• Binnen 2 uur ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Op zoek naar een nieuw pad- of capsulesysteem? Wij geven je advies.

Met een pad- of capsulesysteem zet je met één druk op de knop een van de vele beschikbare koffievariaties. Waar moet je op letten als je een systeem met pads, cups of capsules wilt kopen

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Verschillende soorten systemen

Verschillende soorten pad- en capsulesystemen

Met een pad- of capsulesysteem zet je met één druk op de knop je favoriete koffievariatie. Zo geniet je met dit zetsysteem in korte tijd van een lekkere kop koffie. Of je nu van extra sterke of cafeïnevrije koffie houdt, voor iedere smaak is er een variant. Pad- en capsulesystemen werken, ondanks dat de designs zo verschillend zijn, volgens hetzelfde principe. Daarnaast ontwikkelt iedere fabrikant zijn eigen pads, Capsules of cups. De bekendste pad- en capsulesystemen zijn van Nespresso, Senseo en Dolce Gusto, illy.

Wat is het verschil tussen capsules, cups en pads?

De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een verschil. Capsules en cups zijn vacuüm verpakt. Hierdoor blijft de koffie vers, wat de smaak ten goede komt. Koffiepads zijn minder duur dan capsules en cups, maar hebben een minder uitgesproken smaak.

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Melkspecialiteiten

Ook geschikt voor melkspecialiteiten

Met een pad- of capsulesysteem kun je niet alleen koffie en espresso zetten, maar ook melkvarianten zoals cappuccino en latte macchiato bereiden. Dit doen de machines ieder op hun eigen manier.

Cappuccino gezet met speciaal ontwikkelde pads of capsules

Met alle pad- en capsule systemen kun je koffiespecialiteiten op basis van melkpoeder bereiden. Zo zijn er capsules, cups en pads ontwikkeld speciaal voor het zetten van cappuccino, latte macchiato, chocolademelk en meer.

Cappuccino van verse melk

Gaat je voorkeur meer uit naar een cappuccino of macchiato gemaakt van verse melk, zijn hier ook mogelijkheden voor. Zo kun je kiezen voor een machine met een geïntegreerd melksysteem, een losse melkopschuimers of een los stoompijpje. De machines met een geïntegreerd melksysteem zetten met één druk op de knop je favoriete melkvariant. Losse melkopschuimers verwarmen de melk en schuimen deze automatisch op. Na het verwarmen en opschuimen schenk je de melk zelf bij je koffie. Er zijn verschillende melkopschuimers te koop. Zo heeft Nespresso bijvoorbeeld de Aeroccino, een losse melkopschuimer die je naast je machine gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om een los stoompijpje aan te schaffen. Let bij de aanschaf van dit systeem op of er een melkreservoir wordt meegeleverd. Als deze niet wordt meegeleverd, schuim je de melk zelf in een kannetje, pak of glas op. Ook bij dit systeem schenk je de melk zelf bij je koffie.

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Waar moet je nog meer op letten?

Waar moet je nog meer op letten?

Aantal koppen per keer

Met de meeste pad- of capsulesystemen zet je één kop koffie keer, maar met koffiepadmachines kun je er ook twee tegelijk zetten. Wil je vaak meerdere koppen achter elkaar zetten, let dan op de inhoud van het waterreservoir. Bij een groot waterreservoir hoef je het niet steeds bij te vullen

Instelbare koffiesterkte en hoeveelheid

Bij sommige capsule- en padmachines kun je de sterkte en/of de hoeveelheid van de koffie met een druk op de knop instellen.

Verschillende capsule-pad machines

Nu je weet wat je allemaal kunt met een capsule- en padsysteem en weet waar je op moet letten bij de keuze, is het alleen nog een kwestie van er één aanschaffen. Om je verder op weg te helpen lichten we een aantal verschillende varianten uit.

 • Nespresso

  Met een Nespresso-apparaat zet je koffie met behulp van capsules. De capsules van Nespresso zijn er in allerlei soorten: van sterke espresso of ristretto tot cafeïnevrije lungo. De fabrikant besteedt veel aandacht aan de smaak en het behoud van de smaak van de koffie. Zo zorgt de vacuüm verpakking ervoor dat de koffie vers blijft. Na bereiding worden de gebruikte capsules opgevangen in een uitneembaar opvangbakje. Handig, omdat je meerdere capsules tegelijk weggooit en niet steeds voor één lege capsule naar de prullenbak hoeft te lopen.

  Bekijk alle Nespresso-machines

 • Senseo

  Senseo maakt gebruik van pads. Er zijn pads voor verschillende koffievariaties. Het Senseo-systeem is relatief goedkoop. Houd er wel rekening mee dat de pads niet vacuüm verpakt zijn en de koffie niet onder hoge druk wordt gezet. Hierdoor is de koffiesmaak minder uitgesproken. Gebruikte pads moeten handmatig uit de padhouder verwijderd worden.

  Bekijk alle Senseo-apparaten

 • Dolce Gusto

  De Dolce Gusto-systemen zetten koffie met cups. Er zijn cups in allerlei variaties. Wil je cappuccino maken, dan heb je twee verschillende cups nodig. Gebruikte cups moeten handmatig uit de magnetische cuphouder verwijderd worden.

 • illy MIE

  illy MIE-apparaten gebruiken koffiecups. MIE staat voor Metodo IperEspresso (hyperespresso-methode). In de cups van illy zit precies 7 gram aangestampte koffie, zoals dat bij Italiaanse espresso hoort. Om koffie te zetten, plaats je de cups in een illy-machine. De cups moet je handmatig uit het piston verwijderen.

Schoonmaken en ontkalken

Het is belangrijk om je pad- of capsulesysteem schoon te houden en het apparaat regelmatig te ontkalken. Ontkalken is essentieel, omdat kalkafzetting de machine kan beschadigen. Wacht je er te lang mee, dan ontstaat er een kalklaag die zo dik is dat hij moeilijk te verwijderen is. Hierdoor kan je koffiezetapparaat permanent beschadigd raken en snel kapot gaan.

Er zijn speciale producten voor het schoonmaken en ontkalken van je koffiezetapparaat te koop. Met onderhoudstabletten verwijder je koffieolie en -vet beter dan handmatig mogelijk is. Ontkalkingstabletten zijn een eenvoudige methode om je apparaat te ontdoen van kalkaanslag. De tabletten werken beter en sneller dan azijn en zijn bovendien geurloos. Een waterfilter filtert kalk uit het water. Hierdoor hoef je je apparaat minder regelmatig te ontkalken. Een waterfilter zorgt er ook voor dat je koffie een betere smaak ontwikkelt, omdat ook smaakverstorende stoffen als chloor vastgehouden worden. Er zijn ook complete onderhoudssets waarmee je al deze producten (op het waterfilter na) in een keer aanschaft.

Bij Media Markt vind je verschillende schoonmaak- en ontkalkingsaccessoires.

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Accessoires

Accessoires

Je favoriete kop koffie is pas compleet als je er wat extra zorg aan besteedt. Er zijn verschillende accessoires te koop die je kop koffie net dat beetje extra geven dat het verdient. Ook voor koffieservies en verschillende soorten koffiebonen en gemalen koffie kun je bij Media Markt terecht.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende accessoires:

 • Melkopschuimers

 • Melkbekers

 • Melkkannen

 • Capsulehouders

 • Glazen

 • Kop en schotel

 • Capsules

 • Pads