Mediamarkt Logo

Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?

unknown description

Welke tablet past het beste bij waar jij het apparaat voor wil gebruiken? Op deze pagina vergelijken we een iPad en twee Android-tablets (Samsung en Lenovo) met elkaar. Zo helpen we je om te bepalen welke tablet het beste bij je past.

Apple iPad vs Android-tablet

Apple iPad vs Android-tablet

Het grootste verschil tussen een Apple iPad en een Android-tablet is het besturingssysteem. iPads draaien op iPadOS en blinken uit in gebruiksvriendelijkheid en hoge werksnelheden. Apple-apps werken altijd goed, omdat ze gecontroleerd worden door Apple voordat ze in de App Store komen. Er zijn 4 verschillende iPad-series: de iPad, iPad Air, Pro en Mini. Ontdek welke iPad bij jou past. Android-tablets draaien op het Android-besturingssysteem. Dit werkt net even anders op de verschillende merken die op Android draaien, zoals Samsung, Nokia en Lenovo. Wat Android-tablets wel gemeen hebben, is de sterke accu en de mogelijkheid om meerdere gebruikers toe te voegen.

Samsung- vs Lenovo-tablet

Samsung- vs Lenovo-tablet

Wanneer je Android-tablets met elkaar vergelijkt, leg je al snel een Samsung-tablet naast een tablet van Lenovo. Beide merken staan namelijk bekend om hun krachtige en betrouwbare tablets en qua prestaties lijken de tablets ook op elkaar. Toch zijn er ook verschillen. Zo heeft Samsung tablets op de markt gebracht met 16 GB werkgeheugen, waar Lenovo-tablets niet verder gaan dan 8 GB. Werkgeheugen zegt veel over de snelheid van je tablet en hoeveel taken het apparaat tegelijkertijd aankan zonder te haperen. Daarnaast hebben Lenovo-tablets over het algemeen krachtigere batterijen die langer meegaan (gemiddeld 20 uur) op 1 accu dan Samsung-tablets (ongeveer 13 uur).

Welke tablet past bij mijn gebruik?

Tablets vergelijk je op de punten die jij belangrijk vindt en die passen bij je gebruik. Hieronder hebben we de beste iPads in de 5 belangrijkste categorieën ondergebracht.

Beste tablet voor basistaken: alle tablets uit de Samsung Tab A-serie en iPad (2022)

Beste tablet om films en series te kijken: Lenovo Tab P12 Pro 

Beste tablet voor je werk of studie: Samsung S8 Plus of Apple iPad Pro of Air

Beste tablet voor het hele gezin: Lenovo Tab M10 Plus

Beste professionele tablet: iPad Pro 12,9 inch of Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Wat is de beste betaalbare tablet?

Wat is de beste betaalbare tablet?

Lenovo-tablets worden populairder en het merk timmert qua naamsbekendheid flink aan de weg. Dat komt vooral omdat de hoogwaardige tablets in verhouding minder kosten dan Samsung-tablets en iPads. Ben je op zoek naar een goede, betaalbare tablet? Dan kom je vaak op een tablet van Lenovo uit, al maakt het natuurlijk ook uit welk model tablet je wilt hebben. Vroegere generaties van andere merken kunnen uiteraard nog een gunstigere prijskaart hebben. Daarnaast vind je bij MediaMarkt ook altijd scherpe aanbiedingen voor tablets!

Wat is een goede tablet voor thuis?

Wat is een goede tablet voor thuis?

Zoek je een tablet waarmee je thuis zonder haperingen je favoriete serie op binget, YouTube-filmpjes kijkt of waarop je het Candy Crush-record verpulvert? Dan voldoen de iPad, Lenovo- en Samsung-tablets eigenlijk allemaal. Wil je naast deze entertainment-functies ook grotere 3D-games spelen, grafische tekeningen maken of af en toe wat taken voor je werk afhandelen? Dan raden we tablets in de categorie van de iPad Air aan. Het grootste verschil tussen bijvoorbeeld de iPad en de iPad Air is de processor. De Air beschikt over de krachtige M1-chip, waardoor je meerdere taken tegelijk probleemloos uitvoert.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tablet?

Bij het kiezen van een tablet zijn er enkele belangrijke dingen om op te letten. Denk eerst aan het besturingssysteem, zoals iOS, Android of Windows. Kies het systeem dat je het prettigst vindt en dat goed werkt met andere apparaten die je hebt. Bedenk welke prestaties je verwacht en welke processor en RAM-geheugen daarbij passen. Batterijduur en opslagruimte zijn ook belangrijk. Tot slot houd je rekening met de camerafuncties, verbindingsopties en eventuele extra functies zoals een stylus of toetsenbord, afhankelijk van waar jij je tablet voor wilt gebruiken.

Bekijk soortgelijke artikelen