Mediamarkt Logo

Wat is Samsung SmartThings?

Thijs9 JANUARI 2024
unknown description

Met Samsung SmartThings bestuur je al je slimme apparaten in huis via één handige app. Samsung SmartThings werkt op een vergelijkbare manier als Smarthome-platforms zoals de Google Home-app en Apple Homekit. Net als deze systemen maakt het SmartThings-platform van Samsung je huis comfortabeler, veiliger, gezonder en energiezuiniger.

Hoe werkt Samsung SmartThings?

Hoe werkt Samsung SmartThings?

Met Samsung SmartThings bedien je je slimme lampen, sensoren, thermostaat, camera’s, deurbel, koelkast of tv heel makkelijk met je telefoon of tablet. Natuurlijk ook met apparaten van Samsung zelf, maar je koppelt SmartThings net zo goed aan smarthome-apparaten van andere merken. De SmartThings-app werkt via wifi of een speciale hub. De hub is een apparaatje dat de koppeling maakt tussen de app en de apparaten. Als je je apparaten hebt gekoppeld, kun je ze zien en bedienen in de app. Je kunt ook scènes en routines maken, waarmee je bijvoorbeeld je slimme verlichting op een vast moment laat aangaan of waarmee je in een opgewarmd huis thuiskomt na werk.

Kan ik energie besparen met SmartThings?

Kan ik energie besparen met SmartThings?

Een smarthome-systeem als Samsung SmartThings is niet alleen handig, maar helpt ook om geld en energie te besparen. Met de SmartThings-app kun je bijvoorbeeld het energieverbruik van je apparaten in de gaten houden en verminderen. Zo zie je hoeveel stroom je koelkast, wasmachine of tv gebruikt en krijg je tips om dit verbruik te verlagen. Je kunt ook slimme stekkers gebruiken, waarmee je apparaten op afstand kunt aan- en uitzetten. Zo voorkom je dat ze onnodig stroom verbruiken als je ze niet gebruikt. Met SmartThings kun je dus niet alleen je huis slimmer maken, maar ook je energierekening verlagen.

Hoe download je Samsung SmartThings?

Je kunt de Samsung SmartThings-app gratis downloaden uit de Google Play Store of de App Store van Apple. Je hebt een smartphone of tablet met Android 8.0 of iOS 12.0 of hoger nodig om de app te kunnen gebruiken. Als je de app hebt gedownload, kun je een account aanmaken of inloggen met je bestaande account. Daarna kun je je apparaten koppelen en beheren met de app.

Hoe koppel je apparaten aan SmartThings?

Hoe koppel je apparaten aan SmartThings?

Het koppelen van apparaten aan de SmartThings-app is heel eenvoudig. Je hebt alleen een smartphone of tablet met internetverbinding nodig. Zorg dat je de SmartThings-app hebt gedownload en volg dan deze stappen om je apparaten te koppelen:

  1. Open de app en maak een account aan of log in met je bestaande account.
  2. Tik op het plusje (+) in de app en selecteer ‘Apparaat’.
  3. Kies het merk en het type van het apparaat dat je wilt koppelen. Als je het niet ziet, tik dan op ‘Scannen in de buurt’ om te zoeken naar beschikbare apparaten.
  4. Volg de instructies op het scherm om het apparaat te verbinden met de app. Dit kan per apparaat verschillen, maar meestal moet je het apparaat aanzetten en in de koppelmodus zetten. Soms moet je ook een QR-code scannen of een pincode invoeren.
  5. Geef het apparaat een naam en een kamer, zodat je het makkelijk terugvindt in de app.