MM logo red

Laptops: advies en antwoord op veelgestelde vragen

Daan21 DECEMBER 2022

Op zoek naar een laptop? Of wil je meer weten over de laptop die je al hebt? Op deze pagina verzamelen we adviezen, beantwoorden we veelgestelde vragen en delen we handige tips en tricks.

Verschillende soorten laptops

Verschillende soorten laptops

Laptop kiezen? Er zijn ontzettend veel opties. Ga je voor een Apple MacBook? Zo ja, kies je een MacBook Air, die licht aanvoelt, of MacBook Pro, die met gemak zware programma’s aankan? Of stap je over op een type laptop dat steeds bekender wordt, de Chromebook? Dat is een laptop die draait op Chrome OS, een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Google. Voor dit type laptop is een goede internetverbinding nodig. Bestanden sla je namelijk online op, apps en programma’s download je via de Play Store en spelletjes speel je in de Chrome-browser. Is gamen voor jou een van de belangrijkste redenen om een laptop te kopen? Kijk dan naar een Windows-laptop met een goede videokaart. Kortom, er is genoeg te vertellen. Wil jij meer weten? Scrol dan snel naar beneden voor antwoord op al je vragen.

Wat wil jij weten over laptops?

Ben jij benieuwd wat een laptop een echte gaming-laptop maakt? Wil je weten waarvoor je een videokaart nodig hebt? Of hoe een processor precies werkt? Hoe meer je weet, hoe beter jouw keus. Hieronder beantwoorden we veelgestelde vragen zoals ‘Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptop?’, ‘Wat zijn de beste laptops van 2022?’ en ‘Wat is de beste laptop voor fotobewerking?’ Bekijk snel de antwoorden.

Gaming laptops

Gaming-laptops

Wil je bijvoorbeeld weten wat de beste gaming-laptops van het jaar zijn? Of welke gaming-laptops een goede budgetproof optie zijn?

Processor

Processor (CPU)

Een processor, ook wel bekend als CPU (Central Processing Unit), is de basis van je computer. Een snelle CPU betekent een snelle pc. We leggen graag uit hoe dat werkt.

Chromebook of laptop

Chromebook of laptop

Chromebooks stijgen in populariteit, maar hoe verschillen ze van reguliere laptops?

videokaart kopen

Videokaart kopen

Gebruik je zware programma’s zoals Photoshop of ben je een doorgewinterde gamer? Dan heb je een goede videokaart, ofwel grafische kaart, nodig.

Beste laptops 2022

Beste laptops 2022

Bekijk de top 5 beste laptops van dit jaar.

Welke laptop moet je kopen? We helpen met kiezen

Welke laptop past bij jou?

Verschillende soorten laptops, verschillende merken, verschillende besturingssystemen. Er is genoeg om over na te denken. We helpen je een handje!

Beste chromebooks

Beste Chromebook

Een Chromebook kies je vooral omdat de software lichter is dan andere besturingssystemen. Maar welke Chromebooks zijn het best?

Laptop merken

Welke laptop-merken zijn er?

Bekende merken zoals Apple en HP ken je misschien wel, maar er is nog veel meer te ontdekken.

fotobewerking

Beste laptop voor fotobewerking

Gebruik je voor jouw beroep of hobby zware fotobewerkingsprogramma’s? Let dan op een aantal zaken bij het kiezen van een laptop.

Laptops

Hoelang gaat een laptop mee?

De gemiddelde levensduur van een laptop hangt af van een aantal factoren.

Macbook verschillen

Verschil MacBook Pro en Air

Je bent eruit: jij gaat voor een MacBook. Maar welke kies je? We zetten de overeenkomsten en verschillen van een Pro en Air op een rij.

Handige tips & tricks voor jouw laptop

Handige tips & tricks voor je laptop

Hoe maak je een printscreen? Start je laptop niet meer op? Of heb je andere vragen? We geven raad.

Laptop kopen

Ben je toe aan een nieuwe laptop? Het grootste assortiment laptops vind je bij ons online en in de winkels. We verkopen laptops van topmerken zoals Acer, HP, Apple, Samsung, Lenovo en meer. Bekijk snel ons aanbod.