Mediamarkt Logo

Dit zijn de beste telefoons van Xiaomi

Xiaomi is een Chinese fabrikant van smartphones. Het merk begon in Europa met budget-telefoons maar maakt intussen smartphones in alle prijsklassen. Xiaomi-telefoons draaien op Android, waar Xiaomi zelf nog een software-laag overheen legt. Hier lees je welke series Xiaomi verkoopt en welke smartphone het best bij jouw gebruik past.

Hoe kies je de beste Xiaomi-telefoon

Xiaomi heeft 3 series smartphones: Poco, Redmi en Xiaomi. De Redmi-serie bestaat uit instapmodellen, dit zijn de minst luxe telefoons, die goed presteren bij basisgebruik en ook nog eens zeer betaalbaar zijn. Voorbeelden zijn de zeer voordelige Xiaomi Redmi A1, de krachtige Xiaomi Redmi 10 2022 edition, de goed presterende Xiaomi Redmi Note 11 en de Xiaomi Redmi Note 11S, die gewoon een heel goede allround smartphone is. De camera’s op deze telefoons zijn geschikt voor alledaagse kiekjes.

Zoek je een telefoon in het middensegment, kijk dan eens naar de Poco-serie. Deze smartphones zijn gemaakt voor gemiddeld gebruik, wat voor de meeste mensen genoeg zal zijn. Telefoons uit de Poco-serie hebben een behoorlijke rekenkracht en kunnen de wat zwaardere games aan. Met de camera maak je mooie foto’s, die je met een gerust hart aan je vrienden kunt laten zien.

Hoe kies je de beste Xiaomi-telefoon

Ben je een doorgewinterde gamer die zware spellen speelt, of gebruik je veel zware apps? Dan kun je beter kiezen voor de topklassemodellen van Xiaomi. Deze Xiaomi-serie bestaat uit high-end modellen die de zwaarste taken zonder problemen aankunnen. Deze luxe telefoons herken je aan het getal in de naam van de smartphone, de Xiaomi 12 bijvoorbeeld. De camera op deze modellen is zeer goed.

Alle smartphones van Xiaomi bekijken

Xiaomi telefoons vergelijken

Telefoons vergelijken gaat toch net wat beter als je ze ook kunt zien, daarom hebben we alle drie de Xiaomi-series hieronder voor je neergezet. Blader door de modellen en klik op de smartphone die jou wel wat lijkt. Je leest dan alles over de specificaties van het toestel, waardoor je een goede keus kunt maken.

Wat is de beste Xiaomi?

Wat is de beste Xiaomi?

De beste Xiaomi is momenteel de Xiaomi 12. De 12-serie heeft verreweg de beste camera’s en batterijen. De Xiaomi 12 heeft een 6.28-inch oled-scherm en een verversingssnelheid van 120 Hz. Daar game je lekker soepel mee. Met de 4.500 mAh-accu doe je makkelijk de hele dag. Dit toestel heeft 4 camera’s, waaronder een 50-megapixel-hoofdcamera. Filmen kan in 4K-kwaliteit.

Een tandje groter is de Xiaomi 12 Pro. Deze smartphone heeft een nóg gedetailleerder 7.73-inch-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. Het toestel heeft 3 camera’s: een 50-megapixel-hoofdcamera, een 50-megapixel ultrawide-camera en een 50-megapixel-telecamera. Daar maak je geweldige, zo niet professionele, foto’s mee. Video’s schiet je in 8K-kwaliteit. De batterij van dit toestel is net iets groter: 5.000 mAh.

Xiaomi met de beste camera en batterij bekijken

Welke smartphone past het best bij jou?