Apparaten duurzamer gebruiken

Veel kleine stappen zetten u op weg naar meer duurzaamheid in uw dagelijks leven: Elektrische apparaten volledig uitschakelen in plaats van op stand-by te zetten, wassen op lagere temperaturen of met volledige belading, en nog veel meer. De aankoop van een apparaat gaat echter altijd vooraf aan het gebruik ervan. Wie hier al aan energie-efficiëntie denkt en op het energielabel let, zet een eerste grote stap op weg naar duurzaamheid. Meer informatie over het energielabel vindt u hier.

Betterway - Duurzaam gebruik - Koelkast

Door de voedselzones in koelkasten correct te gebruiken, voorkomt u dat voedsel bederft.

  • Bovenaan: zuivelproducten (zoals kaas, yoghurt, room), geopende potten en restjes krijgen hier een plekje.
  • In het midden: charcuterie bewaar je hier. Net als eieren (ook al is er meestal speciaal ruimte voorzien in de deur) en melk, soep en gebak.
  • Onderaan: rauw vlees, rauwe vis en andere zaken die snel bederven bewaar je het best op de onderste schappen van de koelkast. Daar is de temperatuur het laagst.
  • Groenten en fruit bewaar je in de groentelade. Leg fruit en groenten als het kan in een aparte lade.
  • De deur is het warmste deel van de koelkast, dus zaken die niet te koud bewaard moeten worden, zoals drank (géén melk), boter, sauspotjes en knijptubes, en niet geopende potten, zet je hier

Betterway - Duurzaam gebruik - Groene stroom

Als het om elektriciteit gaat, kunt u ervoor zorgen dat die voor 100% uit hernieuwbare bronnen komt. Ontdek onze onze goedkope groene stroom tarieven nu in de winkel of online.

Onze BetterWay-producten voor een duurzamer huishouden

Duurzamer leven - Dit is wat je kunt doen

Bewust winkelen met BetterWay-producten

Duurzaam winkelen betekent niet dat je moet afzien van consumptie. Daarom vind je in ons assortiment al meer dan 1.000 producten met het BetterWay-logo voor meer duurzaamheid.

Lees meer

Duurzaam gebruik

De meeste apparaten hebben veel meer duurzaamheidspotentieel dan u denkt. Ontdek hier hoe u apparatuur duurzamer kunt gebruiken.

Lees meer

Reparatie

Uit de wegwerpmaatschappij, naar de circulaire economie. Apparaten laten repareren of repareren is goed voor de portemonnee en het milieu.

Lees meer

Correcte verwijdering

Als u op de juiste manier recyclet, draagt u actief bij aan het behoud van hulpbronnen en voorkomt u dat giftige stoffen in het milieu terechtkomen.

Lees meer

Bewust gebruik van producten

Grondstoffenbesparend gebruik en efficiënt gebruik zijn voor ons bijzonder belangrijk.

Lees meer

Weggooien voorkomen dankzij de Outlet

Weggooien is zonde. Verleng de levensduur van producten door geretourneerde, beschadigde en gerepareerde producten extra voordelig te kopen.

Lees meer