MM logo red

Wat zijn de beste sport-oordopjes?

Femke27 NOVEMBER 2023
unknown description

Vind jij het lekker om te sporten met muziek? Niet alle oordoppen zijn even geschikt om mee te sporten. Ze vallen uit je oor, kunnen slecht tegen zweet en regen of produceren niet echt mooi geluid tijdens je work-out. Op deze pagina lees je hoe je goede sport-oordopjes kiest die het beste bij jou passen.

Sport-oordopjes met oorhaak die goed blijven zitten tijdens het sporten

Sport-oordopjes met oorhaak die goed blijven zitten tijdens het sporten

Als je bijna bij de 100 push-ups bent, net onder het schema van je persoonlijke record hardloopt of alles geeft tijdens een pittige wielrentocht, wil je één ding absoluut niet: dat je oordopjes uit je oren vallen. De beste sport-oordopjes hebben dan ook een oorhaak. Deze draadloze oordopjes klem je achter je oor, waardoor ze na de work-out nog net zo vastzitten als daarvoor. Sport-oordopjes met oorhaak zitten stevig, maar op een comfortabele manier om je oren. Je hebt dus geen last van ze tijdens het sporten.

Ongestoord sporten met sport-oortjes met noise cancelling

Ongestoord sporten met sport-oortjes met noise cancelling

Wil je goed gefocust kunnen knallen in de sportschool? Neem dan oordopjes met noise-cancelling. Deze techniek vangt ruis en omgevingsgeluiden op en dempt ze, waardoor jij alleen nog maar de muziek hoort en niet gestoord wordt tijdens het sporten. Ook tijdens het hardlopen en fietsen is het fijn om geen omgevingsgeluid te horen. Pas wel op bij openbare wegen. Gelukkig zet je de noise-cancelling-functie makkelijk aan en uit, waardoor je op een veilige manier ongestoord kunt sporten.

Ga voor draadloze oordopjes voor het sporten die waterdicht zijn

Een absolute must voor draadloze sport-oordopjes is dat ze tegen water kunnen. Zo kan het gebeuren dat het plotseling begint te regenen, of dat je work-out zo pittig is dat je er heel hevig van zweet. Controleer daarom altijd of je sport-oordopjes minimaal IP54-gecertificeerd zijn. Dit bekent namelijk dat ze prima tegen spatwater kunnen, zoals regen en zweet. Vergeet niet om spatwaterdichte oordopjes af te doen als je gaat douchen na het sporten, want zo’n hoeveelheid water kunnen oortjes met IP54-certificering niet aan.

Innovatief muziek luisteren tijdens het sporten met beengeleiding

Hoe werkt bone conduction in koptelefoons?

Oordopjes die beschikken over beenbegeleiding — of bone conduction— zijn zeer geschikt als sport-oordopjes. Oortjes met bone conduction plug je niet in je oor, maar plaats je op je jukbeenderen. De speakers van de oordopjes sturen het geluid via trillingen naar je slakkenhuis en daarna wordt het doorgezet naar je hersenen. Zo hoor je gewoon muziek, maar blijven je trommelvliezen gespaard. Daarnaast blijf je je nog bewust van je omgeving, wat wel zo veilig is als je sport in de buitenlucht. Het laatste grote voordeel van oordopjes met bone conduction is dat ze met een nekband om je achterhoofd zitten en zo nooit uit kunnen vallen tijdens het sporten.

Welk merk sportoortjes past het best bij jou?

Verschillende merken hebben een speciale lijn ontwikkeld met sport-oordopjes. Maar welk merk past het beste bij jou?

  • Zoek je veelzijdige sport-oordopjes met de geavanceerde geluidservaring, noice-cancelling en waterdichtheid? Kijk dan bij de in-ear sport-oordopjes van het merk JABRA.
  • Wil je niet meer dan 50 euro uitgeven voor goede sport-oordopjes? Ga dan voor JLAB-oortjes.
  • Vind je sport-oordopjes met goede bone conduction prettig? Oordoppen van SHOKZstaan bekend om hun goede beengeleiding.
  • Sport je af en toe en wil je vooral dat je fijn muziek kunt luisteren tijdens je work-out? Dan zijn de sport-oortjes van YSI interessant voor je.

Conclusie: dit zijn de beste oortjes voor sporten

Conclusie: dit zijn de beste oortjes voor sporten

Je zoekt de beste oortjes voor tijdens het sporten. Welke dat zijn voor jou, hangt van persoonlijke factoren af. Toch voldoen de beste sport-oordoppen in ieder geval aan de volgende eigenschappen:

  • Ze zijn draadloos en hebben dus geen kabels die in de war kunnen raken.
  • Ze hebben minimaal IP54-certificering en gaan dus niet stuk van regen of zweet.
  • Je zet ze vast met een oorhaak, zodat ze niet uitvallen.
  • Ze hebben goede noise-cancelling die je makkelijk aan- en uitzet, zodat je veilig en ongestoord kunt sporten.
  • Optioneel: ga voor sport-oordopjes met bone conduction, die gehoorschade helpen voorkomen, veilig zijn in het verkeer en nooit uit je oren vallen.

Bekijk soortgelijke artikelen