Mediamarkt Logo

De beste 4K-monitoren van 2024

Daan8 APRIL 2024
unknown description

Op een monitor met 4K-resolutie zie je beelden haarscherp en superrealistisch. In dit artikel vind je de beste 4K-monitoren van dit moment. Ben jij ook op zoek naar de beste 4K-monitor? Kies een van de monitoren op deze pagina en je zit altijd goed.

Wat is de beste 4K-monitor?

Wat is de beste 4K-monitor?

Een 4K-monitor heeft een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels. Deze resolutie zorgt ervoor dat de details in een beeld, foto of video haarscherp naar voren komen op het beeldscherm. 4K-monitoren behoren dan ook zeker tot de beste monitoren die er te vinden zijn. De allerbeste 4K-monitor aanwijzen is lastig, want dat hangt grotendeels af van waar je de monitor voor gebruikt. Zo heeft een 4K-monitor net iets andere functionaliteiten nodig als je hem veel gebruikt om op te gamen dan wanneer je veel grafische programma’s gebruikt. Ook zijn de kabels, aansluitingen en apparaten die je gebruikt van belang als je het beste uit je 4K-monitor wilt halen. Zo heb je bijvoorbeeld een goede kabel nodig die 4K-resolutie daadwerkelijk van je pc of laptop naar de monitor krijgt.

De grootste voordelen van een 4K-monitor

De grootste voordelen van een 4K-monitor

Een 4K-monitor heeft enkele duidelijke voordelen ten opzichte van een monitor met een lagere resolutie, zoals een Full HD-monitor. Dit zijn de belangrijkste pluspunten van een 4K-monitor:

  • Je profiteert van een ultraheldere beeldweergave.
  • Tijdens foto- en videobewerking zie je details haarscherp.
  • De monitor is zeer geschikt om op te gamen.
  • Je geniet optimaal van 4K-content.

Ultraheldere beeldweergave

Ultraheldere beeldweergave

4K-resolutie wordt ook wel Ultra HD genoemd. Dat komt omdat de in totaal meer dan 8,2 miljoen pixels voor een haarscherp beeld zorgen. Elk detail op het scherm wordt scherp en duidelijk weergegeven, waardoor de beelden levensecht lijken. Ter vergelijking: het beeld op een 4K-monitor is 4 keer scherper dan een Full HD-monitor en 2 keer helderder dan een monitor met QHD-resolutie, waar bijvoorbeeld de meeste ultrawide-monitoren over beschikken.

Haarscherpe details tijdens foto- of videobewerking

Het scherpe beeld op een 4K-monitor is prettig voor iedereen die vaak grafische programma’s gebruikt. Dankzij de hoge resolutie zie je elk detail van je foto’s en video’s, waardoor je de beelden nauwkeuriger bewerkt en kleuren beter kunt beoordelen. Zelfs wanneer je inzoomt op een foto of video blijven de details duidelijk zichtbaar en bewerkbaar.

Zeer geschikt om op te gamen

Zeer geschikt om op te gamen

Fanatieke gamers zijn dol op 4K-monitoren. Dat komt omdat de beelden en de details van een grote grafische game van het beeld spatten op een 4K-monitor. Dit maakt de spelervaring supermeeslepend en realistisch, waardoor het net lijkt alsof je echt in het spel zit. Bovendien worden veel games voor onder meer de PlayStation 5 en de Xbox Series X gemaakt in 4K.

Geniet van 4K-films en -series

Veel streamingsdiensten, zoals Netflix, Disney+ en HBO, maken hun content in 4K. Dit betekent dat de beelden in de films en series op deze diensten het beste tot hun recht komen op een 4K-monitor. De scenes lijken levensecht. Een 4K-monitor zorgt dus voor de meeslependste ervaring van 4K-content.

Bekijk soortgelijke artikelen