Mediamarkt Logo

Welke Sonos-speaker kies je voor welke ruimte?

unknown description

Wil je graag een nieuwe speaker van Sonos kopen? Deze luidsprekers staan bekend om hun krachtige en kraakheldere geluid. In dit artikel lees je welke Sonos-speaker het beste past in jouw huis.

Welke Sonos-speaker past het beste bij mij?

Wat is Sonos en hoe werkt het?-preview

Sonos heeft verschilldende series speakers, bijvoorbeeld de Sonsos One, Sonos Era, Sonos Roam, Sonos Move en Sonos Five. Elke serie past weer net iets beter in de ene ruimte dan de andere. Met de volgende adviezen weet je precies welke Sonos-speaker het best tot zijn recht komt in welke ruimte.

Sonos Era: compacte speakers voor kleine ruimtes

Speakers uit de Sonos Era-serie zijn de meest compacte wifispeakers van Sonos. Dit maakt ze geschikt om kleinere ruimtes te vullen met hun heldere geluid. De Sonos Era 100 is de een van de meest compacte speakers. Toch zal de kracht en de helderheid van het geluid je verbazen. Je bedient de speakers makkelijk via de Sonos-app of met AirPlay. Ook verbind je de Sonos Era eenvoudig met andere Sonos-speakers via hetzelfde wifinetwerk.

Sonos One: perfect voor de middelgrote kamer

Sonos One: perfect voor de middelgrote kamer

Speakers uit de Sonos One-serie zijn ook vrij compact, maar hebben een groot bereik. Daarom zijn de speakers zeer geschikt voor kleine en middelgrote kamers, zoals de slaapkamer, werkkamer of keuken. Het rechthoekige model past bijvoorbeeld goed op een boekenplank of in de hoek van het aanrechtblad. De Sonos One-serie bestaan uit wifispeakers, dus je sluit ze aan via je eigen wifinetwerk en bedient ze eenvoudig via touch, of met de Sonos-app op je telefoon of tablet. De Sonos One werkt goed samen met andere Sonos-apparaten en is daarom zeer geschikt als onderdeel van een multiroom-opstelling.

Sonos Roam en Sonos Move: draagbaar en geschikt voor thuis en onderweg

De speakers uit de Sonos Roam- en Sonos Move-serie verbind je zowel met wifi als bluetooth. Deze speakers zijn compact en hebben een handig ontwerp. Dat maakt ze zeer geschikt om ook onderweg overal met je mee te nemen. Thuis verbind je de speakers via het het wifinetwerk en laat je ze samenwerken met andere Sonos-speakers. Onderweg verbind je de Sonos Roam en Sonos Move via bluetooth. Zo luister je ook in het park of op het strand naar je favoriete playlist. Beide speakerseries beschikken over een krachtige accu die minimaal 10 uur meegaat.

Sonos Five: krachtig geluid voor grote kamers

Sonos Five: krachtig geluid voor grote kamers

Speakers uit de Sonos Five-serie zijn qua formaat een van de grootste wifispeakers van Sonos en daarmee ook de krachtigste. De Sonos Five heeft maar liefst 6 ingebouwde speakers. Dat maakt ze ook zeer geschikt in grote ruimtes, zoals een ruime woonkamer of kantoorruimte. Verbind de Sonos Five met wifi of met NFC, waardoor je deze speaker nog eenvoudiger koppelt aan je telefoon of tablet. Je kunt ervoor kiezen om de Sonos Five horizontaal of verticaal te plaatsen. Komt de speakers in een kamer die vrij breed is? Plaats de Sonos Five dan horizontaal. Is je Sonos Five onderdeel van een multiroom-opstelling met andere Sonos-speakers? Zet hem dan verticaal.

Advies voor de meest geschikte Sonos-opstelling

Advies voor de meest geschikte Sonos-opstelling

Om je nog beter op weg te helpen met je keuze voor een Sonos-speaker, adviseren we de beste Sonos-speakers in de verschillende ruimtes van een huis.

Sonos in kleinere ruimtes, zoals de slaapkamer

In kleinere ruimtes zijn de Sonos Era en de Sonos One zeer geschikt. Deze wifispeakers zijn van vrij compact en nemen daarom niet veel ruimte in. Zet ze bijvoorbeeld in je slaapkamer of misschien zelfs in het toilet. Onderschat de kwaliteit van deze speakers niet. Ondanks het compacte formaat, leveren deze speakers een zeer fijn geluid.

Sonos in grote ruimtes, zoals de woonkamer

Sonos in grote ruimtes, zoals de woonkamer

In grote ruimtes – denk aan een ruime woonkamer of een grote kantoorruimte – komt de Sonos Five het beste tot zijn recht. Deze wifispeaker is groot en heeft dankzij zijn ingebouwde speakers een groot bereik. Geniet overal in de ruimte van de krachtige en heldere geluidskwaliteit uit de Sonos Five. Een andere optie in grote ruimtes is om meerdere kleine speakers met elkaar te verbinden. Zo creëer je een fraai stereogeluid. Op deze manier vul je met het geluid van bijvoorbeeld meerdere Sonos Era-modellen ook een grote ruimte als de woonkamer.

Sonos in de buitenruimte

Zoek je een Sonos-speaker die je ook in de tuin makkelijk aanzet? Ga dan voor een Sonos Roam of Sonos Move. Deze draagbare speakers kunnen niet alleen prima tegen een stootje, je verbindt ze ook makkelijk met zowel wifi als bluetooth. Reikt jouw wifinetwerk tot in de tuin? Dan bedien je de Roam en Move nog eenvoudig via de app. Is dit niet het geval, of wil je de speaker meenemen naar het park of het strand, dan verbind je jouw smartphone of tablet al even eenvoudig met bluetooth aan de speaker.

Sonos in de badkamer

Wat zijn de beste speakers voor in de badkamer?-preview

In de badkamer wil je een speaker die vochtbestendig is. Daarom zijn de Sonos Move en Sonos One hiervoor het meest geschikt. Deze draagbare speakers nemen ook niet veel ruimte in, wat in een ruimte als de badkamer ook handig is. Extra handig: deze speakers beschikken over een virtuele assistent die je met je stem kunt bedienen. Zo zet je vanuit de douche of vanuit bad heel makkelijk een ander nummer op.

Bekijk soortgelijke artikelen