Mediamarkt Logo

Wat heb je nodig voor smart entertainment?

Wil je slimme producten gebruiken voor jouw eigen vermaak? Op deze pagina vind je alle informatie over slimme televisies, speakers, mediaspelers, maar ook wifi-systemen om jouw smart home aan te vullen met entertainment.

Slimme tv’s

Smart home - Entertainment - Slimme televisies

Het verschil tussen een slimme tv en een standaard tv is dat de smart-televisie te verbinden is met het internet. Op zo’n tv download je apps waarmee je met een druk op de knop van jouw favoriete streamingdienst geniet. Je vindt er hier heel veel van, bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime en ook Spotify.

Een ander voordeel van de smart-tv is dat je minder apparaten nodig hebt om volop te kunnen genieten: er is geen losse mediaspeler nodig, geen speaker en als jouw provider een tv-app heeft, ook geen losse televisiekast meer. Een smart-tv is verder ook te koppelen met jouw smartphone, zodat je het scherm deelt op de tv of jouw telefoon gebruikt als afstandsbediening.

Bekijk alle slimme tv's

Slimme speakers

Smart home - Entertainment - Slimme speakers

Een slimme speaker kan veel meer dan alleen jouw favoriete muziek en podcasts afspelen. Je houdt er bijvoorbeeld ook jouw boodschappenlijstje mee bij, bestelt er eten mee en speelt af wat je maar wilt. Zo’n slimme speaker werkt namelijk met spraakbesturing. Vaak beschikken ze over een Google Assistant die je gemakkelijk via jouw smartphone instelt. Ook werkt de speaker als Chromecast: als je Spotify opent via jouw smartphone kun je deze verbinden met de speaker om zo muziek af te spelen. Slimme speakers moet je altijd aansluiten via het stopcontact; ze werken niet draadloos.

Slimme mediaspelers

Smart home - Entertainment - Slimme mediaspelers

Onder mediaspelers vallen slimme mediaspelers en Chromecasts. Dit zijn apparaten die je aansluit op jouw televisie om zo gemakkelijk films en muziek af te spelen. Het leuke hieraan is dat je zo geen smart-tv nodig hebt. Via de mediaspeler bedien je eenvoudig apps zoals Netflix en YouTube op jouw televisie. Ook kan zo’n slimme speler de beeldkwaliteit verhogen. Als de televisie het aankan, is het zelfs mogelijk in 4K-kwaliteit te streamen.

Het is ook mogelijk om jouw eigen mediaspeler aan te schaffen en mee te nemen waar je ook maar wilt. Op die manier heb je altijd jouw eigen accounts bij je en kijk je waar je ook bent jouw favoriete series en films.

Ook gamen via een slimme mediaspeler is mogelijk. Let wel dat je hiervoor ook een controller, abonnement en snel internet nodig hebt.

Bekijk alle slimme mediaspelers

Slimme wifi-systemen

Smart home - Entertainment - Slimme wifi

Een slim wifi-systeem kan per ruimte de wifi aan of juist uit zetten. Afhankelijk van de grootte van jouw huis heb je een of meerdere wifi-stations nodig. Dit zijn eigenlijk een soort van satellieten die de wifi verspreiden naar waar jij het nodig hebt.

Deze slimme wifi-systemen kunnen de basis zijn van jouw smart home. Wanneer je overal in huis goede wifi hebt, werken jouw slimme apparaten beter, omdat zo het internet op jouw smartphone ook beter is. Hoe beter het signaal, hoe beter alles werkt.

Heb jij overal wifi, maar wil je een nieuw smart-product aansluiten waar de verbinding minder goed is? Dan kan je er een toevoegen voor het wifi-systeem. Het voordeel hiervan is dat het internet bij jou thuis niet trager wordt als er meerdere producten aangesloten zijn op het systeem. Zo gebruik jij zonder problemen tientallen slimme apparaten.

Bekijk alle slimme wifi-systemen