Mediamarkt Logo

Wat is Sonos en hoe werkt het?

unknown description

Sonos is een merk van speakers, soundbars en andere audioapparaten die je met elkaar verbindt via wifi. Samen vormen ze een Sonos-ecosysteem waarmee je overal in huis geniet van je favoriete muziek, podcasts, films, series en games. In dit artikel lees je meer over alle Sonos-apparaten die je slim laat samenwerken met elkaar, bijvoorbeeld om je eigen homecinema te creëren.

De voordelen het Sonos-ecosysteem

De voordelen het Sonos-ecosysteem

Het grootste voordeel van Sonos is dat je alle apparaten draadloos met elkaar verbindt via je wifinetwerk. Je hebt dus geen last van kabels die in je hele huis liggen. Een ander voordeel is dat je elke speaker apart bedient of juist samen laat spelen. Zo kijk je bijvoorbeeld in de woonkamer naar een film met surroundgeluid, terwijl je huisgenoot in de keuken naar een nieuwe podcast luistert. Geef je een huisfeestje? Je speelt net zo makkelijk dezelfde muziek af op alle speakers in huis. Dit regel je allemaal eenvoudig en op een centrale plek via de Sonos-app.

Sonos-speakers

Sonos-speakers

Sonos-speakers zijn krachtige, draadloze speakers die je overal in huis neerzet. Sonos-speakers bieden een kraakhelder geluid, dat je eenvoudig bedient met de Sonos-app. Daarnaast gebruik je de Trueplay-functie op de Sonos-speaker zelf. Hiermee stem je het geluid uit je speaker af op de akoestiek van je kamer. Sonos-speakers werken met veel streamingdiensten, zoals Spotify, Apple Music, YouTube en nog veel meer. Download de Sonos-app op je smartphone of tablet om alle speakers in huis samen of juist apart van elkaar te bedienen. Je bedient de meeste Sonos-speakers ook met je stem, want de virtuele assistenten Google Assistent en Alexa zijn ingebouwd.

Sonos-soundbars

Sonos-soundbars

Sonos-soundbars zijn speakers die je onder of voor je tv plaatst. Ze zorgen voor een beter geluid dan de ingebouwde tv-speakers. Sonos-soundbars geven een breed en ruimtelijk geluid, dat je bedient met de Sonos-app. Sonos-soundbars werken met veel streamingdiensten, waaronder Netflix, Disney+, YouTube en Prime Video. Dankzij Dolby Atmos verdeelt het geluid uit de soundbar zich door de kamer, waardoor je midden in de film wordt getrokken.

Sonos draagbare speakers

Sonos draagbare speakers

De draagbare speakers van Sonos zijn multifunctioneel: je zet ze overal neer in huis en verbindt ze in het Sonos-ecoysteem met andere apparaten. Daarnaast neem je de draagbare Sonos-speakers ook makkelijk overal mee naartoe. De draagbare speakers hebben een krachtige batterij die ruim 10 uur meegaat. Daarnaast beschikken deze Sonos-speakers ook over Trueplay-technologie, waardoor het geluid uit je speaker zich automatisch aanpast aan de omgeving. Handig als je met vrienden naar muziek luistert in het park of in de keuken tijdens het koken de nieuwe aflevering van je favoriete podcast afspeelt.

Creëer een eigen homecinema met Sonos

Creëer een eigen homecinema met Sonos

Met alle apparaten van Sonos maak je ook vrij eenvoudig een opstelling rondom je smart-tv, waardoor je woonkamer aanvoelt als een bioscoopzaal. Hiervoor heb je een soundbar nodig met een mooi geluidssysteem, zoals hifi of Dolby Atmos. Daarnaast voeg je een subwoofer toe, zodat je ook de lage geluiden goed hoort en zelfs voelt. Tot slot sluit je extra speakers aan voor een nog beter surroundgeluid. Met de volgende stappen tover je het Sonos-ecosysteem om tot een homecinema.

Begin met een soundbar

Begin met een soundbar

Je eigen homecinema begint met een krachtige soundbar. Deze plaats je onder of voor je televesie. De soundbars van Sonos zorgen dankzij Dolby Atmos vervolgens voor een kraakhelder geluid door de hele ruimte. Je beleeft films en series nog intenser met een goede soundbar van Sonos.

Voeg en subwoofer toe voor de diepe bas

Koppel een Sonos-subwoofer toe aan je ecoysteem en beleef films nog intenser. Een subwoofer zendt alleen de tonen met de laagste frequenties uit. Deze bastonen kunnen normale speakers niet aan. Tijdens een film krijg je doffe ontploffingen of pittige donderbuien nog beter mee via een subwoofer. Die tonen zijn zo laag, dat je ze bijna kunt voelen als je in de buurt van een Sonos-subwoofer zit.

Voeg speakers toe voor surroundgeluid

Voor nog meer surroundgeluid plaats je simpelweg meer Sonos-speakers in de kamer. Hoe meer speakers je verbindt, hoe beter en natuurlijker het geluid door de kamer wordt verdeeld. Via de Sonos-app stel je alle speakers goed in, waardoor je geen echo’s hoort.

Bekijk soortgelijke artikelen