Mediamarkt Logo

iPhone 15 en iPhone 14: wat zijn de belangrijkste verschillen?

unknown description

De iPhone 15 is de nieuwe smartphone van Apple. Vraag je je af wat de verschillen zijn tussen de iPhone 15 en de iPhone 14? We leggen beide smartphones naast elkaar, zodat jij de iPhone kunt kiezen die bij jou past.

De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 14 en iPhone 15

De iPhone 14 en iPhone 15 zijn qua formaat en gewicht vrijwel gelijk. De kleuren verschillen wel. Zo heeft de iPhone 15 meer traditionelere kleuren dan de iPhone 14. De iPhone 15 is in deze kleuren beschikbaar: zwart, geel, blauw, groen en roze. De iPhone 14 is verkrijgbaar in deze 6 kleuren: paars, blauw, middernacht (zwart), sterrenlicht (wit), product (rood) en het onlangs geïntroduceerde geel.

belangrijste cont

Een van de grote veranderingen is dat Dynamic Island op alle iPhone 15-modellen beschikbaar is. Deze functie bestaat al sinds vorig jaar, maar alleen voor de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Dynamic Island is een centrale balk op je beeldscherm waarmee meldingen worden weergegeven. Deze balk is interactief en bevat een andere inhoud dan je hoofdscherm, zoals meldingen over je favoriete sportwedstrijd of de status van bestellingen. Je kunt je vinger er ook op houden om het informatiegebied te vergroten. Een ander belangrijk verschil is de USB-C-poort. Apple heeft altijd de beroemde 8-pins Lightning-connector gehad, maar heeft er nu voor gekozen om over te stappen op USB-C. Dus als je een iPhone 15 hebt, hoef je je vrienden niet elke keer om een ‘iPhone-oplader’ te vragen.

Als je meer wilt weten over de verschillende modellen en specificaties van de iPhone 15, dan is dit artikel voor jou ook interessant.

iPhone 15 en iPhone 14: vergelijkingstabel

EigendomiPhone 15iPhone 14
Scherm

6.1 inch, Super Retina XDR

6.1 inch, Super Retina XDR

Materiaal

Aluminium met achterkant van doorkleurd glas

Aluminium met glazen achterkant

Dynamic IslandBeschikbaarNiet beschikbaar
Camera

48 megapixels

12 megapixels

Aansluiting

USB-C

Lightning

Chip

A16-Bionic

A15-Bionic

De voordelen van de iPhone 15

De voordelen van de iPhone 15

Een van de voordelen van de iPhone 15 is de feature Dynamic Island, waarmee je op elk moment een melding kunt krijgen, en de USB-C-poort. Met de USB-C-kabel van je smartphone kun je voortaan ook je MacBook en Airpods opladen. De camera's van de iPhone 15 zijn ook verbeterd. Het nieuwe camerasysteem van de iPhone 15 heeft 48 megapixels. Foto's zijn hierdoor scherp, helder en zeer gedetailleerd. Ben je een professionele fotograaf? De iPhone 15 heeft een betaalbare camera met nieuwe functies die je naar wens kunt aanpassen.

De voordelen van de iPhone 14

De voordelen van de iPhone 14

De iPhone 14 is een opmerkelijke smartphone waar je elke dag van geniet. Hij biedt uitstekende prestaties, met een goede batterij die ervoor zorgt dat je iPhone 14 wel 20 uur lang meegaat en de iPhone 14 Plus zelfs 26 uur. De foto- en videomogelijkheden zijn divers en maken het een aantrekkelijke smartphone. Bovendien zijn de kleuren van de iPhone 14 mooi en speciaal. De iPhone is namelijk verkrijgbaar in paars, blauw, middernacht (zwart), sterrenlicht (wit), product (rood) en geel.

iPhone 15 of iPhone 14: welk model past bij jou?

iPhone 15 of iPhone 14: welk model past bij jou?

Of je voor de iPhone 15 of iPhone 14 kiest, hangt af van je wensen en budget. Als je graag foto's maakt, video's bekijkt of games speelt op je smartphone, dan is de iPhone 15 waarschijnlijk de beste keuze voor jou, omdat het een van de beste camera's heeft, evenals nieuwe technologieën die het gemakkelijk maken om games te spelen met mooie graphics. Wil je een krachtige iPhone, maar hoef je niet per se het nieuwste model te hebben? Dan is de iPhone 14 wellicht iets voor jou. Tegen een zachtere prijs biedt iPhone 14 functies die sterk lijken op die van de iPhone 15.

Bekijk soortgelijke artikelen