Mediamarkt Logo

De beste PlayStation 5-monitoren van 2024

unknown description

Zoek je een goede monitor waarmee je het beste uit je PlayStation 5 haalt? Let dan bij het kiezen van een geschikte monitor onder meer op de resolutie, verversingssnelheid en de HDMI-aansluiting. Of koop een van MediaMarkts beste monitoren voor een PlayStation 5.

Wat is de beste PlayStation 5-monitor?

Wat is de beste PlayStation 5-monitor?

Heb je een PlayStation 5-console en zoek je daar een goede monitor bij? De specificaties van een monitor bepalen voor een groot deel in hoeverre je het beste uit je PlayStation 5 haalt. Zo zijn de resolutie en verversingssnelheid van een monitor belangrijk. Ga je voor 4K of Full HD? Daarnaast speelt de HDMI-aansluiting een grote rol: kies je een monitor met een HDMI 2.0- of HDMI 2.1-aansluiting? Tot slot is de input lag een belangrijk kenmerk van een monitor. Die bepaalt hoe snel een monitor reageert als jij op een knop drukt. Input lag is heel belangrijk voor gamers en daarom zeker voor hen een onderdeel om goed op te letten tijdens de zoektocht naar de beste monitor.

Let op de resolutie en verversingssnelheid

Let op de resolutie en verversingssnelheid

De resolutie van je monitor is cruciaal voor een optimale game-ervaring. Je hebt in principe 2 opties die een PlayStation 5 ondersteunen: Full-HD- of 4K-resolutie. Bedenk welke resolutie bij jou past. Monitoren met 4K-resolutie hebben meer pixels dan Full-HD-monitoren. Op een 4K-monitor zijn de beelden in een spel dan ook net iets gedetailleerder en realistischer. Houd wel rekening met de verversingssnelheid. Hoe hoger deze snelheid, uitgedrukt in hertz, hoe minder snel je last hebt van haperingen of vertragingen tijdens het spelen. Een PlayStation 5 kan games afspelen op 2 vaste verversingssnelheden: 60 en 120 hertz. Het hangt van de game af welke resolutie en welke verversingssnelheid wordt ondersteund. Om zeker te zijn van de beste game-ervaring, kies je een 4K-monitor met minimaal 120 hertz.

Waarom de HDMI-aansluiting belangrijk is

Waarom de HDMI-aansluiting belangrijk is

De PlayStation 5 heeft HDMI 2.0- en HDMI 2.1-aansluitingen. Je monitor moet minimaal een van deze poorten hebben. De aansluiting van je HDMI-kabel is belangrijk voor het doorgeven van de verversingssnelheid van je PlayStation 5 naar je monitor. Met HDMI-2.0 speel je games op maximaal 120 hertz in Full HD en op maximaal 60 hertz in 4K. Wil je ook in 4K op 120 hertz gamen? Kies dan een monitor met een HDMI 2.1-poorten. Zo haal je het meeste uit je gamebeleving. Sommige games ondersteunen ook gaming op een ultrawide-monitor. Wanneer je zo’n game via HDMI aansluit op een ultrawide-monitor, dan game je op een unieke manier. Dankzij het brede scherm ga je volledig op in je game en zie je tegenstanders sneller in je ooghoeken verschijnen. Ontdek of een ultrawide-monitor iets voor jou is.

Een lage input lag voor de beste game-ervaring

Input lag is een heel specifiek kenmerk voor gamers. De input lag geeft aan hoeveel tijd een monitor nodig heeft om te reageren als jij op een knop van je PlayStation-controller klikt. Een lage input lag is essentieel voor een vloeiende game-ervaring. Ga voor een monitor met zo min mogelijk vertraging tussen je controllerbewegingen en wat je op het scherm ziet. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt reageren, bijvoorbeeld tijdens een spannende en competitieve shootergame.

Bekijk soortgelijke artikelen