Mediamarkt Logo

Apparaten duurzamer gebruiken

Kleine stappen kunnen er al voor zorgen dat je duurzamer leeft. Bijvoorbeeld elektrische apparaten volledig uitschakelen in plaats van op stand-by te zetten, wassen op lage temperatuur en ervoor zorgen dat je wasmachine altijd volledig vol is. Maar je begint bij de aankoop van een apparaat. Wie hier al aan energie-efficiëntie denkt en op het energielabel let, zet een eerste grote stap op weg naar duurzaamheid.

Betterway - Duurzaam gebruik - Koelkast

Energie besparen met slimme apparaten

Je kunt met slimme producten energie besparen. Denk hierbij aan slimme thermostaten waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik en je op afstand je verwarming kunt bedienen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de deur uit bent maar de verwarming bent vergeten uit te zetten. Slimme lampen schakelen vanzelf uit als ze voorzien zijn van een bewegingssensor. Met slimme stekkers zie je via een app welke apparaten onnodig aanstaan. Je schakelt ze vervolgens via de app uit, zodat je geen energie verspilt.

Betterway - Duurzaam gebruik - Groene stroom

Koelkasten duurzaam gebruiken

Duurzaam leven kun je al bereiken door rekening te houden met kleine zaken, zoals het correct gebruiken van voedselzones in koelkasten. Zo voorkom je dat voedsel bederft.

  • Bovenin: zuivelproducten zoals kaas en yoghurt, geopende potten en restjes.
  • In het midden: beleg, eieren, melk, soep en gebak.
  • Onderaan: rauw vlees, rauwe vis en andere zaken die snel bederven. Daar is de temperatuur het laagst.
  • Groenten en fruit bewaar je in de groentelade.
  • De deur is het warmste deel van de koelkast, dus zaken die niet te koud bewaard moeten worden leg je hier, zoals drinken, boter, sauzen en dichte potten.

Onze BetterWay-producten voor een duurzamer huishouden