Mediamarkt Logo

De beste monitoren voor thuiswerken van 2024

unknown description

Wanneer je veel thuiswerkt, heb je een goede monitor nodig. Of misschien zelfs meerdere monitoren, zodat je op meerdere schermen tegelijk kunt werken. In dit artikel vind je de beste zakelijke monitoren van MediaMarkt waarmee je professioneel, snel en ergonomisch vanuit huis werkt.

Wat is de beste monitor voor thuiswerken?

Wat is de beste monitor voor thuiswerken?

Welke monitor het beste past in jouw thuiskantoor, hangt voor een groot deel af van je wensen en situatie. Zo bepalen de werkzaamheden die je met een zakelijke desktop uitvoert voor een groot deel wat voor jou het beste is. Als je vooral in Office-programma’s werkt heb je bijvoorbeeld een monitor met een andere resolutie nodig dan wanneer je veel gebruikmaakt van grote, grafische tools. Daarnaast spelen de grootte van je bureau en je thuiswerkplek een rol in wat voor jou het meest geschikte formaat monitor is.

Het juiste schermformaat voor jouw bureau en kijkafstand

Het juiste schermformaat voor jouw bureau en kijkafstand

Het formaat van je monitor is cruciaal. Een te klein scherm kan vermoeiend zijn voor je ogen, terwijl een te groot scherm je werkruimte kan overweldigen. Daarnaast speelt de ruimte op je bureau een grote rol voor het ideale formaat van je monitor. Op een klein bureau raden we een monitor van maximaal 27 inch aan. Op een groter bureau kun je kiezen voor een groter formaat of een ultrawide-monitor. Daarnaast is het altijd mogelijk om meerdere monitoren met elkaar te verbinden. Zo werk je eenvoudig op meerdere schermen tegelijk naast elkaar. Handig als je bijvoorbeeld een instructievideo bekijkt, terwijl je via je andere scherm aantekeningen maakt in een Word-bestand.

Welke schermresolutie heb jij nodig?

Welke schermresolutie heb jij nodig?

De resolutie bepaalt hoe scherp je beeld is. Dit heeft alles te maken met aantallen pixels. Pixels zijn kleine puntjes op het beeldscherm die samen het beeld op je scherm vormen. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Voor dagelijks kantoorgebruik is Full HD (1.920 x 1.080 pixels) meer dan voldoende. Werk je veel met programma’s als Adobe Photoshop of InDesign? Dan is een monitor met minimaal QHD-resolutie (2.560 x 1.440 pixels) geschikt voor jou. Als je tijdens je werk te maken hebt met heel zware grafische programma’s of als je de monitor na je werk ook graag wilt gebruiken als gaming-monitor, dan raden we een monitor met 4K-resolutie (3.840 x 2.160 pixels) aan. Wij helpen je graag op weg met tips en advies om de juiste 4K-monitor te kiezen.

Zorg voor een ergonomische werkplek

Zorg voor een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is belangrijk, zowel op kantoor als thuis. Zorg dan ook dat je monitor past in je ergonomische thuiswerkplek. Plaats je monitor op ooghoogte, met het scherm op armlengte afstand. Zorg dat je recht voor het scherm zit en je nek en rug ontspannen zijn. Een verstelbare monitorstandaard kan hier goed bij helpen. Sommige beeldschermen kun je ook draaien en kantelen, wat enorm bijdraagt aan een ergonomische manier van werken.

Welke aansluiting heb je nodig voor jouw laptop?

Je nieuwe monitor moet natuurlijk bij je laptop of pc passen. Controleer hoeveel en welke aansluitingen een monitor heeft. Om de nieuwste laptops hieraan te kunnen koppelen, heb je bijvoorbeeld een USB-C-aansluiting nodig. Hetzelfde geldt als je een Apple MacBook wilt verbinden met een monitor. Controleer dus of de monitor de juiste ingangen heeft. Als een apparaat niet direct te verbinden is met de monitor, dan kun je altijd een dockingstation of adapter gebruiken. Maak gebruik van onze adviespagina over hoe je een geschikte monitor kiest om onder meer te bepalen welke monitoraansluitingen je nodig hebt en waar je nog meer op moet letten als je de beste monitor voor jezelf wilt kopen.

Bekijk soortgelijke artikelen