Mediamarkt Logo

Wat zijn de beste speakers voor in de badkamer?

unknown description

Je favoriete Spotify-playlist aan tijdens het douchen of een podcast luisteren terwijl je lekker onderuit in bad ligt. Klinkt heerlijk, toch? Helaas is niet elke speaker even geschikt om in de badkamer te gebruiken. Water en elektrische apparaten gaan namelijk niet altijd goed samen. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een speaker zoekt die je (ook) in de badkamer gebruikt.

Welke speakers zijn geschikt voor in de badkamer?

Welke speakers zijn geschikt voor in de badkamer?

Er zijn verschillende soorten speakers die je met een gerust hart gebruikt in de badkamer. Wel heeft elke soort speaker zijn eigen voordelen als het gaat om gebruik in de badkamer. Zo heb je wifispeakers, die je makkelijk vanuit bad bedient met je stem. Je hebt bluetoothspeakers, die je makkelijk overal in de badkamer neerzet en verbindt met je smartphone. En je hebt inbouwspeakers, die je netjes en veilig wegwerkt in het interieur van je badkamer. Stuk voor stuk goede opties als speaker in de badkamer, al zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden bij elke speaker. Sowieso moet een badkamerspeaker waterbestendig zijn.

Hoe weet je of een speaker waterbestendig is?

Gebruik alleen speakers in de badkamer die in ieder geval waterbestendig zijn. Dit betekent dat ze niet kapotgaan als ze in aanraking komen met een paar druppels water of als ze een tijdje in de waterdamp staan. Je controleert de waterbestendigheid van je speakers door de IP-certificering op te zoeken. Die staat op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing van je speaker en bestaat uit 2 getallen. IP67 bijvoorbeeld. Voor de waterdichtheid van een speaker hoef je alleen naar het 2de getal te kijken. Hoe hoger dit getal, hoe waterdichter de speaker is. Als je de speaker in de badkamer zet tijdens het douchen, dan volstaat een speaker met minimaal IPx6 (waterbestendig). Zoek je een speaker die je ook daadwerkelijk ín de douche kunt hangen, dan heeft deze minimaal IPx8 nodig (waterdicht).

Wifispeakers voor in de badkamer

Wat is de beste wifispeaker-preview

Wifispeakers verbind je via je wifinetwerk en bedien je heel makkelijk met je smartphone of tablet die aan hetzelfde netwerk gekoppeld is. De meeste wifispeakers beschikken daarnaast over een virtuele assistent, zoals Google Assistent, Siri of Alexa. In een badkamer is dit heel handig, want je hebt alleen je stem nodig om een volgend nummer aan te zetten of het volume te regelen. Een nadeel aan wifispeakers in je badkamer is wel dat je altijd een stopcontact nodig hebt. Niet elke badkamer heeft meerdere stopcontactaansluitingen.

Bluetoothspeakers voor in de badkamer

Bluetoothspeakers voor in de badkamer

Bluetoothspeakers verbind je heel makkelijk met je telefoon of tablet. Je hoeft alleen maar verbinding te maken via bluetooth en je luistert in no time naar je favoriete muziek. Daarnaast zijn bluetoothspeakers heel makkelijk te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. Naar de badkamer, bijvoorbeeld. Zet de bluetoothspeaker op de wastafel en start een nieuwe playlist, terwijl jij lekker onder de douche of in bad stapt. Een nadeel van bluetoothspeakers in de badkamer is wel dat je het volume regelt of het volgende nummer opzet via je telefoon of tablet. Dit lukt slecht als je onder de douche staat of in bad ligt.

Inbouwspeakers in je badkamer

Inbouwspeakers zijn luidsprekers die je in het interieur verwerkt van een kamer. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt ook voor een heel strak design. Er zijn ook speakers die je kunt laten inbouwen in je badkamer. Dit gebeurt meestal in het plafond van een ruimte, wat verklaart dat deze luidsprekers vaak ook plafondspeakers worden genoemd. Eenmaal geïnstalleerd werken plafondspeakers hetzelfde als wifispeakers. Je verbindt ze met je wifinetwerk en bedient ze vervolgens met een app. Er zijn zelfs inbouwspeakers die je via een virtuele assistent bedient met je stem. Het is wel zo dat ingebouwde plafondspeakers tijd en geld kosten om ze te installeren.

Bekijk soortgelijke artikelen