Mediamarkt Logo

Hoe moet je een Sonos-speaker installeren?

unknown description

Een Sonos-speaker is een draadloze speaker die je kunt gebruiken om onder meer muziek, podcasts en radio af te spelen in huis via internet. In dit artikel lees je hoe je een Sonos-speaker installeert in 10 stappen. Zet de Sonos-speaker in de buurt van een stopcontact en zorg dat je smartphone of tablet is verbonden met wifi, dan kan de installatie van je Sonos-speaker beginnen.

Je Sonos-speaker installeren in 10 stappen

Je Sonos-speaker installeren in 10 stappen

Speakers van Sonos geven stuk voor stuk een haarfijn geluid en zijn daarnaast makkelijk te bedienen via je smartphone of tablet. Ook het installeren van een Sonos-speaker is niet moeilijk, zeker niet als je de volgende stappen volgt:

  1. Haal de speaker uit de verpakking en plaats hem in huis.
  2. Zet je Sonos-speaker aan.
  3. Download de Sonos-app.
  4. Start de installatie van een nieuw systeem.
  5. Sta automatische detectie toe.
  6. Selecteer je speaker.
  7. Verbind de speaker met het juiste wifinetwerk.
  8. Activeer de speaker met de joinknop.
  9. Kies de locatie van de speaker.
  10. Rond de installatie af.

1. Pak de Sonos-speakers uit en zet hem in de goede kamer

Haal de Sonos-speaker uit de doos en verwijder het plastic. Kies de plek waar je de speaker gaat neerzetten. Komt de speaker in de woonkamer, op je slaapkamer of toch in de badkamer? Zorg dat de speaker niet te dicht bij een muur, een raam of een ander apparaat staat. Zo voorkom je storingen en krijg je het beste geluid.

2. Je Sonos-speaker aanzetten

2. Je Sonos-speaker aanzetten

Sluit de meegeleverde stroomkabel van de Sonos-speaker aan op het stopcontact. Bij de meeste Sonos-speakers zit de ingang van de kabel aan de achterkant. Bij de Sonos One vind je hem aan de onderkant. Als je speaker is aangesloten, gaat er binnen een halve minuut een groen lampje branden.

3. De Sonos-app downloaden

Ga naar de App Store (op iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android) op je smartphone of tablet en zoek naar de Sonos-app. Download en installeer die. Open de Sonos-app en log in, of maak een account aan. Volg de instructies op het scherm om je account te activeren.

4. Start de installatie van een nieuwe systeem

4. Start de installatie van een nieuwe systeem

Eenmaal ingelogd in de Sonos-app krijg je direct de keuze om een nieuw systeem te installeren of om je smartphone of tablet te verbinden met een bestaand systeem. Omdat je een nieuwe Sonos-speaker hebt, kies je de eerste optie.

5. Sta automatische detectie toe

De app vraagt je om automatische detectie toe te staan. Dit betekent dat de app je Sonos-speaker zelf kan vinden en verbinding kan maken. Tik op ‘Toestaan’. De app gaat nu op zoek naar je Sonos-speaker. Dit kan een paar minuten duren.

6. Selecteer jouw speaker

6. Selecteer jouw speaker

Als de Sonos-app klaar is met zoeken, verschijnt een lijst van alle Sonos-speakers in de buurt op het scherm van je tablet of telefoon. Selecteer de speaker die je aan het installeren bent en klik op ‘Toevoegen’.

7. Verbind de speaker met je wifinetwerk

Tijd om je Sonos-speaker te verbinden met internet. Ga naar accessoire-instellingen. Er verschijnt een andere pagina op je scherm met daarop alle wifinetwerken in de buurt. Kies het netwerk waar ook je telefoon of tablet mee verbonden is en selecteer ‘Verbinden’. Volg de stappen op het scherm.

8. Activeer de juiste knop op de speaker

8. Activeer de juiste knop op de speaker

Om te controleren of de installatie goed verloopt, geeft je speaker een geluid. Als je dit hoort, dan klik je op de joinknop van de Sonos-speaker. Bij de meeste modellen zit die aan de achterkant. Het is de knop met het infinityteken (∞).

9. Vertel waar in huis je de Sonos-speaker hebt neergezet

Als je speaker goed is verbonden, wordt er tot slot in de app gevraagd waar je jouw Sonos-speaker gaat neerzetten. Selecteer een van de opties, zoals de slaapkamer of slaapkamer, en kies ‘Doorgaan’. Nu vind je de nieuwe Sonos-speaker eenvoudig terug in de app. Handig als je meerdere Sonos-speakers in huis hebt.

10. De installatie afronden

Als de installatie goed is afgerond, krijg je een bevestiging op je tablet of smartphone. Je hoeft alleen nog maar op ‘Klaar’ te klikken om je speaker te gebruiken. In de app stel je de speaker nog meer naar eigen wens in. Zo voeg je bijvoorbeeld jouw meest gebruikte streamingdienst toe, zodat je nog makkelijker je favoriete muziek of podcast opzet.

Tips voor als de installatie niet is gelukt

Tips voor als de installatie niet is gelukt

Heb je de 10 stappen gevolgd, maar is het nog niet gelukt om je Sonos-speaker te verbinden? Vaak komt dit doordat je speaker niet met hetzelfde netwerk is verbonden als je tablet of telefoon. Als je zeker weet dat dit wel het geval is maar het toch niet lukt om verbinding te maken, dan kun je de router opnieuw opstarten door de stekker van dit apparaat uit het stopcontact te halen en er weer in te doen. Als ook dit niet helpt, kun je er altijd nog voor kiezen om je Sonos-speaker te resetten en het installatiestappenplan opnieuw te volgen.

Bekijk soortgelijke artikelen