Mediamarkt Logo

Welk merk heeft de beste draagbare speakers: Sonos of JBL?

unknown description

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe draagbare speaker kom je vroeg of laat de merken Sonos en JBL tegen. Bij beide merken vind je hoogwaardige speakers die je makkelijk met je meeneemt. Maar welk merk heeft de beste draagbare speaker? In dit artikel vergelijken we de Sonos Roam met de JBL Charge 5 en de JBL Flip 6. Deze speakers lijken namelijk het meest op elkaar. Welke past het best bij jou?

Sonos Roam vs. JBL Charge 5: de verschillen

Sonos Roam vs. JBL Charge 5: de verschillen

De Sonos Roam is een geschikte speakers voor zowel thuis als onderweg. Je koppelt deze speaker namelijk via wifi of bluetooth. Het voordeel hiervan is dat je de Roam via het wifinetwerk aan andere Sonos-apparaten koppelt. De JBL Charge 5 is alleen te verbinden met bluetooth, wat voor gebruik onderweg ook de makkelijkste manier is om verbinding te maken. De Sonos Roam is kleiner dan de JBL Charge 5 en weegt ook minder. De batterij van de Charge 5 gaat tot wel 20 uur mee, tegenover de 10 uur van de Roam-accu. Een handige functie van de JBL-speakers is de powerbankfunctie, waarmee je jouw telefoon oplaadt terwijl je muziek afspeelt. De Roam heeft een ingebouwde virtuele assistent van Google, waardoor je hem vragen kunt stellen of bedienen met je stem.

De verschillen tussen de Sonos Roam en de JBL Flip 6

De Sonos Roam en de JBL Flip 6 hebben eveneens veel raakvlakken. Zo wegen ze ongeveer evenveel, zijn ze allebei waterdicht, hebben ze een vergelijkbare batterijduur en is de geluidskwaliteit van de 2 speakers indrukwekkend helder en krachtig. Belangrijke verschillen tussen beide speakers zijn er ook. De JBL Flip 6 is bijvoorbeeld net als de Charge 5 alleen via bluetooth te verbinden aan je smartphone, terwijl je de Sonos Roam ook met wifi kunt koppelen. Hierdoor maak je van de Sonos-speaker makkelijk een multiroomsysteem. Dankzij de PartyBoost-functie creëer je met de JBL Flip 6 een soortgelijk effect. Hiermee koppel je deze speaker namelijk aan andere JBL-speakers.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Sonos Roam en Roam SL?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Sonos Roam en Roam SL?

Naast de reguliere Sonos Roam bestaat er nog een model in deze serie: de Roam SL. Het grootste verschil tussen de Sonos Roam en de Sonos Roam SL is het ontbreken van een microfoon in de SL. Hierdoor is het niet mogelijk om de Roam SL te bedienen met je stem en beschikt deze speaker ook niet over Sonos Trueplay. Deze techniek zit wel op de ‘gewone’ Sonos Roam en zorgt ervoor dat het geluid uit de speaker zich aanpast aan de omgeving. Het ontbreken van een microfoon maakt de Sonos Roam SL over het algemeen ook goedkoper dan de Sonos Roam.

Wanneer kies je voor een JBL-speaker?

Wanneer kies je voor een JBL-speaker?

Naast de JBL Charge 5 en JBL Flip 6 vind je bij JBL nog veel andere speakers die zeer geschikt zijn om mee te nemen op reis. Ga voor een speaker van JBL als je het belangrijk vindt om lange tijd onafgebroken muziek te kunnen luisteren op een draadloze speaker. De accu’s van JBL-speakers staan namelijk bekend om hun lange batterijduur. Daarnaast hebben veel JBL-speakers veel handige functies voor draagbare speakers. Denk aan de eerder genoemde powerbankfunctie, waarmee je jouw smartphone oplaadt terwijl je favoriete playslist opstaat.

Wanneer past een Sonos-speaker beter bij je?

Wanneer past een Sonos-speaker beter bij je?

Draagbare Sonos-speakers verbind je zowel via bluetooth als wifi. Deze gebruik je dus op een handige manier onderweg, maar verbind je net zo makkelijk thuis aan je smartphone of tablet. Kies dus een Sonos-speaker als je een multifunctionele luidspreker zoekt die je zowel thuis als op reis gebruikt. Sonos-speakers staan daarnaast bekend om hun gebruiksvriendelijke bediening via touch, met je stem of in de Sonos-app. Je koppelt ze eenvoudig aan verschillende Sonos-apparaten, zoals bijvoorbeeld andere Sonos-speakers, Sonos-soundbars of Sonos-subwoofers.

Bekijk soortgelijke artikelen