• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een inbouwkoelkast? Wij geven je advies

Soorten inbouwkoelkasten: koeler, koelkast, koelvriescombinatie of wijnkoelkast

Inbouwkoelkast met of zonder vriesvak - Images

Inbouwkoelkast met of zonder vriesvak

Het plaatsen van een inbouwkoelkast met of zonder vriesvak is eenvoudig dankzij de afmetingen. Zo verschillen alleen de hoogtematen per inbouwkoelkast en zijn de breedte en diepte altijd hetzelfde. Dit is namelijk 56 cm breed en 55 cm diep. Daardoor is er altijd een inbouwkoelkast te vinden die past bij jouw droomkeuken. Bovendien is het zo eenvoudig om een kapotte koelkast te vervangen door een nieuw inbouwmodel.

Inbouwkoelkasten met vriesvak zijn geschikt voor het bewaren van diepvrieseten. Wanneer modellen een 4-sterren vriesvak hebben, en dat is vaak, kun je levensmiddelen zoals ijsklontjes en vers vlees invriezen.

Plus- en minpunten - Images

Plus- en minpunten van inbouwkoelkast met vriesvak:

 • Past in bestaande en nieuwe inbouwkeukens door gestandaardiseerde afmetingen

 • Ruimte voor koel- en vriesproducten

 • Minder koelruimte vergeleken met een inbouwkoelkast zonder vriesvak

Bekijk alle inbouwkoelkasten met vriesvak

Plus- en minpunten van inbouwkoelkast zonder vriesvak:

 • Past in bestaande en nieuwe inbouwkeukens door gestandaardiseerde nismaten

 • Meer ruimte voor koelproducten vergeleken met een koelkast met vriesvak

 • Aanschaf van aparte vriezer nodig, zelfs als je enkel ijsblokjes wilt maken

Inbouw-koelvriescombinatie - Images

Inbouw-koelvriescombinatie

Bij een koelvriescombinatie is het vriesgedeelte aan de onderkant geplaatst. Voordelen van een koelvriescombinatie ten opzichte van een koelkast met vriesvak zijn: een grotere vriesruimte, gescheiden koelcircuits bij luxe modellen, en er hoeft maar 1 apparaat ingebouwd te worden. Bovendien zijn zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte voorzien van een eigen deur. De koelvriescombinatie is hoger dan een koeler of koelkast, maar heeft dezelfde standaardbreedte en -diepte.

Plus- en minpunten van inbouw-koelvriescombinatie:

+ Veel ruimte voor koelen én vriezen
+ Er hoeft maar 1 apparaat ingebouwd te worden
+ Luxe inbouw-koelvriescombinaties hebben aparte koelcircuits zodat voedsel beter bewaard blijft
- Neemt meer hoogte in beslag

Bekijk alle inbouw-koelvriescombinaties

Inbouw-wijnkoeler - Images

Inbouw-wijnkoeler

Een wijnkoelkast, of klimaatkast, biedt uitkomst voor wijnverzamelaars en wijnliefhebbers die niet over een wijnkelder beschikken. Prijzen en afmetingen van wijnkoelers lopen behoorlijk uiteen. Inbouw-wijnkoelers zijn meestal afgewerkt met een glazen deur zodat de inhoud goed zichtbaar is. Glazen deuren van luxe modellen beschikken over een UV-filter dat verkleuring en smaakverandering van de wijn tegengaat. Wie een goed glas wijn en het bijbehorende plezier verkiest boven praktische opbergruimte, wordt blij van een wijnkoeler.

Plus- en minpunten van inbouwwijnkoelkast:

+ Bewaart rode, witte en/of rosé wijn in een speciaal voor wijn geschikt klimaat
+ Is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en prijsklassen
+ Sommige inbouw-wijnkoelers zijn plaatsbaar op de plek van een inbouwmagnetron
- Is vaak niet energiezuinig

Stel jezelf 4 vragen voor het aanschaffen van een wijnkoeler:

 • Waar plaats je de wijnkoeler? Sommige wijnkoelers hebben dezelfde inbouwmaten als die van een combimagnetron zodat deze in dezelfde inbouwruimte passen.

 • Wat is het aantal flessen dat je wilt koelen? Er zijn wijnkoelers met ruimte voor 6 tot meer dan 136 flessen beschikbaar.

 • Hoe veel koelzones moet de wijnkoeler hebben? Indien er rode en witte wijn opgeborgen moet worden, zijn meerdere koelzones relevant.

 • Hoe sterk vibreert de koelkast? Door het gebruik van een invertercompressor bij luxe koelkasten schudt de wijn minder in de koelkast wat beter is voor de kwaliteit.

Bekijk alle inbouw wijnkoelers

Energielabels: kies de zuinigste inbouwkoelkast

Zuinigste inbouwkoelkast - Images

De zuinigste inbouwkoelkasten hebben energielabel A+++. In Nederland moeten inbouwkoelkasten en –koelvriescombinaties minimaal het energielabel A+ hebben. Energielabels zoals A, B en lager, mogen niet meer verkocht worden. Wijnkoelkasten vormen een uitzondering. Wat levert de keuze voor een vaak duurdere A+++-koelkast je nu daadwerkelijk op? Naast dat dit beter is voor het milieu, is er ook een geldbedrag mee te besparen.

We hebben een selectie gemaakt van de zuinigste apparaten: deze zijn te herkennen aan ons Energiezuinig selectie-logo.

Koelkast inbouwen

Een inbouwkoelkast moet goed passen in de nieuwe of bestaande keuken. Met deze tips gaat het je lukken:

 • Meet zorgvuldig de nismaten op. De inbouwmaten van de koelkast zijn vaak 56 cm breed en 55 cm diep. De hoogte is van groot belang en de meest voorkomende hoogtematen zijn: 88, 102.5, 122.5, 140 en 178 centimeter. Daarnaast bestaan er ook nog onderbouwkoelkasten van 82 centimeter hoog. Deze worden onder het aanrecht geplaatst en komen op de plaats van een keukenkastje. Voor inbouwwijnkoelkasten is er een extra afwijkende maat van 45 cm hoog verkrijgbaar. Deze afmetingen zijn precies gelijk aan een inbouw-combimagnetron, zodat je dat formaat wijnkoelkast gemakkelijk op zo’n plek kunt inbouwen.

 • Kies een deurbevestigingssysteem dat past bij jouw keukenmeubel. Er zijn namelijk twee manieren om de koelkastdeur te verbinden met de deur van de keukenkast. Het beste is wanneer dat met het deur-op-deur-systeem kan. Daarbij wordt de kastdeur direct op de koelkastdeur gemonteerd. Bij het sleepdeursysteem houden koelkast en keukenkast elk hun eigen deur, en schuiven deze als het ware over elkaar heen. Een deur-op-deursysteem kan altijd toegepast worden, ook ter vervanging van een sleepdeursysteem. In dat geval worden de scharnieren van de keukenkastdeur verwijderd.

 • Plaats je de koelkast in een IKEA®-keuken? Dan passen veel koelkasten van andere merken ook! Wij hebben een filter in de webshop, waarmee je in 1 beweging alle geschikte koelkasten tevoorschijn tovert. Gebruik het filter en zie direct welke types geschikt zijn voor IKEA®keukenkastjes. IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

 • Bekijk de handige video's en leer zelf hoe je een koelkast met sleepdeur-bevestiging of deur-op-deur-bevestiging inbouwt en de draairichting van de deur verandert.

Koelkast met sleepdeur-mechanisme installeren en koelkast met deur-op-deur-installeren

Keukenapparaat stuk? MediaMarkt heeft direct een inbouw-apparaat op maat!


Kom samen met de inbouwmaten van je keukenmeubel naar onze winkel en laat je adviseren door één van onze inbouwspecialisten. Nog dezelfde dag neem je een nieuw apparaat mee naar huis en is je probleem opgelost. Het enige wat jij moet doen, is hem zelf installeren.

Keukenapparatuur bij MediaMarkt: ✓Zelfde dag in huis, ✓Groot assortiment, ✓Past ook in IKEA®-keukens

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

MediaMarkt-inbouwservice

Wil je meer gemak? Gebruik dan onze inbouwservice. Wij bouwen het nieuwe apparaat voor je in, je behoudt alle garantie én wij nemen het oude apparaat retour.

Andere belangrijke eigenschappen

Belangrijke eigenschappen - Images

NoFrost

Doordat er dankzij NoFrost geen rijpvorming onstaat, heb je weinig onderhoud aan een koelvriescombinatie met NoFrost. Vrieslades gaan bovendien altijd probleemloos open en dicht. NoFrost-techniek kost wat ruimte in de vriezer.

0-graden zone

Inbouw-koelvriescombinaties beschikken soms over een zogenaamde 0°C-zone. De 0°C-zone houdt etenswaar zoals vlees, vis en groenten langer vers. Specialisten op dit gebied zijn merken zoals Liebherr met de BioFresh-technologie, Bosch met VitaFresh en Siemens met Hyperfresh.

Superkoelen

Superkoelen is een manier om de temperatuur tijdelijk extra snel te verlagen zodat verse producten langer vers blijven. Schakel de functie bijvoorbeeld in voor het doen van de boodschappen. De gekochte producten berg je bij thuiskomst in de koelkast op en deze worden meteen sneller gekoeld.

Klimaatklasse

De vermelde klimaatklasse maakt duidelijk in welke omgevingstemperatuur de inbouwkoelkast optimaal functioneert. Sommige apparatuur slaat af wanneer deze in te warme of te koude ruimtes staan. Hierdoor lijkt een inbouwkoelkast kapot, terwijl dit niet altijd zo is. De meest voorkomende klimaatklassen zijn:
SN: +10°C tot +32°C,
N: +16°C tot +32°C,
SN-ST: +10°C tot +38°C,
ST: +16°C tot +38°C

Antibacteriële coating

Een antibacteriële coating betekent niets meer dan een speciale laag aan de binnenkant van een inbouwkoelkast. De laag werkt groei van bacteriën tegen in de hoop dat etenswaren langer vers bewaard blijven.

Digitale bediening

Om de temperatuur nauwkeurig in te stellen zien we steeds meer digitale bediening op de koelkasten. Soms zit er een led-schermpje op de koelkast, waarop de temperatuur in 2 cijfers wordt weergegeven en te wijzigen is. Eenvoudigere koelkasten maken nog steeds gebruik van een analoge thermostaat, herkenbaar aan de draaiknop.

Accessoires

 • Ideaal voor het instellen en uitlezen van de juiste temperatuur wanneer de koelkast niet beschikt over een digitale temperatuurinstelling en –display.

 • Met een ontdooispray help je de koelkast of vriezer een handje bij het ontdooien. Rijpvorming verdwijnt en het ontdooien duurt minder lang.

 • Laat vervelende geurtjes uit je koelkast verdwijnen.

 • Reinigingsmiddel om koelkasten van binnen schoon te maken en te ontdoen van vieze geuren.