MM logo red

De beste 27-inch-monitoren van 2024

Daan3 APRIL 2024
unknown description

Een 27-inch-monitor is met zijn schermdiagonaal van 69 centimeter vrij groot en daarmee zeer geschikt om op te gamen, films te kijken of te werken. Waar ga jij een 27-inch-monitor vooral voor gebruiken? In dit artikel lees je meer over de beste 27-inch-monitoren bij MediaMarkt. We hebben de meest verkochte exemplaren voor je op een rij gezet.

Wat is de beste 27-inch-monitor?

Wat is de beste 27-inch-monitor?

Welke monitor van 27 inch het beste bij jou past, hangt in grote mate af van waarvoor je hem wilt gebruiken. De ene 27-inch-monitor is geschikt om op te werken of te studeren, de andere is weer beter om foto’s en video’s mee te bewerken en weer een andere monitor past probleemloos in een gaming set-up. Voor veel mensen is de beeldschermresolutie een belangrijk kenmerk van een goede 27-inch-monitor is. Ook de verversings- en de reactiesnelheid van het beeldscherm spelen hierin een grote rol. Dankzij een goede verversingsnelheid hapert het beeld niet als je een film kijkt of een game speelt.

De beste resolutie voor een 27-inch-monitor

De beste resolutie voor een 27-inch-monitor

Een 27-inch-monitor heeft een groot scherm, wat prettig is als je een serie binget of je favoriete game speelt. Dankzij het grote formaat word je namelijk helemaal de verhaallijn ingetrokken. Tenminste, als het beeld scherp genoeg is. Daarvoor heb je een monitor met een goede resolutie nodig. Gebruik je de monitor inderdaad vaak om films op te kijken of grote games op te spelen? Ga dan voor een 27-inch-monitor met 4K-resolutie. Dit zorgt voor de scherpste en meest gedetailleerde beelden.

Beste 27-inch-monitor voor gaming

Beste 27-inch-monitor voor gaming

De beste gaming-monitoren van 27 inch hebben een hoge resolutie en verversingssnelheid. Ga dan ook voor een monitor met 4K- of QHD-resolutie en een verversingssnelheid van 144 Hz of hoger. Zo geniet je van de beste en vloeiendste gameplay. Daarnaast let je als gamer op de reactietijd van de monitor. Dit bepaalt hoe snel de monitor reageert op de signalen die jij geeft via je muis, toetsenbord of controller. Hoe sneller de reactietijd, hoe fijner het gamet. De beste 27-inch-monitoren hebben een reactietijd van maximaal 2 milliseconden.

Beste 27-inch-monitor voor thuiswerken of studeren

Beste 27-inch-monitor voor thuiswerken of studeren

Het schermformaat van een 27-inch-monitor is voor veel mensen precies groot genoeg om prettig op te werken of te studeren. Het fijne aan monitoren van dit formaat is dat ze makkelijk op een klein bureau passen en dat je op een groter bureau eenvoudig een extra monitor van dezelfde grootte ernaast zet. Dit is vooral fijn als je tijdens het werk vaak meerdere schermen tegelijk open moet hebben staan. Als je niet de juiste kabels hebt om meerdere monitoren met elkaar te verbinden of als je het toch prettiger vindt om op 1 scherm te werken, dan is een ultrawide-monitor misschien een nog betere optie voor je.

Advies over monitoren

Er zijn zoveel verschillende monitoren, dat het ingewikkeld kan zijn om de juiste er voor jezelf uit te pikken. Naast de 27-inch-monitoren zijn er nog veel andere formaten die voor jou misschien wel prettig werken. Daarnaast moet je letten op onder meer de resolutie en de verversingssnelheid van een monitor. Tot slot zijn er nog verschillende merken die weer net iets andere monitoren aanbieden, zoals Philips, Asus of LG. Dreig jij verdwaald te raken in het woud aan keuzes die je moet maken om de beste monitor voor jezelf te vinden? Wij helpen je met advies over welke monitor je het beste kunt kiezen.

Bekijk soortgelijke artikelen