MM logo red

Duurzaam winkelen: hoe wij je ondersteunen

Wat is beter voor het milieu? Hoe kan ik grondstoffen besparen? Is een product eerlijk geproduceerd? Het antwoord op deze en vele andere vragen is niet altijd even gemakkelijk.

BetterWay-productetikettering

Om je te helpen duurzame keuzes te maken bij het aanschaffen van jouw elektronische apparaten, hebben wij BetterWay ontwikkeld voor duurzame producten. Het assortiment van MediaMarkt in alle landen bij elkaar bestaat inmiddels uit meer dan 5.000 unieke producten met het BetterWay-logo. Dat is op dit moment nog een relatief klein aantal, want een product krijgt pas het BetterWay-logo als het door een onafhankelijke testorganisatie als duurzaam is bestempeld. Dat is een zorgvuldig proces. Zij beoordelen producten onder meer op maatschappelijk verantwoorde productie, gebruikte materialen, energieverbruik en recyclebaarheid. Kortom, met het kopen van een BetterWay-product zet je telkens samen met ons een kleine, maar belangrijke stap richting een duurzame wereld. Met veel BetterWay-producten bespaar je geld doordat ze vaak energiezuiniger zijn dan andere producten.

Sterke eigen merken

Met onze eigen merken KOENIC, ISY, OK. en PEAQ leggen we sterk de nadruk op duurzaamheid, van productie tot levering. Wat arbeid en mensenrechten betreft, werd in het bedrijfsjaar 2019/2020 maar liefst 96,8% van de productielocaties gecontroleerd. Zo koop je niet alleen kwaliteit en prestaties tegen een gunstige prijs, maar zet je tegelijk ook een kleine stap in de richting van meer duurzaamheid.

Betterway logo

Hoe vind ik BetterWay-producten bij MediaMarkt?

In onze online shop kun je BetterWay-producten en -diensten gemakkelijk herkennen aan het BetterWay-logo. Je kunt ook de filteroptie voor BetterWay-producten gebruiken. In de winkel hebben deze duurzame producten ook het BetterWay-logo en staan onze medewerkers altijd voor je klaar als je vraagt naar BetterWay.

Onze BetterWay-producten voor een duurzamer huishouden

Informeren, overwegen, duurzaam handelen

  • Let op het energielabel & vergelijk producten

    Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee: energiezuinige apparaten helpen de verbruikskosten te verlagen. Een productvergelijking geeft een snel overzicht, een gesprek met onze deskundige adviseurs helpt je verder.