Mediamarkt Logo

Kleine smartphone kopen? We helpen je kiezen

undefined

De beste kleine smartphone past met gemak in je broekzak en doet tegelijkertijd niet onder voor z’n grotere broer met veel opslagruimte, een flinke batterijduur en een uitstekende camera. Welke kleine telefoons belandden in onze top 5? Bekijk ze snel.

1. Wat is de beste kleine smartphone?

Kleine smartphones - Wat is de beste kleine smartphone?

Wat maakt een kleine smartphone de allerbeste kleine smartphone? De multifunctionele Samsung Galaxy Z Fold4 is niet voor niets nummer 1. Deze telefoon gebruik je ingeklapt als smartphone. En vouw je ‘m open? Dan heb je dubbel zo veel scherm om op te gamen of films te kijken. Je gebruikt dit toestel dus als telefoon en als tablet. Voor hetzelfde geld krijg je, zoals Samsung het zegt, ‘the best of both worlds’.

Bekijk alle Samsung Galaxy Z Fold-modellen

Afmetingen Samsung Galaxy Z Fold

EigendomLengteBreedteDikte
Uitgeklapt

155.1 mm

130.1 mm

6.3 mm

Ingeklapt

155.1 mm

67.1 mm

14.2-15.8 mm

2. Wat is de beste kleine Android telefoon?

Wat is de beste kleine Android telefoon?

De Motorola Razr is terug van weggeweest. Deze legendarische telefoon is voor vele millenials pure nostalgie. Om precies te zijn was de Razr V3i, een klaptelefoon die zelfs uitkwam in allerlei special editions, het populairste model van die tijd. Sinds 2022 is de Razr terug in een moderne jas. Deze flip-phone heeft een OLED-scherm en een uitstekende camera, waarmee je zelfs goede foto’s schiet bij weinig licht. Het scharnier in het display zorgt ervoor dat je de telefoon neer kunt zetten en handsfree kunt gebruiken. Klap je de telefoon dicht? Dan is er altijd nog een Quick View-display waarop je handige widgets ziet, zoals de klok, muziek, een routebeschrijving en andere meldingen.

Bekijk de Motorola Razr 2022

Afmetingen Motorola Razr

EigendomLengteBreedteDikte
Uitgeklapt

167 mm

79.8 mm

7.6 mm

Ingeklapt

86.5 mm

79.8 mm

17 mm

3. Wat is de beste kleine Samsung telefoon?

Wat is de beste kleine Samsung telefoon?

De Samsung Z Fold4 mag door zijn veelzijdigheid dan wel de winnaar zijn van de wat-is-de-beste-kleine-telefoon-race, maar Samsung heeft nog zo’n topper in het assortiment, namelijk de Samsung Galaxy Z Flip4. Het verschil met de Fold-variant is dat je de Flip niet als tablet gebruikt. De Z Flip4 is waterbestendig, kan tegen een stootje en heeft een ultradun scherm waardoor de telefoon lekker compact is. En duurzaam: je kunt ‘m meer dan 200.000 keer vouwen en hij blijft net zo sterk als in het begin. Houd je van fotograferen? Zelfs in het donker schiet je foto’s en video’s met minimale ruis door de sterke lens op de achterzijde. Net als bij het Fold-toestel kun je de Z Flip4 half opengeklapt handsfree gebruiken om bijvoorbeeld te videobellen of een filmpje te kijken.

Bekijk alle Samsung Galaxy Z Flip-modellen

Afmetingen Samsung Galaxy Z Flip4

EigendomLengteBreedteDikte
Uitgeklapt

165.2 mm

71.9 mm

6.9 mm

Ingeklapt

84.9 mm

71.9 mm

15.9-17.1 mm

4. Wat is de beste kleine iPhone?

Wat is de beste kleine iPhone?

In de nieuwste generatie iPhones, de 14-serie, zit geen mini. Dat maakt de iPhone 13 mini de meest recente versie van de kleinste iPhone. Vergeleken met de andere kleine telefoons in deze top 5 weegt de iPhone 13 mini weinig. Je draagt slechts 141 gram met je mee. En ook qua grootte zit je goed. Met deze smartphone heb je dus niet de nieuwste generatie te pakken, maar dat maakt de prijs weer een stuk aantrekkelijker. Bovendien maakt de 13 mini net zo goede foto’s als zijn opvolger, de iPhone 14. En ook de processor is ongeveer gelijk. Voor alledaagse dingen zoals bellen of door apps scrollen is dit een handige telefoon.

Afmetingen Apple iPhone 13 mini

EigendomLengteBreedteDikte
Afmetingen

131.5 mm

64.2 mm

7.7 mm

5. Wat is de kleinste smartphone op de markt?

Wat is de kleinste smartphone op de markt?

Hoewel de iPhone 13 mini vrij klein en licht is, wint de Samsung Z Flip4 het in deze categorie. In opgevouwen staat is deze smartphone de kleinste die je kunt vinden. Designers van dit toestel maakten het scharnier in dit toestel een flink stuk kleiner dan in een Z Flip3, het vorige model. Het scharnier is 6 millimeter minder dik. Dat klinkt niet als veel, maar in een smartphone heeft deze verandering veel impact. Er is nu namelijk meer ruimte voor een grotere accu en die is bepalend voor de batterijduur van je telefoon. De batterij van de Samsung Z Flip4 gaat ongeveer net zo lang mee als zijn grotere broer, de Samsung Galaxy S22.

Afmetingen Samsung Galaxy Z Flip4

EigendomLengteBreedteDikte
Uitgeklapt

165.2 mm

71.9 mm

6.9 mm

Ingeklapt

84.9 mm

71.9 mm

15.9-17.1 mm

Welke telefoon past bij jou?

Heb je wat extra hulp nodig bij je keus? Snappen we. Het aanbod is enorm. Welke mobiele telefoon jij kiest, hangt af van je behoeftes en je budget. Welk besturingssysteem kies je? Welke camera? Welk netwerk? We lopen er samen met je doorheen.

Bekijk welke telefoon bij jou past

Beste smartphone top 10

Wil je bij nader inzien toch geen kleine smartphone? Misschien zit er in onze top 10 beste smartphones een telefoon die goed bij je past. Of scrol nog eens rustig door alle smartphones in ons assortiment.

Top 10 beste smartphones

Een goede telefoonhouder kiezen voor in je auto-preview
Smartphones

7. februari

Een goede telefoonhouder kiezen voor in je auto

Met een goede telefoonhouder in je auto maak je tijdens het rijden op een veilige manier gebruik van sommige functies op je smartphone. Zo zet je bijvoorbeeld de navigatie aan of bel je handsfree. Maar welke telefoonhouder past het best bij jouw telefoon en in jouw auto? In dit artikel helpen we je om een goede keus te maken.

7. februari

Lees meer over Een goede telefoonhouder kiezen voor in je auto
Dit kun je doen als je draadloze oplader niet (goed) werkt-preview
Smartphones

7. februari

Dit kun je doen als je draadloze oplader niet (goed) werkt

Draadloze opladers werken heel handig. Je hoeft je smartphone alleen maar op de oplader te leggen en de accu stroomt vol. Maar wat als je draadloze oplader niet meer (goed) werkt? Hoe los je dat op? In dit artikel vind je tips om je draadloze oplader weer aan de praat te krijgen.

7. februari

Lees meer over Dit kun je doen als je draadloze oplader niet (goed) werkt
Tips voor als de batterij van je Samsung-smartphone slecht werkt-preview
Smartphones

7. februari

Tips voor als de batterij van je Samsung-smartphone slecht werkt

Heb je een Samsung-smartphone en merk je dat de batterij snel op is? Dat is vervelend, want dan kun je minder lang bellen, appen, gamen of foto’s maken. Profiteer van onze tips over wat je moet doen als de batterij van je Samsung-telefoon niet meer goed oplaadt of snel leeg raakt.

7. februari

Lees meer over Tips voor als de batterij van je Samsung-smartphone slecht werkt