Duurzaam winkelen: hoe wij je ondersteunen

Wat is goed voor het milieu? Hoe kan ik grondstoffen besparen? Is een product eerlijk geproduceerd? Het antwoord op deze en vele andere vragen is soms niet zo gemakkelijk.

BetterWay-productetikettering

Om je te helpen duurzame keuzes te maken bij het aanschaffen van jouw elektronische apparaten, hebben wij ‘BetterWay’ ontwikkeld voor duurzame producten. Ons assortiment kent inmiddels meer dan 1.000 producten met het BetterWay-logo. Dat is op dit moment nog een relatief klein aantal producten, want een product krijgt pas het BetterWay-logo als het door een onafhankelijke testorganisatie als duurzaam is beoordeeld. Dat is een zorgvuldig proces. Zij beoordelen producten onder meer op maatschappelijk verantwoorde productie, gebruikte materialen, energieverbruik en recyclebaarheid. Kortom, met het kopen van een BetterWay-product zet je telkens samen met ons een kleine, maar belangrijke stap naar een duurzamere wereld.

Sterke eigen merken

Met onze eigen merken KOENIC, ISY, OK en PEAQ leggen we sterk de nadruk op duurzaamheid – van productie tot toeleveringsketens tot verpakking. Wat arbeid en mensenrechten betreft, werd in het bedrijfsjaar 2019/20 maar liefst 96,8% van de productielocaties gecontroleerd. Zo koop je niet alleen kwaliteit en prestaties tegen een gunstige prijs, maar zet je tegelijk ook een kleine stap in de richting van meer duurzaamheid.

No ALT TEXT SET

Hoe vind ik BetterWay-producten bij MediaMarkt?

In onze online shop kun je BetterWay-producten en -diensten gemakkelijk herkennen aan het groene BetterWay-logo. Je kunt ook de filteroptie voor BetterWay-producten gebruiken. Ook in de winkel hebben deze duurzamere producten het BetterWay-logo en daar staan onze medewerkers altijd voor je klaar als je vraagt naar “MediaMarkt BetterWay”.

Hier vind je alle details over de BetterWay-criteria

Onze BetterWay-producten voor een duurzamer huishouden

Informeren, overwegen, duurzaam handelen

  • Let op het energielabel & vergelijk producten

    Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee: energiezuinige apparaten helpen de verbruikskosten te verlagen. Een productvergelijking geeft een snel overzicht, een gesprek met onze deskundige adviseurs helpt je verder.

Duurzamer leven - Dit is wat je kunt doen

Bewust winkelen met BetterWay-producten

Duurzaam winkelen betekent niet dat je moet afzien van consumptie. Daarom vind je in ons assortiment al meer dan 1.000 producten met het BetterWay-logo voor meer duurzaamheid.

Lees meer

Duurzaam gebruik

De meeste apparaten hebben veel meer duurzaamheidspotentieel dan u denkt. Ontdek hier hoe u apparatuur duurzamer kunt gebruiken.

Lees meer

Reparatie

Uit de wegwerpmaatschappij, naar de circulaire economie. Apparaten laten repareren of repareren is goed voor de portemonnee en het milieu.

Lees meer

Correcte verwijdering

Als u op de juiste manier recyclet, draagt u actief bij aan het behoud van hulpbronnen en voorkomt u dat giftige stoffen in het milieu terechtkomen.

Lees meer

Bewust gebruik van producten

Grondstoffenbesparend gebruik en efficiënt gebruik zijn voor ons bijzonder belangrijk.

Lees meer

Weggooien voorkomen dankzij de Outlet

Weggooien is zonde. Verleng de levensduur van producten door geretourneerde, beschadigde en gerepareerde producten extra voordelig te kopen.

Lees meer