Mediamarkt Logo

Alle iPhone 14-specs in één overzicht

Hoe ziet de iPhone 14 eruit? Wat zijn de afmetingen? Hoe goed zijn het beeldscherm en de camera? Hoelang gaat de batterij mee? En wat kost-ie? We praten je bij.

Hoe ziet de iPhone 14 eruit?

Hoe ziet de iPhone 14 eruit?

Eens in de zoveel tijd past Apple de looks van de iPhone aan, maar dit jaar blijft de iPhone ongeveer gelijk aan zijn voorganger. De iPhone 14 heeft aan de voorkant net als de iPhone 13 een kleine ‘notch’, een vaste inkeping aan de bovenkant van het scherm waarin de selfiecamera en de Face ID-sensor verstopt zitten. Ook de achterkant is net als vorig jaar van glas en de zijkanten zijn plat en gemaakt van mat aluminium (14 en 14 Plus) of glimmend RVS (14 Pro en 14 Pro Max). Op de Pro en Pro Max zit geen notch, maar een zogenoemd Dynamic Island. Het verschil met een notch is dat het een losstaande, pilvormige functie is op je scherm. De hardware werkt samen met software en daardoor kan de vorm steeds veranderen op basis van hoe je jouw iPhone gebruikt. Net als in de notch zitten hier de selfiecamera en andere sensoren in verstopt.

Nieuw in iPhone 14 Pro: Dynamic Island

In deze video laat Apple zien hoe zo’n Dynamic Island er precies uitziet.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Wat is er nog meer nieuw?

Welke kleuren zijn er van de iPhone 14

De camera’s op de achterkant van de iPhone 14 Pro nemen iets meer ruimte in dan je gewend bent bij de iPhone 13 Pro, omdat de lenzen iets groter zijn. Dat betekent wel dat je met dit nieuwe model nog betere foto’s schiet en video’s maakt. Qua kleuren is er weer volop keus. Welke past het beste bij jou? Middernacht, sterrenlicht, blauw, rood of paars?

Wat zijn de afmetingen van de iPhone 14?

afmetingen

Apple-fans is het misschien wel opgevallen: de mini is er deze keer niet bij. De iPhone 14-serie mist dus een klein model, maar heeft er wel een grotere versie bijgekregen: de iPhone 14 Plus. Bekijk hieronder de formaten van de verschillende modellen.

Hoe goed is het beeldscherm?

Hoe goed is het beeldscherm?

Net als vorig jaar kiest Apple voor OLED-schermen. De iPhone 14 Pro en Pro Max hebben zelfs een LTPO-OLED-scherm, dat minder energie verbruikt. De LTPO-techniek past namelijk de verversingssnelheid van je beeldscherm aan aan wat je op dat moment aan het doen bent. Ben je door Instagram aan het scrollen of aan het gamen? Dan is het fijn als je beeldscherm lekker snel ververst. Ligt je telefoon op tafel? Dan is dat niet per se nodig. Zo kan je scherm ervoor zorgen dat je batterij minder snel op is. Het beeldscherm was in de vorige serie al erg helder, maar in de iPhone 14-serie is de helderheid nog beter. En voor het eerst is er een aangepaste helderheid voor als je buiten bent. Kun je die YouTube-tutorial rustig in de zon bekijken.

Wat is het gewicht van de iPhone 14?

In het gewicht van de modellen zit verschil. Bekijk hieronder per toestel hoeveel het weegt.

Hoe goed zijn de camera's?

Hoe goed zijn de camera's?

De iPhone 14 heeft dezelfde camera als de iPhone 13 Pro, minus de ultragroothoekcamera. Met een iPhone 14 maak je dus net zo gedetailleerde foto’s en video’s als het Pro-model van de vorige generatie.

Als we de camera van de iPhone 14 Pro met de iPhone 13 Pro vergelijken, zien we ook verbeteringen. Ten eerste zit de selfiecamera nu in het Dynamic Island in plaats van in de notch. De camera in de voorkant schiet scherpere foto’s en de nieuwe software, Photogenic Engine, zorgt voor foto’s met meer details. Ook als je fotografeert bij weinig of juist te veel licht. De camera’s op de achterkant van de iPhone 14 Pro hebben niet 12 megapixels zoals de iPhone 13 Pro, maar 48 megapixels. Die extra megapixels zorgen ervoor dat je zelfs ProRAW-foto’s kunt schieten met een natuurlijke scherptediepte, die in de buurt komen van foto’s van DSLR-camera’s.

Hoe goed zijn de telefoonspeakers?

Apple probeert in elke nieuwe generatie toestellen de speakers nog beter te maken. Combineer je de iPhone 14 met de nieuwste oordopjes? Dan heb je een gouden combinatie te pakken. De iPhone 14 ondersteunt net als de AirPods Pro Bluetooth 5.3. Hiermee kun je binnenkort LE Audio gebruiken, de nieuwe generatie Bluetooth, die een stuk energiezuiniger is.

Hoe zit het met de opslag?

Hoe zit het met de opslag?

De iPhone 14-toestellen hebben dezelfde opslagruimte als de iPhone 13-toestellen. Een instapmodel heeft met maar liefst 128 GB al genoeg ruimte voor tientallen apps en duizenden foto’s. Bekijk hieronder wat de opslagruimte is per toestel.

Wat is de batterijduur van de iPhone 14?

Wat is de batterijduur van de iPhone 14?

De batterijduur van de iPhone 14 is iets beter ten opzichte van z’n voorganger, de iPhone 13. De accu van de iPhone 14 gaat ongeveer 5 uur langer mee.

In een iPhone bepaalt onder andere de chip hoelang een batterij meegaat. In de iPhone 14 en 14 Plus zit dezelfde energiezuinige A15-chip als in de 13. De iPhone 14 Pro en 14 Pro Max hebben een nieuwe, nog zuinigere chip, namelijk een A16 Bionic-chip. Video’s kijken, gamen en fotograferen kost meer energie dan muziek luisteren of bellen. Door die chip kan een iPhone wat zwaardere taken uitvoeren zonder dat de batterij snel opgaat. Hoeveel uur een batterij meegaat, hangt heel erg af van hoe intensief je jouw telefoon gebruikt. Als je ‘m niet zo intensief gebruikt, gaat de batterij van een iPhone 14 ongeveer 30 uur mee. Een iPhone 14 Plus gaat ongeveer 39 uur mee, een iPhone 14 Pro zo’n 29 uur en een iPhone 14 Pro Max ongeveer 39 uur.

Wat is er opvallend aan deze nieuwe iPhone?

Wat is er opvallend aan deze nieuwe iPhone?

Kort samengevat zijn er een paar opvallende nieuwe functies in de iPhone 14-serie. De vervanger van de notch, Dynamic Island, is een van de grote verbeterpunten. Verder heeft de iPhone 14 Pro een Always-On display die ervoor zorgt dat je startscherm niet op zwart gaat als je jouw telefoon neerlegt. In plaats daarvan verschijnt er een vervaagd beeldscherm waarop je nog wel handige informatie blijft zien, zoals de tijd. Verder steekt de camera op de iPhone 14 Pro iets uit door de grotere lens, maar dat betekent wel dat je nog betere foto’s en 8K-video’s maakt met die 48 megapixel-lens. De Pro-modellen hebben een sterkere en efficiëntere A16 Bionic-chip, die de batterij langer laat meegaan. In de iPhone 14 zit nog wel een A15-chip, maar die wordt wel beter benut dan in de iPhone 13-serie.

Hoeveel kost een iPhone 14?

Hoeveel kost een iPhone 14?

Wat je voor een iPhone 14 betaalt, is afhankelijk van het model en de aanbiedingen die er op dat moment zijn. Bekijk hieronder de prijs per toestel.

Voor wie is een iPhone 14 de moeite waard?

Nieuwste iPhone 2022

Denk je eraan om over te stappen van een iPhone 13 naar een iPhone 14? Lees dan eerst wat precies het verschil is zodat jij de beste keus maakt. Heb je een ouder model? Dan loont het misschien wel om over te stappen op de iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro of 14 Pro Max. Ook als je nog geen iPhone hebt, kan deze serie interessant voor je zijn. Hoe meer informatie je hebt, hoe beter je keus. In ons artikel over de nieuwste iPhones lees je nog veel meer.