MM logo red

Apple iPhone vs. Samsung Galaxy: welke past bij jou?

Roel23 JANUARI 2023
unknown description

Twijfel jij tussen een iPhone of een Samsung-telefoon? Dan is het goed om je wat meer te verdiepen in deze veelzijdige telefoons. Ondanks dat beide merken mobiele telefoons maken die qua looks en prestaties veel op elkaar lijken, zijn er wel degelijk kleine verschillen. Wees gerust: verkeerd kiezen kan niet; zowel Apple als Samsung maakt geweldige smartphones.

iPhone vs. Samsung: gebruiksvriendelijkheid

iPhone vs. Samsung: gebruiksvriendelijkheid

Of je nu een Samsung Galaxy of iPhone kiest, ze zijn allebei erg gebruiksvriendelijk, liggen goed in de hand en bedienen gaat intuïtief. Apple gebruikt het iOS-besturingssysteem. Dit systeem is speciaal gebouwd voor Apple, waardoor alles lekker snel en soepel gaat en het ook nog eens erg veilig is. Dit besturingssysteem heb je zo onder de knie. Samsung maakt gebruik van Android, een open besturingssysteem van Google waar veel mobiele Google-apparaten op draaien. Samsung heeft hier nog een eigen ontwerp overheen gemaakt. Omdat Android ook door andere merken wordt gebruikt, kun je een Samsung-telefoon eindeloos personaliseren met widgets en thema’s. Niet alle apps in de Play Store zijn door Samsung gecontroleerd, dus enige voorzichtigheid is geboden.

iPhone vs. Samsung: looks

iPhone vs. Samsung: looks

Zowel de Apple- als de Samsung-toestellen hebben een mooi slank en strak design. Beide merken gebruiken hoogwaardig materiaal, zoals gehard glas en aluminium. Samsung-smartphones zijn vaak net een tikkie groter dan een vergelijkbare iPhone. Samsung-smartphones hebben slanke randen waardoor ze er dun uitzien. De meeste iPhones komen uit in series, naast het normale model heb je dan nog een Plus-, Max-, Pro- of mini-versie. Samsung maakt onderscheid in een A- en S-serie. Smartphones uit de S-serie zijn de beste toestellen. De A-serie heeft telefoons voor het midden- en budgetsegment. Deze telefoons worden van minder hoogwaardig materiaal gemaakt, bijvoorbeeld met een plastic behuizing.

iPhone vs. Samsung: camera

iPhone vs. Samsung: camera

Vergeet bellen, je koopt je telefoon waarschijnlijk vooral voor de camera. Fotografieliefhebbers zijn met beide smartphones goed af want beide toestellen hebben uitstekende camera’s. De nieuwere iPhones maken ook bij slechte lichtomstandigheden goed belichte foto’s, dankzij de Night Mode-functie. Ook selfies zijn van erg goede kwaliteit. De hoofdcamera van Samsung-toestellen heeft veel leuke mogelijkheden waardoor je prachtige foto’s maakt. De verschillen zijn miniem en alleen door fijnproevers te zien. Kortom: welk merk je ook kiest, je zit altijd goed.

iPhone vs. Samsung: batterij

iPhone vs. Samsung: batterij

Alhoewel de batterijen van Samsung-toestellen wat groter zijn dan die in vergelijkbare toestellen van Apple, gaat een iPhone-accu net zo lang mee. Dit komt door de zuinige Bionic chip die Apple gebruikt. De accuduur is dus vergelijkbaar, ook al is de batterij wat kleiner. De accu van de Samsung laadt lekker snel op. iPhone-gebruikers kunnen dankzij MagSafe hun smartphone draadloos opladen via de magnetische MagSafe-lader.

Werken Apple en Samsung smartphones goed met andere apparaten?

Werken Apple en Samsung smartphones goed met andere apparaten?

Andere Apple-apparaten, zoals een iPad, MacBook of Apple Watch, werken soepel samen met je iPhone. Koppelen en synchroniseren doe je draadloos via wifi, iCloud of iTunes. Via Airdrop kun je zelfs bestanden overzetten zonder wifi of mobiele data. Je Samsung-telefoon koppel je eenvoudig aan apparaten die op Android draaien. Dat kan ook je wasmachine zijn! Daarnaast kun je via Samsung DeX jouw Samsung-telefoon aan een los computerscherm koppelen waardoor je jouw games, foto’s en mails extra groot ziet. Via Samsung Flow koppel je jouw smartphone met een tablet of pc. Dit gaat lekker soepel en synchroniseren is een piece of cake.

iPhone: alle voordelen op een rij

iPhone: alle voordelen op een rij

iPhones zijn veelzijdige high-end telefoons waar meer dan een miljoen apps voor zijn die zijn goedgekeurd door Apple. Deze smartphones zijn erg gebruiksvriendelijk, zuinig en snel. In het kort zijn de voordelen:

  • Het besturingssysteem is speciaal voor Apple-toestellen gemaakt
  • Veelzijdig door de vele functies en apps
  • Erg veilig

Samsung: alle voordelen op een rij

Bekijk soortgelijke artikelen