Mediamarkt Logo

Hulp bij het kiezen van een gaming-laptop

Soms kan het handig zijn om je favoriete games niet op een pc maar op een laptop te spelen. Die sleep je namelijk overal mee naartoe. Maar welke laptops zijn geschikt? We leggen je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een gaming-laptop, zodat niets je in de weg staat de beste gamer ooit te worden.

Hoe ziet de ideale gaming-laptop eruit?

Gaming laptop beste

Je favoriete spel verdient een laptop waarop dit het beste tot z’n recht komt. De game moet van het scherm spatten en zo snel mogelijk laden zodat jij net dat beetje extra kunt geven tijdens het spel. Wat daarvoor nodig is? Een goede videokaart, ook wel grafische kaart genoemd. Een videokaart zorgt er namelijk voor dat er beeld te zien is op je scherm. Hoe beter de videokaart, hoe mooier het beeld. Met een kwalitatieve videokaart zie je beelden in hoge resolutie zonder dat het beeld hapert. Ideaal bij het gamen. De meest populaire videokaarten zijn gemaakt door NVIDIA en AMD. In tegenstelling tot een computer zit in een laptop de videokaart ingebouwd. Je vervangt ‘m niet zomaar. Denk dus goed na over welke videokaart bij jouw behoeftes past.

Gaming laptop

Voor een gaming-laptop kun je bij verschillende laptopmerken terecht. Lenovo en MSI zijn bij velen favoriet. Deze laptops hebben een hoog opslagvermogen en een snelle processor. En laat dat nu net belangrijk zijn bij een gaming-laptop. Een processor, ook wel CPU genoemd, is namelijk het hart van je laptop en bepaalt hoe sterk en snel je laptop is. Voor lichte games is een laptop met een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor voldoende. Voor zware en nieuwe games heb je sterker spul nodig, zoals een Intel Core i7 of een AMD Ryzen 7 processor. Een laptop met een sterkere processor is vaak iets duurder, maar zorgt er wel voor dat jij je game het beste speelt.

Gaming-laptop kopen?

Gaming laptop kopen

Ben je eruit welke laptop het beste bij je past? Of wil je aan de hand van bovenstaande informatie het assortiment nog eens doorspitten? In een pc zijn de videokaart en processor een stuk makkelijker te vervangen dan in een laptop. Neem dus de tijd en maak een doordachte keus. Let daarbij goed op de prijs-kwaliteitverhouding, jouw persoonlijke behoeftes en je budget, zodat jij binnenkort optimaal kunt gamen.

Wat wil jij weten over gaming-laptops?

Ben je benieuwd naar de beste gaming-laptops van dit jaar? Of wil je weten op welke betaalbare laptops je games het beste tot hun recht komen? Bekijk hieronder het antwoord.