MM logo red

Hoe laad je een iPhone draadloos op?

Roel29 NOVEMBER 2023
unknown description

Om je iPhone draadloos op te laden heb je een Qi-gecertificeerde oplader nodig. Qi is een wereldwijd geldende norm voor apparaten die veilig en goed draadloos opladen. De meeste Qi-opladers laden je iPhone draadloos op als hij met zijn rug op het laadstation ligt. Je hebt ook Apple MagSafe-opladers, die je via een magneet aan de adapter ‘plakt’. Leer meer over hoe je jouw iPhone draadloos oplaadt.

Hoe werkt draadloos opladen op een iPhone?

Hoe werkt draadloos opladen op een iPhone?

Je iPhone draadloos opladen met een Qi-oplader doe je in 4 eenvoudige stappen:

  1. Sluit de oplader aan op het stopcontact.
  2. Leg de oplader op een horizontaal oppervlak.
  3. Leg je iPhone met de achterkant op het midden van het oplaadstation. Heb je een MagSafe-oplader? Plaats het magnetische veld dan zoveel mogelijk in het midden van de achterkant van je iPhone.
  4. Controleer of je iPhone oplaadt. Dit is het geval als je een bliksemschichtje ziet verschijnen op de statusbalk van je accu. Het kan een paar seconden duren voordat je iPhone oplaadt.

Welke iPhones kunnen draadloos opladen?

De iPhone 8 was de eerste Apple-telefoon die je draadloos kon opladen en sindsdien beschikt elke generatie daarna over de functie. Vanaf de iPhone 12 kun je ook opladers met MagSafe gebruiken. Dankzij deze techniek zit je telefoon steviger op de oplader en laadt je mobiel sneller op.

EigendomDraadloos oplaadbare iPhone-modellen zonder MagSafeDraadloos oplaadbare iPhone-modellen met MagSafe
iPhone 8BeschikbaarNiet beschikbaar
iPhone XBeschikbaarNiet beschikbaar
iPhone 11BeschikbaarNiet beschikbaar
iPhone SEBeschikbaarNiet beschikbaar
iPhone 12BeschikbaarBeschikbaar
iPhone 13BeschikbaarBeschikbaar
iPhone 14BeschikbaarBeschikbaar
iPhone 15BeschikbaarBeschikbaar

Kun je draadloos opladen met een hoesje?

Kun je draadloos opladen met een hoesje?

Zolang je telefoonhoesje niet te dik is, kun je eigenlijk alle draadloze telefoon-opladers gebruiken. Heb je wel een dik hoesje, bijvoorbeeld van hout of metaal, dan kan het gebeuren dat het signaal niet goed overkomt en je iPhone dus niet oplaadt. Met een Apple MagSafe-oplader neem je het zekere voor het onzekere, want dit type oplader laadt je iPhone altijd draadloos op, ongeacht de dikte van je telefoonhoesje.

Bekijk soortgelijke artikelen