Mediamarkt Logo

Asus ROG Ally: specs en games

Houd je van gamen, maar ben je vaak onderweg of ga je op vakantie? Of heb je geen zin om de hele tijd achter een PC te zitten? Met de Asus ROG Ally bepaal je zelf waar je je favoriete games speelt. Lees hieronder meer over deze handheld.

Wat is de Asus ROG Ally?

Wat is de Asus ROG Ally?

De ROG Ally is de nieuwe handheld van Asus. Asus heeft de Republic of Gamers (ROG) opgericht om gamers van goede apparatuur te voorzien. Zo hebben ze laptops, desktops en monitoren die geschikt zijn om goed te kunnen gamen. Deze hardware is voorzien van snelle processors en goede videokaarten om ervoor te zorgen dat je game niet vastloopt en je de beste graphics hebt.

Met de ROG Ally speel je, net als met de Steam Deck en de Nintendo Switch, games op een kleine, draadloze spelcomputer. Dat houdt in dat je zelf de plek kunt kiezen waar je wilt spelen en dat je dus ook in de buitenlucht kunt gamen, of je nu in de tuin zit of in het buitenland bent.

Lees meer over de Republic of Gamers

Wat zijn de specificaties van de Asus ROG Ally?

Wat zijn de specificaties van de Asus ROG Ally?

De Asus ROG Ally draait op Windows 11. Met een full HD-resolutie heeft de console een prachtig scherm waar je allerlei games op kunt spelen. De Ally is licht van gewicht, waardoor je hem makkelijk in je tas kunt meenemen en je niet snel last van je armen krijgt tijdens het spelen. Het geheugen is 512 GB, genoeg om een aantal games op te kunnen slaan, afhankelijk van de grootte van de spellen. Mocht je meer geheugen nodig hebben, dan kun je een microSD-kaart gebruiken. Verder heeft het apparaat USB-C-ingang om de console op te laden en een jack-ingang zodat je gemakkelijk oortjes of een koptelefoon erop kunt aansluiten. De ROG Ally kan dankzij de AMD Ryzen Z1 Extreme Processor zonder problemen zware games afspelen. Het scherm is zo gemaakt dat je zelfs in de zon kunt spelen, zonder dat het zonlicht reflecteert in het scherm. Je kunt dus op het balkon, in de tuin, op het strand of aan het zwembad spelen, wat deze handheld ideaal maakt om mee te nemen op reis.

Bestel de Asus ROG Ally

Welke games kun je met de Asus ROG Ally spelen?

Welke games kun je met de Asus ROG Ally spelen?

De Asus ROG Ally ondersteunt onder andere Steam, Xbox Games Pass en de Epic Game Store. Alle games voor de PC die compatibel zijn met een controller kun je met de ROG Ally spelen. Omdat de ROG Ally op Windows 11 draait, kun je ook Xbox-games erop spelen. Zowel Windows als de Xbox is ontwikkeld door Microsoft. De A-B-X-Y-knoppen op de Ally komen ook overeen met een Xbox-controller, wat het gamen vertrouwd maakt. Denk aan games als Elden Ring, Call of Duty en Diablo.

Releasedatum Asus ROG Ally

Vanaf 13 juni 2023 is de Asus ROG Ally beschikbaar. Wil jij graag je PC- of Xbox-games overal kunnen spelen? Dan is deze handheld iets voor jou. Bestel de Asus ROG Ally via de website of ga langs bij een MediaMarkt bij jou in de buurt. Zo kun je altijd van je games genieten, waar je ook bent.

Bekijk soortgelijke artikelen