Mediamarkt Logo

De beste curved monitoren van 2024

Daan8 APRIL 2024
unknown description

Ben je op zoek naar een monitor met een gebogen scherm? Dan heb je een curved monitor op het oog. Het gebogen scherm van een curved monitor zorgt er onder meer voor dat je fijner films en series kijkt en dat je ogen minder snel vermoeid raken. In dit artikel staan de beste curved monitoren op een rijtje.

Wat is de beste curved monitor?

Wat is de beste curved monitor?

Wat voor jou de beste curved monitor is, hangt af van je eigen voorkeuren en waar je het beeldscherm voor gebruikt. Zo stellen fanatieke gamers net iets andere eisen aan de beste curved monitor dan mensen die het beeldscherm in hun thuiskantoor plaatsen. De kromming van het scherm, ook wel radius (R) genoemd, speelt ook een rol. Een lichte kromming van het scherm geeft een fijne kijkervaring en vermindert de kans op vermoeide ogen. Een sterkere bolling van het scherm zorgt voor een intenser 3D-effect. Onderstaande curved monitoren zijn de beste en meest verkochte modellen bij MediaMarkt.

Wat maakt een curved monitor geschikt voor gaming?

Wat maakt een curved monitor geschikt voor gaming?

De beste curved monitor voor gamers heeft meestal een grote kromming. Hierdoor ervaar je de grafische effecten van een 3D-game namelijk nog intenser en lijkt het echt alsof je midden in een game zit. Daarnaast hebben de beste curved monitoren voor gaming een lage reactietijd en een hoge verversingssnelheid. Samen zorgt dit ervoor dat de gamebeelden haarscherp en zonder haperingen van het scherm spatten.

Wat is de beste curved monitor voor thuiswerken?

Wat is de beste curved monitor voor thuiswerken?

Curved monitoren zijn ook zeer geschikt voor in je thuiskantoor. De schermen met een lichte kromming geven je ogen meer rust, omdat de afstand tot het scherm nagenoeg gelijk blijft wanneer je met je nek draait. Sowieso hoef je je nek minder te bewegen als je werkt met een curved monitor, wat een groot ergonomisch voordeel is als je een hele werkdag achter het scherm zit. De beste monitor voor thuiswerken heeft ook het juiste formaat. Dat wil zeggen dat de monitor stabiel op je bureau past, maar ook dat het scherm groot genoeg is om meerdere vensters naast elkaar open te hebben staan. Is dat laatste belangrijk voor je? Ga dan voor een ultrawide-monitor met gebogen scherm.

Welke curved monitor voor grafisch vormgevers?

Welke curved monitor voor grafisch vormgevers?

Wanneer je vaak foto’s en video’s bewerkt, is het belangrijk dat de curved monitor een goede resolutie heeft. Een scherm met hoge resolutie heeft veel pixels, die voor zeer scherpe en gedetailleerde beelden zorgen. Voor grafisch vormgevers is een curved monitor met 4K-resolutie dan ook een interessante optie. Deze monitoren hebben veel pixels, waardoor je elk detail van je beeld kunt bewerken, zelfs als je ver inzoomt. De kromming in het scherm zorgt voor rust aan je ogen en maakt dat je je nek niet veel hoeft te bewegen tijdens het bewerken van foto’s en video’s.

Bekijk soortgelijke artikelen