Duurzaam winkelen is een eerste stap

Er zijn veel manieren om bij het winkelen al op meer duurzaamheid te letten. Vraag specifiek naar "MediaMarkt BetterWay" of gebruik de filter in de onlineshop. Deze producten zijn bijvoorbeeld bijzonder duurzaam of hebben een optimale energie-efficiëntieklasse.

BetterWay - Ons logo voor duurzamere producten

Wat is goed voor ons milieu? Hoe kan ik grondstoffen besparen? Is een product eerlijk geproduceerd? Het antwoord op deze en vele andere vragen is soms niet zo gemakkelijk.

Om u te helpen duurzame keuzes te maken bij het aanschaffen van jouw  elektronische apparaten, hebben wij ‘BetterWay’ ontwikkeld voor duurzame producten. Ons assortiment kent inmiddels zo’n 150 producten met het BetterWay logo. Dat is op dit moment nog een relatief klein aantal producten, want een product krijgt pas het BetterWay logo als het door een onafhankelijke testorganisatie als duurzaam is beoordeeld. Dat is een zorgvuldig proces. Zij beoordelen producten onder meer op maatschappelijk verantwoorde productie, gebruikte materialen, energieverbruik en recyclebaarheid. Kortom, met het kopen van een BetterWay product zet u telkens samen met ons een kleine maar belangrijke stap naar een duurzamere wereld.

Onze BetterWay-producten voor een duurzamer huishouden

Duurzamer leven - Dit is wat je kunt doen

 • Bewust winkelen

  Duurzaam winkelen betekent niet dat u moet afzien van consumptie. Met ons BetterWay-logo kiest u altijd voor meer duurzaamheid.

  Lees meer

 • Duurzaam gebruik

  De meeste apparaten hebben veel meer duurzaamheidspotentieel dan u denkt. Ontdek hier hoe u apparatuur duurzamer kunt gebruiken.

  Lees meer

 • Reparatie

  Uit de wegwerpmaatschappij, naar de circulaire economie. Apparaten laten repareren of repareren is goed voor de portemonnee en het milieu.

  Lees meer

 • Correcte verwijdering

  Als u op de juiste manier recyclet, draagt u actief bij aan het behoud van hulpbronnen en voorkomt u dat giftige stoffen in het milieu terechtkomen.

  Lees meer

 • BetterWay-producten

  In ons assortiment vind je al meer dan 1.000 producten met het BetterWay-logo voor meer duurzaamheid. Dit worden alleen maar meer producten.

  Lees meer

 • Bewust gebruik van producten

  Grondstoffenbesparend gebruik en efficiënt gebruik zijn voor ons bijzonder belangrijk.

  Lees meer