Dit kun je doen als je draadloze oplader niet (goed) werkt

unknown description

Draadloze opladers werken heel handig. Je hoeft je smartphone alleen maar op de oplader te leggen en de accu stroomt vol. Maar wat als je draadloze oplader niet meer (goed) werkt? Hoe los je dat op? In dit artikel vind je tips om je draadloze oplader weer aan de praat te krijgen.

Wat is een draadloze oplader?

Wat is een draadloze oplader?

Een draadloze oplader is een apparaat dat je smartphone oplaadt zonder dat je een kabel nodig hebt. Je legt je apparaat gewoon op de oplader en het opladen begint vanzelf. Dat werkt makkelijk en snel en bovendien voorkom je slijtage aan de oplaadpoort van je smartphone.

Hoe werkt een draadloze oplader?

Een draadloze oplader werkt met een techniek die inductie heet. Inductie betekent dat er elektriciteit wordt opgewekt door een magnetisch veld. Een draadloze oplader heeft een spoel die een magnetisch veld maakt als je hem aansluit op het stopcontact. Je smartphone heeft ook een spoel die reageert op het magnetische veld. Zo wordt de stroom overgedragen van de oplader naar je apparaat.

Wat moet je doen als je draadloze oplader niet meer werkt?

Wat moet je doen als je draadloze oplader niet meer werkt?

Soms kan het gebeuren dat je draadloze oplader niet meer werkt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is er iets mis met de oplader zelf, of met je apparaat of met de manier waarop je ze gebruikt. Probeer deze 3 tips om je draadloze oplader weer aan de gang te krijgen:

  • Tip 1: controleer of je smartphone geschikt is voor draadloos opladen.
  • Tip 2:leg je smartphone goed in het midden van de lader.
  • Tip 3: check of je telefoonhoesje niet in de weg zit.

Tip 1: controleer of je smartphone geschikt is voor draadloos opladen

Tip 1: controleer of je smartphone geschikt is voor draadloos opladen

Niet elke smartphone is geschikt voor draadloos opladen. Sommige smartphones hebben geen spoel die reageert op het magnetische veld van de oplader. Dan kun je de smartphone niet opladen zonder kabel. In de handleiding van een smartphone staat altijd vermeld of je een telefoon draadloos kunt opladen of niet en ook op internet is het te vinden. Mocht je telefoon ongeschikt blijken voor draadloos opladen, dan zul je een reguliere oplader of een powerbank moeten gebruiken.

Tip 2: leg je smartphone goed in het midden van de lader

Een draadloze oplader werkt alleen als de spoelen van de oplader en je apparaat goed op elkaar zijn afgestemd. Dat betekent dat je je smartphone precies in het midden van de oplader moet leggen. Als je smartphone te dicht bij de rand ligt, dan kan het zijn dat het opladen niet begint of stopt. Probeer dus altijd om je apparaat zo recht mogelijk op de oplader te plaatsen.

Tip 3: check of je telefoonhoesje niet in de weg zit

Tip 3: check of je telefoonhoesje niet in de weg zit

Veel mensen gebruiken een hoesje om hun smartphone te beschermen tegen krassen of stoten. Dat is een goed idee, maar sommige hoesjes kunnen het draadloos opladen verstoren. Als je hoesje te dik, te hard of te metaalachtig is, dan wordt het magnetische veld van de oplader mogelijk niet goed gevonden en laadt je smartphone niet goed op. Als je twijfelt of je hoesje het draadloos opladen blokkeert, test dit dan door je telefoon zonder hoesje op de oplader te leggen.

Bekijk soortgelijke artikelen