Mediamarkt Logo

Oordopjes of koptelefoon tijdens het vliegen: wat kies jij?

unknown description

Ga jij heerlijk op vakantie of een weekendje weg? Dan zijn oordopjes of een koptelefoon voor in het vliegtuig een echte must-have. Goede oortjes of koptelefoons dempen het omgevingsgeluid waardoor je minder last ervaart van het geluid van de wind, motor of een huilende baby.

Noise-cancelling in het vliegtuig

Noise-cancelling in het vliegtuig

Om alle ruis tijdens het vliegen weg te nemen, raden we een koptelefoon of een set oordopjes aan met active noise-cancelling-functie. Deze functie zorgt ervoor dat het antigeluid in je omgeving gedempt wordt en dat is in een vliegtuig wel zo fijn. Door middel van microfoontjes aan de buitenkant worden monotone geluiden herkend. Deze analyse is nodig om het tegengeluid te maken, wat antigeluid wordt genoemd. Er is namelijk veel geluid in de cabine, denk hierbij aan het geluid van de motor van het vliegtuig, het personeel dat langsloopt of lawaaiige passagiers.

Bluetooth in het vliegtuig

Bluetooth in het vliegtuig

Tegenwoordig is steeds meer audioapparatuur draadloos. Door middel van bluetooth worden smartphones met koptelefoons en oordopjes verbonden.

Het is toegestaan om een hoofdtelefoon of oortjes met bluetoothfunctie in het vliegtuig mee te nemen. Er wordt door vliegtuigmaatschappijen aangeraden om de bluetoothfunctie na het stijgen te activeren en voor het dalen weer uit te zetten. In bijna alle gevallen is de afstand tussen je smartphone en audioapparatuur niet groot, waardoor de piloten geen hinder zullen ondervinden.

Gehoorbeschermers voor onderweg

Gehoorbeschermers voor onderweg

Wil je niet altijd muziek op hebben staan om het omgevingsgeluid te dempen? Of word je snel geprikkeld door geluiden onderweg? Dan biedt een gehoorbeschermer een prettig alternatief. De gehoorbeschermers hebben een zachte hoofdband zodat je geen pijn ervaart bij langdurig gebruik. Dankzij de meerdere lagen van geluidreducerend foam wordt het geluid in de omgeving gedempt. De gehoorbeschermers zijn eenvoudig schoon te maken en in te klappen, wat handig is voor onderweg.

Koptelefoon of oordopjes in het vliegtuig?

Koptelefoon of oordopjes in het vliegtuig?

Om de juiste keuze te maken tussen een koptelefoon of oordopjes moet je afgaan op hetgeen wat voor jou belangrijk is. De oordopjes zijn een verstandige keuze als je wat minder ruimte in je handbagage hebt. Daarnaast zijn de oortjes gemakkelijk in te doen en zitten ze comfortabel tijdens de vlucht. Over het algemeen is de geluidskwaliteit hoger bij koptelefoons dan oordopjes. Dit komt omdat de koptelefoons groter zijn en hier meer en betere technologieën in verwerkt kunnen worden. Er zijn 2 type koptelefoons: over-ear en on-ear. De over-ear koptelefoons vallen over je oren heen, waardoor je nog minder last hebt van geluid in de omgeving. Deze koptelefoons zijn iets zwaarder dan de on-ear koptelefoons, maar de kwaliteit van het geluid is over het algemeen beter. De on-ear koptelefoons liggen op je oren en zijn daarom iets lichter, anders gaan je oren pijn doen. De kwaliteit van het geluid is minder goed dan van de over-ear koptelefoon maar brengt ook wat minder kosten met zich mee.

Bekijk soortgelijke artikelen