MM logo red

Wat is de batterijduur van je iPhone?

Roel24 JANUARI 2024
unknown description

Batterijen van iPhones zijn over het algemeen vrij krachtig en gaan ongeveer 1 dag mee als je de hele dag door belt, appt, surft of streamt. De precieze batterijduur van jouw iPhone hangt af van verschillende factoren, zoals je iPhone-model of de taken die je ermee uitvoert. Lees alles over de batterijduur van iPhones en welke invloed jij hier zelf op hebt.

Hoeveel batterijcapaciteit hebben de verschillende iPhone-modellen?

Hoeveel batterijcapaciteit hebben de verschillende iPhone-modellen?

De batterijduur van telefoons wordt vaak uitgedrukt in mAh. Dit is een afkorting voor milliampère-uur, die aangeeft hoelang een batterij kan werken voordat deze moet worden opgeladen. Een batterij met een capaciteit van 2.000 mAh kan bijvoorbeeld 2 uur lang 1.000 milliampère stroom leveren. In principe geldt: hoe meer mAh, hoe krachtiger de batterij van een smartphone. We zeggen ‘in principe’, omdat er bij de accuduur ook andere factoren een rol spelen, zoals energiebesparingsfuncties en de kracht van de smartphoneprocessor.

De batterijcapaciteit van de laatste iPhone-modellen:

Wat is de batterijduur van de nieuwste iPhone?

Apple iPhone 15: specificaties - Preview

De nieuwste iPhone is de iPhone 15. Deze serie bestaat naast de ‘gewone’ iPhone 15 uit de iPhone 15 Pro, de iPhone 15 Plus en de iPhone 15 Pro Max. Deze laatstgenoemde heeft de beste batterijcapaciteit (4.422 mAh) en de beste accuduur van alle iPhone 15-modellen. Stel: je zou onafgebroken via je browser surfen op het internet via een wifiverbinding, dan houdt een iPhone Pro Max dat bijna 19 uur lang vol. De iPhone 15 Plus komt met 18,5 uur surfen heel dicht in de buurt. Voor de batterij van de iPhone 15 (16,5 uur) en de iPhone 15 Pro (16 uur) is dat iets korter.

Wat beïnvloedt de batterijduur van je iPhone en hoe kun je snel energie besparen?

De batterijduur van je iPhone wordt door verschillende factoren beïnvloed. Zo gaat de kwaliteit van een batterij sowieso met de tijd achteruit. Andere factoren zijn de helderheid van je beeldscherm, apps die op de achtergrond draaien en constant updates ontvangen, pushmeldingen, slechte wifi- of mobiele signaalsterkte en overmatig gebruik van gps. Om de batterijduur te verlengen, kun je de helderheid van het scherm verminderen, regelmatig controleren welke apps op de achtergrond actief zijn en de apps die je niet gebruikt afsluiten en overwegen om de pushmeldingen uit te schakelen voor apps die je niet zo vaak gebruikt.

5 tips om de batterijduur van een iPhone verlengen

Tips: je iPhone optimaal gebruiken
  • Zorg dat je iPhone is bijgewerkt naar de nieuwste software.
  • Schakel de energiebesparingsmodus in op je iPhone.
  • Controleer regelmatig informatie over je batterijverbruik (ga naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Batterij’).
  • Schakel je iPhone helemaal uit als je gaat slapen.
  • Probeer je iPhone altijd op te bergen in een ruimte op kamertemperatuur (tussen de 16 en 22 graden).

Bekijk soortgelijke artikelen