• Binnen 2 uur ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een sledestofzuiger? Wij geven je advies

Sledestofzuigers

Sledestofzuigers - Images

Een sledestofzuiger is geschikt voor al je schoonmaakklussen. Je gebruikt dit veelzijdige apparaat om al het vuil en stof van je vloer, meubels en plafonds te zuigen. Tegenwoordig zijn er stofzuigers in verschillende maten en uitvoeringen. Wil je een stille stofzuiger? Een stofzuiger die helpt allergische reacties te voorkomen? Of ga je voor een stofzuiger met uitstekende reinigingsprestaties? Met deze tips en tricks helpen we je de stofzuiger te vinden die bij jou en jouw huishouden past.

Energielabel

Energielabel - Images

Vroeger was het best lastig om er achter te komen welke stofzuiger nu echt bij jouw wensen past. Gelukkig is er tegenwoordig het energielabel voor stofzuigers. Dit label helpt je een bewuste keus te maken, maar is ook handig als je een stofzuiger gaat uitkiezen. Met behulp van deze informatie weet je precies hoe je het energielabel kunt gebruiken in jouw zoektocht naar de perfecte stofzuiger.

 • Energie-efficiëntie (A+++ t/m D)

  De energie-efficiëntieklasse geeft aan hoe energiezuinig een stofzuiger is. Koos je vroeger voor een stofzuiger van 2000 of zelfs 2400 watt, omdat je dan zeker wist dat hij al het vuil goed opzoog, tegenwoordig zegt dit niet meer zoveel. Sterker nog: fabrikanten zijn erin geslaagd stofzuigers te ontwikkelen die én zuinig zijn én optimaal reinigen. Hoe lager het wattage, hoe zuiniger de stofzuiger. Je bespaart op stroomkosten en het is beter voor het milieu. De meest zuinige stofzuigers scoren A+++, de minst zuinige een D. Het vermogen bedraagt nog maximaal 900 watt. Dit betekent een gemiddeld jaargebruik van maximaal 43 kWh.

 • Jaarlijks energieverbruik

  Hoeveel stroom de stofzuiger daadwerkelijk verbruikt, wordt gelukkig ook op het energielabel vermeld. Het verschil tussen de ene en de andere stofzuiger is hierdoor nog duidelijker zichtbaar. Het energieverbruik wordt aangegeven in kWh per jaar. Dit is een gemiddelde indicatie. Stofzuig je meer of minder dan gemiddeld, kan het verbruik natuurlijk afwijken.

 • Stofuitstootklasse

  De stofuitstootklasse geeft aan hoeveel stof er door de stofzuiger wordt uitgeblazen. Hoe beter een stofzuiger stof en andere kleine deeltjes vasthoudt, hoe hoger de score. Stofuitstootklasse A betekent dat de lucht die wordt uitgeblazen hygiënisch schoon is. Zelfs pollen, fijnstof, huisstofmijt en andere allergenen worden vastgehouden.

 • Geluidsniveau

  Stofzuigers kunnen herrie maken. Gelukkig worden ze steeds stiller. Het geluidsniveau wordt in dB (decibel) weergegeven. Maar kies je dan voor een stofzuiger met een geluid van 80 dB, 60 dB of 40 dB? 3 dB meer betekent een verdubbeling van het geluid. 3 dB minder vanzelfsprekend een halvering. Iets om op te letten dus, zeker als je op zoek bent naar een stille stofzuiger.

 • Reinigingsklasse op tapijt

  Het energielabel geeft duidelijk aan hoe goed een stofzuiger tapijt reinigt. Ook in dit geval is score A de beste score. Is de score op tapijt laag, maar voldoet de stofzuiger verder aan je wensen? Schaf dan een speciale tapijtborstel aan. De score wordt namelijk gemeten als de standaard zuigmond op de stofzuiger bevestigd is.

 • Reinigingsklasse op harde vloeren

  Het energielabel geeft ook aan hoe goed de stofzuiger harde vloeren schoonmaakt. Ook hier is de hoogste score een A. Heb je een parketvloer of een andere vloer die snel beschadigd? Let dan op of de stofzuiger geleverd wordt met een parketborstel. Deze borstel heeft extra lange haren die je vloer tegen krassen en andere beschadigingen beschermt. Zit hij er niet bij, maar voldoet de stofzuiger aan al je wensen? Vaak is deze borstel apart aan te schaffen.

De beste stofzuiger voor jou

Natuurlijk wil je een stofzuiger die goed schoonmaakt, en als het even kan is het ook fijn dat hij stil en zuinig is. Precies wat op het energielabel wordt aangegeven. Wil je een stofzuiger die echt bij ál jouw wensen past? Let dan ook op de volgende dingen:

 • Met zak of zakloos

 • Het gewicht

 • De lengte van het snoer

 • Of hij geschikt is bij allergieën

 • Of hij geschikt is als je huisdieren hebt

Met zak of zakloos

Wat is nu beter: een stofzuiger met zak of een stofzuiger zonder zak? Heel eerlijk: het is maar net wat jij zelf het fijnst vindt. Natuurlijk zijn er wel wat verschillen te noemen. Die hebben we voor je op een rij gezet. De verschillen zijn algemeen en niet op iedere stofzuiger van toepassing.

Stofzuiger met zak - Images

Stofzuiger met zak

 • Vangt stof op in een stofzak

 • Vaak stiller

 • Zuigkrachtverlies zodra de stofzak vol raakt

 • De stofzak is eenvoudig en hygiënisch te wisselen

Bekijk alle stofzuigers met zak

Stofzuiger zonder zak - Images

Stofzuiger zonder zak

 • Vangt stof op in een stofreservoir

 • Vaak minder stil door de vele harde onderdelen

 • Behoudt zijn zuigkracht beter door een betere spreiding van stof en ander vuil

 • Legen kan onprettig zijn

Bekijk alle stofzuigers zonder zak

Gewicht

De ene stofzuiger is zwaarder dan de andere. Hoe lichter en compacter de stofzuiger, hoe makkelijker je hem door je huis manoeuvreert. Let zeker op het gewicht als je de stofzuiger voor meerdere verdiepingen gebruikt. Niets zo vervelend als een zware stofzuiger de trap opsjouwen. Met een lichte stofzuiger maak je daarnaast je trap een stuk makkelijker schoon.

Actieradius

De actieradius geeft aan hoeveel je kunt stofzuigen voordat je van stopcontact moet wisselen. Natuurlijk is dit afhankelijk van de lengte van het stroomsnoer, maar ook de lengte van de slang en de buis zijn van invloed. De actieradius wordt weergegeven in meters.

Allergieën

Heb je last van hooikoorts of een andere allergie? Let dan op of de stofzuiger geschikt is bij allergieën. Een stofzuiger met de juiste technologie houdt fijnstof, pollen, huisstofmijt en andere allergenen zo goed vast, dat hij helpt om allergische reacties te verminderen en soms zelfs voorkomen. Vaak zijn deze stofzuigers voorzien van een HEPA-filter. Dit filter is zo fijn dat het zelfs de meest minuscule deeltjes uit de lucht haalt. Stofzuigers die geschikt zijn bij allergieën scoren een A bij de stofuitstootklasse op het energielabel.

Bekijk alle stofzuigers die geschikt zijn bij allergieën

Huisdieren

Niets zo lastig als het verwijderen van huisdierenhaar. De haartjes van je geliefde hond of kat kunnen overal zitten en lijken haast vastgeplakt. Om die te verwijderen heb je een goede stofzuiger met de juiste attributen nodig. Gelukkig zijn er merken die hun stofzuigers zo goed uitrusten dat zelfs het verwijderen van huisdierenhaar moeiteloos gaat. De kans op verstoppingen is dan ook een stuk kleiner.

Bekijk alle stofzuigers die geschikt zijn als je huisdieren hebt

Accessoires

 • De meeste stofzuigers worden standaard geleverd met een combiborstel voor het stofzuigen van harde vloeren en tapijt. De borstelharen van deze borstels zijn minder lang dan die van een parketborstel, waardoor de kans op krassen groter is. Als je een krasgevoelige vloer hebt, is het dan ook verstandig om, als deze niet standaard wordt meegeleverd, een parketborstel aan te schaffen. Let bij de aankoop van een parketborstel op de diameter van de stofzuigerbuis.

  Bekijk alle parketborstels

 • Turboborstels hebben aan de binnenkant een draaiende borstel. Deze borstel maakt het vuil los zodat je stofzuiger het moeiteloos kan opzuigen. Ideaal voor het verwijderen van huisdierenhaar en ander hardnekkig vuil. De elektroborstel is de nog krachtigere versie van de turboborstel. Deze heeft een eigen energietoevoer en creëert daardoor nog meer zuigkracht. De gewone turboborstel maakt gebruik van de zuigende luchtstroom in de buis.

  Bekijk alle turboborstels

 • De meeste stofzuigers worden geleverd met extra opzetborstels als een kierenborstel, een zachte borstel en een meubelborstel. Ontbreken deze, of zijn ze kapot, dan kun je die apart aanschaffen. Let bij de aankoop van deze accessoires op de diameter van de stofzuigerbuis.

 • De zak van een stofzuiger met zak moet regelmatig vervangen worden. Als de stofzak aan vervanging toe is, wordt de zuigkracht van je stofzuiger minder. Daarnaast heeft de uitblaaslucht vaak die bekende muffe lucht. Sommige stofzuigers zijn uitgerust met een stofzak-indicator die aangeeft hoe vol je stofzak is, of een lampje dat begint te branden als je stofzak helemaal vol isStofzakken worden gemaakt van papier of textiel (microvezel). Stoffen stofzuigerzakken zijn steviger en zullen ook bij het verwisselen niet kapotscheuren. Bovendien hebben ze een filterende werking voor een nog schonere uitblaaslucht. Nog een voordeel: ze gaan 2x langer mee doordat ze meer vuil en stof opvangen. De zuigkracht van je stofzuiger is daarnaast sterker doordat de luchtcirculatie optimaal blijft.

  Bekijk alle stofzuigerzakken

Filters

Om ervoor te zorgen dat de uitblaaslucht van je stofzuiger schoon blijft, is het belangrijk dat je de filters (indien hij die heeft) goed onderhoudt. Filters raken na verloop van tijd verstopt door alle verzamelde stofdeeltjes en verliezen hun werking. Als je filter aan vervanging toe is, herken je dit aan de duidelijk ruikbare muffe geur van de uitblaaslucht. Over het algemeen is het voldoende om de filters van je stofzuiger eens per jaar te vervangen. Sommige filters zijn uitwasbaar waardoor je ze meerdere keren kunt gebruiken.

Bekijk alle filters

Staat het door jouw gewenste accessoire er niet tussen? Bekijk hier ons complete assortiment aan stofzuiger-accessoires.