MM logo red

Koelkasten vergelijken: welke moet jij kopen?

Luuk2 OKTOBER 2023
unknown description

Op zoek naar een nieuwe koelkast en kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van het juiste exemplaar? Wij vergelijken de meest populaire soorten koelkasten en merken met elkaar, zodat we de keuze voor jou iets eenvoudiger maken.

Welke soorten koelkasten zijn er?

Welke soorten koelkasten zijn er?

Als je van keuzes houdt, dan kun je met koelkasten je hart ophalen. Deze apparaten zijn er namelijk in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je inbouwkoelkasten, die je in je keuken implementeert. Er zijn vrijstaande koelkasten, die je in principe overal zo neerzet. Of ga voor een koelkast met koel-vriescombinatie, waar een grote tweedeurs Amerikaanse koelkast ook weer een bijzonder model is. Wijnliefhebbers zijn blij met een wijnkoelkast en kleine huishoudens hebben misschien wel genoeg aan een mini-koelkast. Kortom: er is altijd wel een geschikt type koelkast voor jou en je gezin.

Vergelijk koelkasten van verschillende merken

Er zijn veel verschillende merken koelkasten. Je doet er goed aan om elk merk koelkast zorgvuldig te bekijken, om te bepalen of het aansluit bij jouw wensen. Dit zijn de grootste koelkastmerken op dit moment:

  • Bosch: Bosch-koelkasten bieden betrouwbare koelprestaties op basis van Duitse technische degelijkheid.
  • Liebherr: Wie van hoogwaardige kwaliteit houdt als het gaat om koeltechniek, vindt een Liebherr-koelkast vast een interessante optie.
  • LG: Koelkasten van LG staan bekend om hun slimme technologieën op het gebied van energie-efficiëntie.
  • Etna: Als je zoekt naar een betaalbare koelkast die precies doet wat hij moet doen, namelijk etenswaren koelen, is een koelkast van Etna geschikt voor jou.
  • Samsung: Samsung-koelkasten combineren stijlvol design met geavanceerde functies zoals slimme connectiviteit en flexibele opslagmogelijkheden.
  • Beko:Zoek je een degelijke koelkast voor een vriendelijke prijs? Dan is een koelkast van Beko het overwegen zeker waard.
  • Siemens: Koelkasten van Siemens behoren tot de meest hoogwaardige op de markt en zijn voorzien van de slimste technieken voor optimale koeling.
  • Whirlpool: Het koelkastenmerk Whirlpool hecht veel waarde aan gemak en duurzaamheid.
  • Miele: Miele-koelkasten staan bekend om hun onberispelijke kwaliteit, precisie en duurzaamheid. Geschikt als je veel van een koelkast verwacht.

Welke koelkast is het zuinigst?

Welke koelkast is het zuinigst?

Om te bepalen welke koelkast het zuinigst is, moet je naar het verbruik van je koelkast kijken. Het verbruik van een koelkast lees je af van het energielabel. Sinds maart 2021 bestaat dit energielabel uit een letter A, B, C, D, E, F of G, waarbij een koelkast met energielabel A het zuinigst en een koelkast met energielabel G het minst zuinig is. Als je de meest energiezuinige optie wilt, kies je dus voor een koelkast met energielabel A. Deze verbruiken ongeveer 110 kilowattuur (kWh) per jaar, wat neerkomt op zo’n 45 euro op jaarbasis.

Wat is het verschil tussen een inbouw- en vrijstaande koelkast?

Wat is het verschil tussen een inbouw- en vrijstaande koelkast?

Zoek je een nieuwe koelkast en weet je niet zeker of je een inbouw- of een vrijstaande koelkast moet nemen? Een inbouwkoelkast werk je altijd mooi weg in de nis van je keuken. Een vrijstaande koelkast zet je in principe overal neer waar je wilt, zolang er maar een stekker in de buurt is. Welke soort koelkast het beste bij je past, is volledig afhankelijk van je smaak. Inbouwkoelkasten vallen niet op en verwerk je in de rest van je interieur, terwijl de juiste vrijstaande koelkast ook een verrijking kan zijn voor de indeling van je keuken.

Bekijk soortgelijke artikelen