Mediamarkt Logo

Wat is Sonos Trueplay en hoe werkt het?

unknown description

Stel je voor: een speaker die zich aanpast aan elke ruimte. Waar je hem ook neerzet: het geluid klinkt kraakhelder en loepzuiver. Dat kan met Sonos Trueplay. In dit artikel lees je meer over Sonos Trueplay, hoe het werkt en hoe je het instelt.

Wat is Sonos Trueplay precies?

Wat is Sonos Trueplay precies?

Met Sonos Trueplay wordt jouw speaker een kameleon. Dankzij de slimme technologie meet je Sonos-speaker de akoestiek van de ruimte en stemt hij zichzelf af. Of je de speaker nu in een grote woonkamer of een piepklein toilet zet. Zo haal je het beste uit je Sonos-speaker. Trueplay wordt ondersteund door bijna alle Sonos-speakers, behalve Port, Connect en Roam SL. Trueplay bedien je via de Sonos-app op je iPhone of iPad en bij de Sonos Era 100 en Era 300 is bediening ook mogelijk via je Android-telefoon.

Hoe werkt Sonos Trueplay?

Hoe werkt Sonos Trueplay?

De technologie achter Sonos Trueplay analyseert verschillende factoren in een kamer die de geluidskwaliteit beïnvloeden. Denk aan de grootte van de kamer, de indeling en hoe het geluid weerkaatst vanaf de muren, meubels en andere spullen in de kamer.Vervolgens past de speaker zich daarop aan via de tweeters en woofers. Het resultaat is een loepzuiver geluid uit de speaker, waar deze ook staat.

Hoe stel je Trueplay in?

Hoe stel je Trueplay in?

Voor de meeste Sonos-speakers en soundbars geldt dat je Sonos Trueplay instelt via de Sonos-app op je iPhone of iPad. De Era 100 en Era 300 kun je afstemmen met ‘Snel tunen’ of ‘Geavanceerd tunen’. Daarbij worden de ingebouwde microfoons gebruikt om de speaker nog nauwkeuriger af te stemmen. Draagbare Sonos-producten met een microfoon kunnen zichzelf afstemmen met Automatische Trueplay.

Hoe stem je Trueplay af via de Sonos-app?

Het kost ongeveer 3 minuten om een kamer af te stemmen met Trueplay. Download de nieuwste softwareversie en volg de volgende stappen via je Sonos-app:

  1. Klik op ‘Instellingen’ en ga naar ‘Systeem’.
  2. Selecteer de speaker die je wilt afstemmen.
  3. Klik op ‘Trueplay’ en vervolgens op ‘Trueplay tuning’. Volg de aanwijzingen.

Zorg tijdens het afstemmingsproces dat het zo stil mogelijk is in de ruimte. Tijdens het tunen produceert de Sonos-speaker een hard geluid, maar pas het volume niet aan. Dat kan het afstemmen negatief beïnvloeden. Na het afstemmingsproces kun je meer aanpassingen doorvoeren via de EQ-instellingen.

Bekijk soortgelijke artikelen