Mediamarkt Logo

De essentials voor een ultieme thuiswerkdag

Voor de ultieme thuiswerkdag zijn rust, een fijne werkplek en de juiste apparatuur belangrijke ingrediënten. Daarvoor zit je bij ons goed. Bestel je producten online en wacht totdat onze bezorger aan je deur staat!

Tips voor een ideaal thuiskantoor

Het gros van de mensen werkt thuis. Jij waarschijnlijk ook. En dat blijft voorlopig ook nog even zo. Voor optimale prestaties en een goede gezondheid is een perfect ingericht thuiskantoor dan ook belangrijk. Van laptop tot koffieautomaat: we helpen je graag op weg, zodat je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Hieronder wat tips voor producten die je écht nodig hebt voor een perfecte thuiswerkdag.

Tip 1: Zorg voor voldoende rust

Voor velen zijn het drukke tijden. Rust ís en blijft belangrijk en dat begint bij de plek waar je werkt. Zorg ervoor dat je werkt op een plek waar je gefocust en geïnspireerd blijft. Dat is dus niet in bed, op de bank of voor de televisie. Integendeel: denk aan een thuiskantoor. Een plek waar je ongestoord je to-do’s afrondt. Dan is het prettig als je de spullen die je vaak gebruikt, bij de hand hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan post-its, notitieboekjes en (reserve)pennen. Ook muziek kan helpen. Heb je weleens aan een koptelefoon of draadloze Bluetooth-speaker gedacht? Vergeet ook niet tijdens je werk voldoende rust te creëren. Zorg voor een realistische planning, vink je uitgevoerde taken af en loop zo nu en dan weg van je scherm voor een kop koffie of een rondje met de hond. Zo blijf je gemotiveerd en scherp.

Tip 2: Win advies in over de juiste producten

Advies - Thuiswerken - Tip 2 - Images

Als iets belangrijk is, dan is het dat je de juiste apparatuur in huis haalt, zodat je er zeker van bent dat je al je taken probleemloos uitvoert. Zo is een zakelijke laptop licht van gewicht, maar voorzien van krachtige hard- en software. Wil je nog meer rekenkracht en geheugen, en hoef je niet voor je werk te reizen? Ga dan voor een zakelijke desktop. Een tweede monitor is nooit een overbodige luxe. Kies de juiste zakelijke monitor voor een betere kijkcomfort en een comfortabel displayformaat.

Neem contact op met MediaMarkt Zakelijk om persoonlijk advies in te winnen. Zo krijg je naast passend advies, ook een offerte op maat. En nog een voordeel: bij de zakelijke producten is het mogelijk om extra services toe te voegen, zoals het uitbreiden van de garantie en het inruilen van jouw oude devices tegen een mooi geldbedrag.Tip 3: Zo werk je ergonomisch

De term ‘ergonomisch werken’ komt nu vaker dan ooit voorbij. Geen zorgen als je niet precies weet wat ergonomie inhoudt: we lichten het graag toe. Simpel gezegd betekent het dat je gezond en veilig aan het werk gaat.

Op kantoor kan er toch niet zo veel misgaan? De realiteit is anders, vooral als je thuiswerkt. Langdurig werken in een onjuiste werkhouding kan leiden tot aanhoudende fysieke klachten in bijvoorbeeld de rug, nek, schouders of armen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Hoe je ergonomisch verantwoord werkt? In ieder geval niet voorovergebogen, typend op je laptop die op een te lage eettafel staat. Onze presentator Jaimy legt het hieronder nog eens voor je uit.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Kijk! Aan die tips heb je wat. Als je het écht professioneel wilt aanpakken, investeer je dus ook in de juiste ergonomische hulpmiddelen. Dat begint met een bureaustoel waarin je rechtop werkt, maar het gaat verder dan dat. Je doet er goed aan om in een muis en toetsenbord te investeren. Logitech heeft het allemaal in huis. Met deze ergonomische producten, werk je altijd in een juiste houding, bied je je spieren voldoende rust én voorkom je vervelende klachten.

Als je voor een langere tijd achter je laptop zit, is het belangrijk dat je een juiste werkhouding aanneemt. Je wenkbrauwen op gelijkte hoogte met de bovenkant van je scherm? Met een laptopsteun van Hama heb je het in no-time voor elkaar. Beschik je over een los toetsenbord en een muis? Zorg ervoor dat je je armen en polsen voldoende rust geeft en investeer in een polssteun of ergonomische muismat.

Tip 4: Vergeet je extra monitor en printer niet

Advies - Thuiswerken - Tip 4 - Images

Natuurlijk: het overgrote deel van je werk doe je op je computer of laptop. Maar als we het over de ultieme thuiswerkdag hebben, verdienen ook de printer en een extra monitor extra aandacht. Want geloof ons: de luxe van een tweede scherm wil je thuis ook. Zeker als je dagelijks in meerdere vensters tegelijk werkt. En een printer die écht naar je luistert, dat is ook geen overbodige luxe. Welk apparaat je precies nodig hebt, is volledig afhankelijk van wat en hoeveel je gaat printen. Maar dat het je leven véél makkelijker maakt, daar zijn we zeker van.

Bekijk onze monitoren
Bekijk onze printers

Tip 5: Creëer je eigen bedrijfskantine

Wat stiekem toch wel fijn is aan dat thuiswerken? Je eigen koffie! Die is thuis natuurlijk véél lekkerder dan op kantoor. Mits je over een goed koffieautomaat beschikt natuurlijk. En nog een dingetje, vooral voor de kookliefhebbers onder ons: als je thuis bent, kun je net iets uitgebreider lunchen. Bovendien stel je je eigen menu helemaal samen. Dan resteert de vraag: is je koelkast wel groot genoeg voor alle ingrediënten voor je gezonde maaltijden?