• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een stofzuiger? Wij geven je advies

Verschillende soorten stofzuigers

Je wilt een stofzuiger kopen, maar welke stofzuiger past het best bij jouw situatie? Belangrijk is om voor jezelf na te gaan waar je de stofzuiger voor wilt gebruiken. Wil je alleen je vloer stofzuigen, alleen je meubels of allebei? En wat voor vloerbedekking heb je in huis? Met behulp van de juiste stofzuiger en accessoires zorg je voor het gewenste schoonmaakresultaat, zonder je vloer te beschadigen en zonder dat er vuil blijft liggen. Als je huisdieren hebt, is het verstandig om een stofzuiger te kiezen die ook geschikt is voor het opzuigen van haar. Zo ben je er zeker van dat hij lang mee gaat. Mocht je last hebben van allergieën, kun je ook hier in je keuze rekening mee houden. De juiste stofzuiger kan namelijk helpen allergische klachten te voorkomen of verminderen. Als je een hekel hebt aan stofzuigen, of slecht ter been bent, bestaan er zelfs stofzuigers die zelfstandig je vloer schoonmaken.

Door hun verschillende gebruiksdoelen en –gemakken kunnen sledestofzuigerssteelstofzuigerskruimeldieven en robotstofzuiger elkaar in hun gebruik aanvullen.

 • Sledestofzuigers

  Sledestofzuigers zijn de meest voorkomende stofzuigers. Het zijn de traditionele stofzuigers op wielen met een slang en een zuigbuis. Ze vangen het vuil en stof op in een stofzak of stofreservoir. Door hun grote zuigkracht zuigen sledestofzuigers ook grotere hoeveelheden vuil moeiteloos op.

  Plus- en minpunten van een sledestofzuiger:

  + Meest geschikt om je huis grondig schoon te maken
  + Geschikt voor het stofzuigen van vloeren, meubels en kieren
  + Meest geschikt voor huishoudens met huisdieren en personen die last hebben van allergieën
  - De apparaten zijn vrij zwaar, minder wendbaar en handig op te bergen

  Help mij de juiste sledestofzuigers te kiezen

  Bekijk alle sledestofzuigers

 • Steelstofzuigers

  Een steelstofzuiger bedien je eenvoudig met één hand. De meeste modellen zijn heel licht van gewicht, wendbaar en werken op een oplaadbare accu. Hierdoor heb je tijdens het stofzuigen veel bewegingsvrijheid. Steelstofzuigers zijn minder krachtig dan traditionele sledestofzuigers. Ze zijn dan ook het meest geschikt voor de kleine(re) schoonmaakklussen die je tussendoor doet.

  Plus- en minpunten van een steelstofzuiger:

  + Compact
  + Wendbaar
  - Klein stofreservoir

  Help mij de juiste steelstofzuiger te kiezen

  Bekijk alle steelstofzuigers

 • 2-in-1 stofzuiger of kruimeldief

  Een 2-in-1 steelstofzuiger is een steelstofzuiger en een kruimeldief in één. Handig, omdat je met dit apparaat van de voordelen van een steelstofzuiger én een kruimeldief geniet. Je klikt de kruimeldief los van de steel of verwijdert de zuigbuis om van je steelstofzuiger een kruimeldief te maken. Zo heb je nog meer bewegingsvrijheid om naast je vloer bijvoorbeeld je meubels, trap en auto te reinigen. Een 2-in-1 steelstofzuiger werkt op een oplaadbare accu. Hierdoor geniet je tijdens het stofzuigen van veel bewegingsvrijheid.

  Plus- en minpunten van een 2-in-1-stofzuiger:

  + Alle voordelen van een steelstofzuiger en een kruimeldief in één
  + Oplaadbaar, dus zonder snoer
  + Compact en wendbaar
  - Klein stofreservoir
  - Beperkte accuduur

  Help mij de juiste kruimeldief en/of 2-in-1-stofzuiger te kiezen

  Bekijk alle kruimeldieven

  Bekijk alle 2-in-1-steelstofzuigers

 • Robotstofzuigers

  Houd je niet van stofzuigen? Een robotstofzuiger maakt het je gemakkelijk. Dit type reinigt je vloer zelfstandig en is ideaal als je een druk huishouden hebt of minder goed ter been bent. De meeste robotstofzuigers kun je programmeren zodat ze je vloer regelmatig schoonmaken. Zo ben je altijd verzekerd van een schone vloer zonder kruimels. De robotstofzuigers van tegenwoordig gaan voorzichtig om met je meubels en kunnen zelfs overweg met drempels. De geavanceerdste modellen keren automatisch naar het laadstation om de accu te laden en rijden zich niet meer vast. Er bestaan ook robotstofzuigers die je vloer kunnen dweilen.

  Plus- en minpunten van robotstofzuigers:

  + Nemen werk uit handen waardoor je tijd bespaart
  + Zuigen ook onder laag meubilair
  - Komen niet in hoeken en kieren
  - Niet alle modellen zijn geschikt voor vloerkleden en tapijtvloeren
  - Oudere modellen kunnen niet om obstakels heen

  Help mij de juiste robotstofzuiger te kiezen

  Bekijk alle robotstofzuigers