Mediamarkt Logo

Welke gameconsoles zijn er en welke kies jij?

unknown description

Lijkt het je leuk om te gamen? Dan heb je een gameconsole nodig die bij je past. In dit artikel vertellen we je over de populairste gameconsoles en helpen we je bepalen welke het beste bij je past.

Welke console past bij jou?

Welke console past bij jou?

Er zijn 3 grote merken op het gebied van gameconsoles. Dit zijn Sony, Microsoft en Nintendo. Je hebt vast al eens van deze gameconsoles gehoord, maar hoe weet je welke het beste bij je past? Lees over de 3 populairste gameconsoles van dit moment, namelijk:

  • Xbox Series X en S
  • PlayStation 5
  • Nintendo Switch

Xbox Series X en S

Xbox: upgrade your gaming

Xbox is de gameconsole van Microsoft. In 2020 kwamen er 2 varianten uit van de nieuwste generatie Xbox: de Series X en de Series S. De Xbox Series X is de krachtigste gameconsole van de 2 en heeft een power die vergelijkbaar is met de PlayStation 5. Liefhebbers van grote grafische games, zoals Call of Duty of GTA, gaan ook vaak voor de Xbox Series X. Ook fans van Halo en Flight Simulator verkiezen de Xbox, want dit zijn exclusieve Microsoft-games. De compacte Xbox Series S heeft geen diskdrive. Hier speel je alleen digitale games op, terwijl je met de Series X ook fysieke games kunt spelen. Houd er rekening mee dat de Series S minder kracht en geheugen heeft dan de Series X. Dit verschil merk je vooral als je grote games naast elkaar speelt.

Sony PlayStation 5

De PS5™ ontketent nieuwe spelmogelijkheden die je nooit had verwacht

De Sony PlayStation 5 is een krachtige gameconsole die geliefd is bij liefhebbers van Spider-Man en God of War. Deze games zijn namelijk exclusief voor de PlayStation. Daarnaast is deze gameconsole de enige die gebruikmaakt van virtual reality, zoals met de Meta Quest 3. Sommige games speel je dus alsof je er middenin zit. De PlayStation 5 beschikt over een krachtige chip, waarmee games razendsnel laden en grafische details heel duidelijk te zien zijn. Zo geniet je met een Sony PlayStation 5 van heel realistische gameplay waarin je bijna letterlijk het spel in wordt gesleurd.

Nintendo Switch

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een populaire familieconsole voor jong en oud, die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo sluit je hem aan op je tv en game je op een vergelijkbare manier als op een PlayStation of Xbox, maar neem je hem ook makkelijk overal mee naartoe als handheld-gameconsole. Nintendo is bekend geworden om de games met Super Mario en ook Pokémon-spellen zijn zeer populair onder liefhebbers van Nintendo-consoles. Deze games ontbreken dan ook niet in de Nintendo Switch-familie. Deze bestaat naast de ‘gewone’ Switch uit de Nintendo Switch OLED en de Switch Lite. De OLED beschikt over een helder en zeer realistisch beeldscherm, terwijl de Lite alleen als draagbare console beschikbaar is.

Overige handheldconsoles

Asus ROG Ally: specs en games

De Nintendo Switch is te gebruiken als draagbare console en de Switch Lite is zelfs speciaal ontworpen voor liefhebbers van handheldconsoles. Ben jij op zoek naar een draagbare spelcomputer? Kijk dan ook eens naar de Asus ROG Ally. Deze gameconsole draait op Windows 11, net als de Xbox. Je speelt daarom ook exclusieve Xbox-games op de Asus ROG Ally. Liefhebbers van de PlayStation die op zoek zijn naar een draagbare spelcomputer, komen waarschijnlijk uit bij de PlayStation Portal. Deze gameconsole koppel je aan je PlayStation 5. Zo speel je exact dezelfde games als op je PlayStation 5. Sterker nog: met een stabiele internetverbinding game je moeiteloos onderweg verder waar je op je PlayStation 5 was gebleven.

Houd per console rekening met de games die je erop kunt spelen

Het viel je wellicht al op dat sommige populaire games speciaal gemaakt zijn voor een bepaalde gameconsole. Zo speel je Spider-Man of Gran Turismo alleen op de PlayStation en zijn Super Mario en Pokémon alleen beschikbaar op de Nintendo Switch. Gelukkig zijn er ook veel populaire spellen voor alle gameconsoles. Denk aan EA SPORTS FC 24, Hogwarts Legacy of Red Dead Redemption. Lees je voor je keuze dus goed in over alle Playstation-, Xbox- of Nintendo-games.

Bekijk soortgelijke artikelen