Mediamarkt Logo

Tekenen op je iPad

unknown description

Tekenen op je iPad. Voor de een is het een ontspannende hobby, voor de ander is het professionele business. Maar welke iPad is het meest geschikt om op te tekenen? En hoe werkt tekenen op je Apple-tablet eigenlijk precies? Op deze pagina krijg je antwoord op die prangende vragen.

Welke iPad is het meest geschikt voor tekenen?

Welke iPad is het meest geschikt voor tekenen?

Een iPad is geen speciale tekentablet, maar het is wel mogelijk om op elke iPad te tekenen, zeker op de nieuwere modellen. Welke iPad het meest geschikt is om op te tekenen, hangt sterk af van de creaties die je wilt maken. Wil je hobbymatig tekenen, dan is de reguliere iPad al geschikt. Moet je grafische tekeningen maken, dan zijn krachtigere iPads meer geschikt. Denk aan de iPad Air of de absolute uitblinker als het gaat om tekenen op je iPad: de iPad Pro 12.9 inch. Deze iPad heeft de krachtigste processor, zorgt voor de mooiste contrasten en laat je het soepelst over het scherm bewegen.

Welk tekenprogramma is het beste voor de iPad?

Er zijn heel veel goede tekenprogramma’s en -apps om te tekenen op je iPad. Welke app echt het beste is, hangt dus ook sterk af van jouw eigen voorkeuren en de functies die jij belangrijk vindt bij het tekenen op je iPad. Om je toch een idee te geven van enkele grote en goede tekenapps, benoemen we de volgende 5 programma’s:

  • Procreate – meest complete app voor tekenen en designen
  • Adobe Illustrator – zeer geschikt om logo’s en afbeeldingen te maken
  • Graphic – beste tekenprogramma voor onderweg
  • Comic Draw – voor de fanatieke striptekenaars
  • Artstudio Pro – ideale app als je ook op je Mac tekent

Tekenen op je iPad met de Apple Pencil

Tekenen op je iPad met de Apple Pencil

Voor de mooiste tekeningen heb je een Apple Pencil nodig. Er zijn 2 generaties Pencils. De eerste generatie is compatibel met de reguliere iPad-modellen en oudere generaties van de iPad Mini, Pro en Air (tot 2020). Nieuwere iPads werken met de 2e generatie Apple Pencil. Deze digitale pen schaf je los aan en verbind je via de magnetische connector direct en eenvoudig met je iPad. Vervolgens zijn er talloze mogelijkheden om te tekenen, schrijven, selecteren, noteren, schetsen en markeren met de Apple Pencil 2.

Hoe werkt de Apple Pencil?

De Apple Pencil werkt verrassend eenvoudig. Apple heeft met succes geprobeerd om je het gevoel te geven dat je een echte stift, potlood of pen vasthoudt. Wanneer je Pencil is verbonden met je iPad, reageert hij op alles wat je doet op het scherm. Zo kun je direct schrijven, schetsen of tekenen. Op je beeldscherm zie je altijd het palet met gerei. Hiermee switch je makkelijk van je virtuele potlood naar de kwast, en van de stift naar pen. Ook pas je eenvoudig de kleur aan van het gerei dat je nodig hebt. Handgeschreven tekst zet je met een paar tikken met je Pencil om in een gewenst lettertype. Het gerei minimaliseer je eenvoudig, zodat je meer ruimte op je scherm hebt om te tekenen.

Wat kun je op een iPad tekenen?

Haal meer uit je geld: de beste goedkope iPad in 2023

Met behulp van de Apple Pencil en een van de tientallen goede tekenapps kun je werkelijk alles tekenen wat je wilt. Van illustraties tot animaties, de mogelijkheden voor het tekenen op een iPad zijn enorm. Laat je creativiteit de vrije loop en verplaats het naar het digitale canvas van je iPad-beeldscherm.

Bekijk soortgelijke artikelen