MM logo white (1)
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: luchtige wafels met slagroom en aardbeien

Luuk14 APRIL 2025
Twee wafels met aardbeien en slagroom staan op een tafel voor een raam.

Luchtige wafels met aardbeien en slagroom brengen de charme en zoetheid van klassieke lekkernijen naar voren. De combinatie van krokante wafels, sappige aardbeien en fluweelzachte slagroom maakt dit gerecht ideaal voor een feestelijk ontbijt, een gezellige brunch of een zomers dessert. Met dit recept tover je eenvoudig een verrukkelijke traktatie op tafel.

🍽️ Aantal porties: 8 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 15 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten

Een hand gebruikt een rode spatel om een wafel uit een zwart wafelijzer te halen. Op een wit bord liggen meer wafels.
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 200 milliliter water
  • 1 middelgroot ei
  • 400 gram wafelmix
  • 4 theelepels olijfolie
  • 250 gram verse aardbeien
  • 8 eetlepels meringue drops
  • 8 toefjes slagroom uit een spuitbus

Benodigdheden

Bereidingswijze luchtige wafels met slagroom en aardbeien

Wafels met blauwe bessen en groene blaadjes op een wit bord, eieren in een houder en een kom met geraspte kaas op de achtergrond.
  1. Verwarm het wafelijzer.
  2. Smelt de roomboter en meng deze in een kom met de wafelmix, water en ei. Roer alles goed door tot je een glad, dik beslag hebt.
  3. Vet het wafelijzer in met een beetje olijfolie. Giet een deel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafel 5 tot 10 minuten tot deze lichtbruin en krokant is.
  4. Herhaal stap 3 met de rest van de olie en het beslag. Leg de gebakken wafels onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
  5. Snijd de aardbeien in kwarten en leg ze samen met de slagroom en meringuedrops op de wafels. Serveer direct en geniet!

Serveer direct en geniet!

De lekkerste recepten met een wafelijzer van MediaMarkt

Een stapel wafels op een houten plank, met rozijnen en een kom beslag, naast een wafelijzer en eieren.

Met een wafelijzer bak je snel luchtige wafels die goudbruin en krokant zijn. Serveer ze met verse aardbeien en slagroom voor een heerlijke verwennerij. Snel en gemakkelijk genieten van een klassieke lekkernij was nog nooit zo eenvoudig.

Ontdek nu onze overheerlijke recepten

Bekijk soortgelijke artikelen