Mediamarkt Logo

PlayStation Portal

Julia4 AUGUSTUS 2023
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

© 2023 Sony

De nieuwe handheld van Sony is verschenen: PlayStation Portal. Lees op deze pagina wat je met dit handige gaming-apparaat kunt doen.

Wat is PlayStation Portal?

Wat is Project Q?
© 2023 Sony

PlayStation Portal is de naam die de nieuwe handheld van Sony heeft gekregen. Deze handheld koppel je aan je PlayStation 5 zodat je je PS5-games remote kunt spelen. Hiervoor moet de PlayStation Portal wel in verbinding blijven met de PS5. Alle games zijn compatibel, behalve de VR-games. Deze kun je alleen met een PS VR2 spelen. Het HD-scherm van PlayStation Portal is 8 inch en daarmee een slagje groter dan de Nintendo Switch OLED, die een scherm van 7 inch heeft.

Hoe werkt de PlayStation Portal?

PlayStation Portal verbind je door middel van wifi met de PlayStation 5. De PlayStation Portal moet altijd verbonden zijn met een stabiele wifiverbinding. De games die je op de PlayStation Portal wilt spelen, moeten eerst geïnstalleerd zijn op de PlayStation-console. De games worden vervolgens naar de PlayStation Portal gestreamd. PlayStation Portal lijkt op een PS5-controller waar een scherm tussen is geplaatst. De knoppen en de functies van een PS5-controller zijn dan ook terug te vinden op de PlayStation Portal.

Wat zijn de voordelen van de PlayStation Portal?

Wat zijn de voordelen van Project Q?

Met de PlayStation Portal speel je je favoriete games waar je maar wilt in huis. Heb je geen zin om op de bank voor de tv te zitten? Met deze handheld van Sony verhuis je gemakkelijk naar een andere kamer. Je kunt bijvoorbeeld in bed gamen. De PlayStation Portal is ook handig voor als je huisgenoten tv willen kijken, terwijl jij wilt gamen. Je kunt met de PlayStation Portal gewoon blijven spelen terwijl je vrienden of familie hun favoriete serie of wedstrijd volgen. Ook als je kinderen hebt die graag gamen, kan de PlayStation Portal ervoor zorgen dat de tv wat vaker vrij is.

Bekijk soortgelijke artikelen