MM logo red

Op zoek naar een steelstofzuiger? Wij geven je advies

Thijs4 MEI 2023

Steeds meer mensen kiezen voor een steelstofzuiger en dat is niet zo gek. Deze stofzuiger is namelijk een stuk wendbaarder dan reguliere sledestofzuigers (met zak). Je hebt namelijk geen last van een kabel waardoor je de stofzuiger makkelijk overal kunt gebruiken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om te kiezen voor een steelstofzuiger. Lees verder op deze pagina en ontdekt waarom de steelstofzuiger de ideale keuze is voor jou!

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Alles schoon op één accu

Steelstofzuigers

De eerste vraag die bij veel mensen naar boven komt als ze denken aan een steelstofzuiger is; maar hoe lang gaat de accu dan mee? Want ik wil niet dat ik halverwege met een stofzuiger zit die het niet meer doet. Hier wordt uiteraard rekening mee gehouden zo zijn er stofzuigers waarvan je de accu kunt verwisselen zoals bij de Bosch BCS82BL24 Unlimited 8 en de Dyson V15 DETECT ABSOLUTE. Maar met een accuduur van 50 minuten kan je al een hele verdieping zonder onderbreking schoonmaken.

Makkelijk stofzuigen op elke plek

Laser steelstefzoigers

Steelstofzuigers worden ook steeds flexibeler! Zo heb je de Rowenta RH99A9 X-FORCE FLEX 14.60 met een buigbare stang, zo kan je eenvoudig onder je bank of bed zuigen. Ook zijn er steeds meer steelstofzuigers met parkeerstand, neem bijvoorbeeld de Bosch BCS711A Unlimited 7, deze kan je makkelijk laten staan terwijl jij bijvoorbeeld even je pakketje ophaalt bij de voordeur.

Rustig stofzuigen

Flexibel

Niemand houdt van het geluid dat stofzuigers maken, daarom wil je er een die zo min mogelijk geluid maakt. In principe zijn reguliere sledestofzuigers stiller dan steelstofzuigers. Dit komt omdat bij sledestofzuigers vaak isolatiemateriaal gebruikt wordt om het geluid te dempen, wat bij steelstofzuigers lastig is. Desalniettemin zijn er voldoende steelstofzuigers die niet in de categorie luid vallen zoals de AEG QX6-1-46DB en de DysonV12 DETECT SLIM ABSOLUTE.

Je hele huis schoon

Je hele huis

Als je een heel vies of groot huis hebt wil je natuurlijk dat je stofzuiger al dat vuil kan opnemen. Daarom is het handig om een groot stofreservoir te hebben. Daarnaast is het zo dat de plaats van het stofreservoir invloed op hoe zwaar de stofzuiger in de hand ligt en hoe makkelijk je bijvoorbeeld onder de bank kan zuigen.Voor een gemiddelde woonverdieping heb je een stofreservoir nodig met een minimale inhoud van 0,6 liter, dus daar is de Philips SpeedPro Max FC6826/01 erg geschikt voor. Heb je een groter huis of wil je mee verdiepingen schoonmaken? Dan is een model zoals de Samsung Jet 70 Turbo met een groter stofreservoir aan te raden.

Schone lucht tijdens het stofzuigen

Schone lucht tijdens het stofzuigen

Het is natuurlijk wel zo fijn als de lucht die uit je stofzuiger komt schoon is, zoals bij de Miele Triflex HX1 Active, zeker als je last hebt van allergieën. Daarom zijn filters erg belangrijk, met de juiste filter kan je het verschil maken. Kijk hier voor de verschillende filters die merken aanbieden.

Voor elke ondergrond

Voor elke ondergrond

Voor elke ondergrond is er wel een ander opzetstuk. Zo worden de meeste steelstofzuigers geleverd met een parketborstel en/of turbozuigmond. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Bij de Samsung Jet 75 Complete krijg je maar liefst 6 opzetstukken. Wil je meer weten over de verschillende opzetstukken? Bekijk dan hier onze adviespagina.

Voor iedereen een stofzuiger

Bekijk ook deze pagina's