Mediamarkt Logo

Een bluetoothspeaker koppelen aan een iPhone of Android-smartphone

unknown description

Met een bluetoothspeaker speel je muziek, podcasts of het geluid van video’s af via je een smartphone, zonder dat je hier een kabeltje voor nodig hebt. Daarvoor moet je wel eerst je bluetoothspeaker koppelen aan je telefoon. In dit artikel lees je hoe je dat doet als iPhone-gebruiker of als bezitter van een Android-smartphone.

Je bluetoothspeaker koppelen in 4 eenvoudige stappen

Je bluetoothspeaker koppelen in 4 eenvoudige stappen

Je verbindt een speaker met bluetooth op min of meer dezelfde manier met een iPhone als met een Android-smartphone. We nemen je mee in de 4 overzichtelijke stappen die je volgt om jouw bluetoothspeaker te koppelen aan je smartphone:

  1. Zorg dat je smartphone up-to-date is.
  2. Schakel bluetooth in.
  3. Zet je bluetoothspeaker aan.
  4. Koppel je smartphone aan de bluetoothspeaker.

1. Zorg dat je smartphone up-to-date is

Of je nu een iPhone hebt of een smartphone van Samsung, Xiaomi of LG, je smartphone moet up-to-date zijn om goed te kunnen verbinden met een bluetoothspeaker. Controleer daarom altijd of je toestel op de laatste software draait. Dit doe je op de volgende manier:

Op een iPhone:Instellingen’ -> ‘Algemeen’ -> ‘Software-update’ -> ‘Download’ -> ‘Installeer’. Op een Android-smartphone:Instellingen’ -> ‘Over de telefoon’ of ‘Toestel-info’ -> ‘Systeem updates’ -> ‘Nu bijwerken’.

Heb je deze stappen gevolgd en verschijnt er geen optie om een update te downloaden? Dan is de kans groot dat je telefoon automatisch al de laatste update heeft geïnstalleerd.

2. Schakel bluetooth in op je smartphone

2. Schakel bluetooth in op je smartphone

Om een bluetoothspeaker te kunnen koppelen met je smartphone, moet je bluetooth aan hebben staan op je smartphone. Dit doe je als volgt:

Op een iPhone:Instellingen’ -> ‘Bluetooth’ -> zet het schuifje op groen (aan).

Op een Android-smartphone: ‘Instellingen’ -> ‘Bluetooth’ -> zet het schuifje op blauw (aan).

Als je eenmaal bluetooth hebt aangezet op je smartphone, dan is het tijd om de koppeling met de speaker te maken.

3. Zet je bluetoothspeaker aan

Zet je bluetoothspeaker aan door op de aanknop te drukken. Nu is het zaak dat je speaker op zoek gaat naar het bluetoothsignaal van je smartphone. Hiervoor gaat de speaker in ‘pairing mode’. Gloednieuwe speakers gaan vaak direct in deze modus als je ze voor het eerst aanzet. Speakers die al een keer verbonden zijn met een andere smartphone, moet je handmatig in pairing mode zetten. Op sommige apparaten, zoals de bluetoothspeakers van Sony, doe je dit door de aanknop ingedrukt te houden. Andere speakers, bijvoorbeeld van JBL, hebben een aparte knop met het bluetoothlogo erop. Raadpleeg bij twijfel over de pairing mode de handleiding van je bluetoothspeaker.

4. Je smartphone verbinden met de bluetoothspeaker

4. Je smartphone verbinden met de bluetoothspeaker

Pak je smartphone er opnieuw bij en ga via ‘Instellingen’ weer naar ‘Bluetooth’. Als het goed is, verschijnt in de lijst met bluetoothapparaten ook de naam of het merk van je speaker, die nog in pairing mode staat. Zoek de naam van jouw speaker en kies ‘Verbinden’. Vaak geeft je speaker een kort geluid, als teken dat de koppeling gelukt is. Je kunt nu je favoriete Spotify-playlist, Podimo-podcasts en andere audio afspelen via je bluetoothspeaker.

Bekijk soortgelijke artikelen