Mediamarkt Logo

Samsung-tablet of iPad: welke van deze merken past het beste bij jou?

unknown description

Apple en Samsung hebben kwalitatief goede tablets in verschillende prijsklassen. Twijfel je tussen een iPad of een Samsung Tab? In dit artikel vind je de voordelen van de tablets van zowel Apple als Samsung, zodat jij een betere afweging kunt maken tussen deze merken.

De belangrijkste verschillen tussen iPads en Samsung-tablets

De belangrijkste verschillen tussen iPads en Samsung-tablets

Samsung-tablets en Apple iPads staan bekend als krachtige tablets. Wel zijn er belangrijke verschillen tussen deze merken. Zo hebben ze verschillende besturingssystemen. iPads draaien op het iOS, terwijl Samsung-tablets gebruikmaken van Android. Dit verschil beïnvloedt bijvoorbeeld de manier waarop je werkt op beide tablets, maar ook de beschikbare apps en de verbinding met andere apparaten, zoals je telefoon of laptop. Daarnaast hebben de meeste iPads een strak en minimalistisch ontwerp, terwijl het design van Samsung-tablets meer verschilt tussen de modellen. Andere belangrijke verschillen zitten in de werksnelheid – die over het algemeen hoger is op iPads – en in de accuduur, waarin Samsung-tablets meestal een streepje voor hebben. Uiteindelijk hangt ook wel veel af van welk model tablet je koopt. Zo zijn de prestaties van de nieuwste Samsung-tablet alweer krachtiger dan van oudere modellen en verschillen bijvoorbeeld een iPad Air en iPad Pro ook weer van elkaar.

Wanneer kies je een iPad?

Wanneer kies je een iPad?

Het is logisch om een iPad te kiezen als je ook al andere apparaten hebt van Apple, zoals een iPhone of een Mac. Deze Apple-apparaten werken namelijk goed met elkaar samen. Dit geldt niet voor iPads in combinatie met smartphones van een ander merk. Zo verschijnen bijvoorbeeld foto’s die je maakt met je iPhone ook direct op je iPad. Apple hanteert voor de apps in de App Store vrij strenge kwaliteitseisen. Kies dus een iPad als je zeker wilt zijn van goede en betrouwbare applicaties. Ga ook voor een iPad als je houdt van een goede werksnelheid. Zeker in vergelijking met andere tablets schakel je op een iPad soepel tussen apps en heb je minder snel last van haperingen of vertragingen.

Wanneer ga je voor een Samsung Tab?

Wanneer ga je voor een Samsung Tab?

Waar je sneller een iPad kiest als je al andere Apple-apparaten hebt, ligt de keuze voor een Samsung Tab eerder voor de hand als je al een Samsung-smartphone, -laptop, of -smartwatch hebt. Deze Samsung-apparaten werken namelijk heel goed met elkaar samen. Zo deel je bijvoorbeeld eenvoudig het scherm van je Samsung-laptop op je Samsung Tab. Overigens werkt de Samsung Tab ook goed samen met andere Android-apparaten. Vind je het belangrijk om extra gebruikers toe te voegen aan een tablet, zodat je hem bijvoorbeeld makkelijk deelt met andere gezinsleden? Dan is het Android-systeem op een Samsung Tab iets wat je zal aanspreken. Ook als je een tablet zo min mogelijk aan het stopcontact wilt hangen, is een Samsung Tab een goede optie voor jou.

Klopt het dat Samsung Tabs langer meegaan dan iPads?

Het is moeilijk te zeggen of Samsung-tablets langer meegaan dan iPads. De levensduur van een tablet is namelijk ook sterk afhankelijk van hoe jij ermee omgaat en hoe de tablets gemaakt zijn. Samsung en Apple hebben allebei aandacht besteed aan de levensduur van hun apparaten. Zo is de behuizing van Samsung-tablets gemaakt van duurzame en krachtige materialen die goed tegen een stootje kunnen. Apple heeft op zijn beurt veel tijd en energie gestoken in het optimaliseren van het werkgeheugen in iPads, waardoor ze langer meegaan zonder traag te worden. Kortom: de tablets van beide merken gaan makkelijk 5 tot 10 jaar mee, mede afhankelijk van hoe zuinig jij ermee bent.

Wat is het verschil in prijs tussen iPads en Samsung Tabs?

Wat is het verschil in prijs tussen iPads en Samsung Tabs?

Zijn er belangrijke verschillen qua prijs tussen iPads en tablets van Samsung? Dit hangt sterk af van het model tablet dat je koopt, maar over het algemeen ligt de instapprijs voor iPads enkele tientallen euro’s hoger dan voor Samsung-tablets. Daar staat wel tegenover dat er over het algemeen meer refurbished iPads te koop zijn. Dit zijn gebruikte iPads die helemaal gereset en gerepareerd zijn en dan weer jaren mee kunnen, waardoor jij een relatief goedkope iPad hebt. Sowieso geldt: als je niet per se het nieuwste model tablet hoeft te hebben, dan kan het heel voordelig zijn om de scherpe tablet-aanbiedingen in de gaten te houden.

Conclusie: past een iPad of Samsung Tab beter bij je?

Conclusie: past een iPad of Samsung Tab beter bij je?

De keuze tussen een iPad en een Samsung Tab hangt af van veel factoren. Een van de belangrijkste is je voorkeur voor besturingssysteem (Android of iOS). Als je al een tevreden gebruiker bent van andere Apple-producten en op zoek bent naar naadloze integratie, dan is een iPad waarschijnlijk de beste keuze. Hetzelfde geldt voor als je al meerdere andere Samsung- of Android-apparaten gebruikt. Het is belangrijk om je eigen behoeften en wensen op een rijtje te zetten, om vervolgens te bepalen of een iPad of een Samsung-tablet beter bij je past.

Bekijk soortgelijke artikelen