten of gegevens meer gesynchroniseerd tussen je account en de tablet.

Kan WhatsApp op tablet en telefoon tegelijk?

Kan WhatsApp op tablet en telefoon tegelijk?

Het is mogelijk om WhatsApp tegelijkertijd op een tablet en een smartphone te gebruiken. Daarvoor moet je wel verbinden via WhatsApp Web. De berichten die je verstuurt via je telefoon, zie je ook terug als je verbindt met je tablet. Wanneer je de officiële app van WhatsApp gebruikt, is het niet mogelijk met hetzelfde account te appen op je tablet en je telefoon.

Bekijk soortgelijke artikelen