Mediamarkt Logo

Hoe zet je foto’s van je iPhone makkelijk over naar je pc?

unknown description

Heb je net je verjaardag gevierd of kom je terug van een welverdiende vakantie? Grote kans dat je een paar mooie foto’s hebt gemaakt die je graag naar je computer of laptop wilt overzetten. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat makkelijk en snel doet met een iPhone, zowel op andere Apple-apparaten als op laptops en pc’s van Windows.

Draadloos foto’s overzetten naar je pc met iCloud

Draadloos foto’s overzetten naar je pc met iCloud

De makkelijkste manier om foto’s van je iPhone over te zetten naar je computer of laptop, is met iCloud. Sterker nog: als je jouw apparaten koppelt aan de gratis opslagdienst van Apple, dan worden je vakantiekiekjes automatisch opgeslagen in iCloud. Je opent ze vervolgens zonder iets te hoeven doen vanaf andere apparaten, zoals je pc of laptop. Hiervoor moet je zorgen dat je iPhone, iPad, Mac of Apple TV is verbonden met jouw iCloud. Dit doe je door op elk apparaat in te loggen bij iCloud met jouw unieke Apple ID. Vervolgens schakel je iCloud-foto’s in, waardoor elke foto die je met een van je apparaten maakt automatisch wordt opgeslagen in de iCloud.

Werkt iCloud ook op Windows-apparaten?

Hoewel iCloud echt een Apple-programma is, gebruik je het ook op Windows-apparaten. Zo zet je dus ook moeiteloos foto’s van een iPhone over naar een Windows-laptop of -computer. Waar iCloud op Apple-apparaten standaard geïnstalleerd staat, moet je het op een Windows-apparaat nog downloaden. Hiervoor ga je naar Microsoft Store en tik je ‘iCloud voor Windows’ in. Vervolgens open je dit programma en log je in met je Apple ID. Als je bent ingelogd, ga je naar ‘Foto-opties binnen iCloud voor Windows’. Hier vink je het vakje ‘iCloud-foto’s’ aan en kies je ‘Gereed’. Alle foto’s die je maakt met je iPhone, worden nu ook automatisch opgeslagen in de iCloud van je Windows-laptop of -pc.

Foto’s met een USB-kabel overzetten van je iPhone naar je Mac

Foto’s met een USB-kabel overzetten van je iPhone naar je Mac

Voor het overzetten van foto’s met iCloud heb je altijd internetverbinding nodig. Gelukkig is er ook een manier om je foto’s zonder internet over te zetten naar je Mac. Hiervoor gebruik je een USB-kabel. Hiermee sluit je de iPhone aan op je Apple-computer. Op je iPhone verschijnt een melding die vraagt of je jouw Apple-telefoon inderdaad wilt koppelen. Bevestig dit en ga vervolgens naar de foto-app op je MacBook of iMac. Onder de optie ‘Apparaten’ vind je de naam van je iPhone. Klik hierop en alle foto’s op je iPhone verschijnen nu op je Mac. Selecteer alle foto’s die je definitief wilt overhevelen naar je Apple-computer en klik op ‘Importeer foto’s’, rechtsboven op het scherm.

Kun je de USB-kabel ook gebruiken om foto’s over te zetten op een Windows-laptop?

Je zet foto’s met behulp van een USB-kabel bijna net zo makkelijk over naar een Windows-laptop als naar een Mac. Als je jouw iPhone met de kabel hebt gekoppeld, verschijnt op het scherm van je Windows-apparaat een melding. Klik op deze pop-up. Je komt hier ook via ‘Mijn computer’, je iPhone verschijnt hier dan in het keuzemenu aan de linkerkant. Klik hierop en ga binnen deze map naar \Internal Storage\DCIM\100APPLE. Hier vind je alle foto’s die op je iPhone staan. Selecteer welke foto’s je wilt overzetten naar je Windows-apparaat. Het is verstandig om hier een aparte map voor aan te maken, zodat alle foto’s netjes en georganiseerd overzet.

Bekijk soortgelijke artikelen