Mediamarkt Logo

Wat is de beste monitor voor foto- en videobewerking?

unknown description

Als je graag foto’s of video’s bewerkt met je desktop, heb je hier een goede monitor voor nodig. De beste monitoren voor beeldbewerking hebben een krachtige resolutie met een hoge High Dynamic Range (HDR). Daarnaast hebben ze een hoge contrastratio en helderheid, zodat je foto’s en video’s tot in detail kunt bewerken. Lees wat de beste monitoren zijn voor foto- en videobewerking.

Wat maakt een monitor geschikt voor foto- of videobewerking?

Wat maakt een monitor geschikt voor foto- of videobewerking?

Waar moet een goede monitor voor foto- en videobewerking aan voldoen? Allereerst in resolutie. Hoe hoger de resolutie, bij voorkeur UHD of 4K, hoe scherper en gedetailleerder de beelden zijn. Een hoge resolutie is vooral belangrijk als je met grote bestanden werkt of veel inzoomt. Daarnaast zijn de helderheid en het contrast van de monitor belangrijk. Dit zegt iets over de verschillen tussen de lichtste en donkerste delen van het beeld. Je wilt een monitor met een hoge HDR. Deze beschikken namelijk over een hoge helderheid en contrastratio, wat aangeeft hoeveel kleuren tussen zwart en wit mogelijk zijn op een monitor. Een goede foto- en videobewerkingsmonitor heeft tot slot IPS. Deze techniek zorgt voor de beste kleurweergave op het scherm.

Welke monitor moet jij kopen?

De beste monitor voor fotobewerking

De beste monitor voor fotobewerking

Wanneer je vooral veel foto’s bewerkt op een monitor, heb je een groot en helder beeldscherm met een hoge resolutie nodig. Om die redenen is de LG 34WQ75C-B een van de beste monitoren voor beeldbewerking. Dankzij de nieuwste HDR-technologie in combinatie met de hoge Quad HD-resolutie geniet je van heldere kleuren en contrasten tijdens de beeldbewerking. Omdat het scherm extra breed is, heb je genoeg ruimte om ver in te zoomen, zonder de details uit het oog te verliezen. Een ander voordeel van de LG 34WQ75C-B als fotobewerkingsmonitor is de extra werkruimte, waardoor je snel en soepel schakelt tussen meerdere programma’s, tabbladen of fotoshopprojecten

Naar alle monitoren

Dit is de beste monitor voor videobewerking

Om video’s te bewerken heb je het krachtigste beeldscherm nodig. Met de AOC U28G2XU2/BK zit je goed wat dat betreft. Deze monitor beschikt over scherpe UltraHD 4K-resolutie en heeft een beeldverversingsnelheid van 144 hertz, waardoor de videobeelden die je bewerkt altijd vloeiend van het scherm spatten. Precies wat je nodig hebt als je zeer gedetailleerd wilt zien hoe en waar je videobeelden nog mooier kunt bewerken.

Welke 4K-monitor is het beste voor beeldbewerking?

Welke 4K-monitor is het beste voor beeldbewerking?

De beste monitor met 4K-resolutie voor videobewerking is de LG UltraFine 32UQ85R-W. Bewerk video’s en foto’s op detailniveau dankzij de krachtige Display HDR. Deze monitor heeft meerdere HDMI-, USB- en Displaypoorten, waardoor je hem makkelijk aansluit op je laptop, pc of een tweede beeldscherm. Handig als je bijvoorbeeld tegelijk in Photoshop en InDesign wilt werken. De LG UltraFine 32UQ85R-W werkt probleemloos met deze 2 zware grafische programma’s op hetzelfde moment.

Bekijk soortgelijke artikelen