Een goede telefoonhouder kiezen voor in je auto

unknown description

Met een goede telefoonhouder in je auto maak je tijdens het rijden op een veilige manier gebruik van sommige functies op je smartphone. Zo zet je bijvoorbeeld de navigatie aan of bel je handsfree. Maar welke telefoonhouder past het best bij jouw telefoon en in jouw auto? In dit artikel helpen we je om een goede keus te maken.

Wil je een specifieke telefoonhouder voor jouw smartphone of een universele?

Wil je een specifieke telefoonhouder voor jouw smartphone of een universele?

De eerste keuze die je moet maken: wil je een telefoonhouder die speciaal is gemaakt voor jouw telefoon of een universele telefoonhouder? In een universele houder past vrijwel elk formaat smartphone, die je via een klem of magneet op de houder zet. Een voordeel van universele telefoonhouders is dat ze nog bruikbaar zijn als je een nieuwe telefoon koopt of als je de houder deelt met anderen. Toestelspecifieke telefoonhouders zijn speciaal gemaakt voor bijvoorbeeld jouw Samsung- of Apple-smartphone. Het voordeel van deze houders is dat je mobiel precies past. Daarnaast beschikken deze houders vaak over handige functies als draadloos opladen. Let op: er is niet voor elk model smartphone een specifieke telefoonhouder.

Plaats je de telefoonhouder op je dashboard, voorruit of luchtrooster?

Plaats je de telefoonhouder op je dashboard, voorruit of luchtrooster?

Je wilt je smartphone op een handige plek in je auto hebben. Daarom plaatsen mensen een telefoonhouder meestal op het dashboard, op de voorruit of aan het luchtrooster. Val jij in die laatste categorie? Dan heb je een telefoonhouder nodig met roosterklem. Deze schuif je eenvoudig tussen de horizontale spijlen van het rooster en zet je bij sommige exemplaren extra goed vast met schroeven. Vind je het prettiger om je smartphone op het dashboard of aan je voorruit te bevestigen? Dan heb je een telefoonhouder met zuignap nodig. Maak het oppervlak goed schoon en de zuignap licht vochtig. Vervolgens zet je de telefoonhouder vast op het dashboard of aan je voorruit en gebruik je jouw smartphone voortaan veilig voor navigatie of handsfree telefoongesprekken.

Wil je jouw smartphone kunnen opladen in je telefoonhouder?

Wil je jouw smartphone kunnen opladen in je telefoonhouder?

Zeker als je vaak lange ritten maakt of als de batterij van je Android-telefoon of iPhone snel leeg raakt, is het geen overbodige luxe als je smartphone oplaadt in de telefoonhouder. Geldt dit voor jou? Zoek dan een telefoonhouder waarin je smartphone draadloos oplaadt. Controleer wel of jouw smartphone Qi-gecertificeerd is. Qi is de standaard voor draadloos opladen en dit heeft je telefoon nodig om draadloos op te kunnen laden. Heeft jouw smartphone geen Qi-certificering of hoef je niet per se draadloos op te laden? Je kunt er ook voor kiezen om een autolader gebruiken. Dit is een handige telefoonaccessoire die je in de sigarettenaansteker van je auto stopt. Verbind vervolgens de autolader met je USB-kabel aan je smartphone.

Bekijk soortgelijke artikelen