MM logo white (1)
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: gevulde eieren

Luuk14 APRIL 2025
Zes gevulde eieren op een wit bord, met lente-uitjes en een mandje eieren op een houten tafel.

Een gevuld ei is een tijdloze klassieker die altijd goed in de smaak valt. De romige vulling met een vleugje kerrie en mosterd maakt ze ideaal voor feestdagen, borrels of gewoon als lekker tussendoortje. Met dit recept maak je in een handomdraai een favoriet hapje dat iedereen weet te waarderen.

🍽️ Aantal porties: 16 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 30 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 8 minuten.

Ingrediënten

Gevulde eieren met gele vulling op een groen bord, met asperges op een wit bord en een citroen.
  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel dijonmosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 8 middelgrote eieren
  • Tuinkers

Benodigdheden

  • Kookpan of steelpan
  • Spuitzak met een gekarteld mondje

Bereidingswijze gevulde eieren

Twee handen houden een bruin ei vast tegen een achtergrond van een wit overhemd met knopen.
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten.
  2. Spoel de eieren af met koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden. Haal het eigeel eruit met een theelepel en leg het in een kom.
  3. Prak het eigeel fijn met een vork. Voeg de mayonaise, kerriepoeder en mosterd toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul een spuitzak met het mengsel en vul de eihelften.
  5. Garneer de gevulde eieren met tuinkers.

Eet smakelijk!

Verrukkelijke recepten met een kookpan

Een zwarte koekenpan ligt op een blauwe ondergrond met kruiden, knoflook, pepers en houten keukengerei.

Met een kookpan maak je eenvoudig gevulde eieren die altijd in de smaak vallen. Deze klassieker is ideaal voor feesten, een gezellig diner of bij de borrel. Vul de eihelften met een romige vulling en werk af met tuinkers voor een frisse smaak. Het bereiden van deze lekkernij is snel en gemakkelijk.

Verken onze overheerlijke recepten

Bekijk soortgelijke artikelen