MM logo red

Wat is het verschil tussen JBL Flip 6 en JBL Flip 5?

Femke25 JANUARI 2024
unknown description

De JBL Flip 6 is de opvolger van de JBL Flip 5. Deze 2 JBL-speakers lijken redelijk op elkaar, al kennen ze ook de nodige verschillen. Zo gaan ze allebei 12 uur mee op 1 accu, maar heeft de Flip 6 een extra ingebouwde speaker die nog helderder geluid produceert. In dit artikel vind je de voor- en nadelen van de JBL Flip 6 en de Flip 5.

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 6?

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 6?

De draadloze JBL Flip 6 beschikt over een tweeter. Dit is een extra ingebouwde speaker die hoge en lage tonen nauwkeurig weergeeft. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een kraakhelder basgeluid, zeker als je het vergelijkt met andere speakers met een vergelijkbare afmeting (17,8 x 6,8 x 7,2 centimeter) en gewicht (550 gram). Een ander voordeel van de JBL Flip 6 is de IP67-certificering. Dit betekent dat de speaker stof- en (spat)waterbestendig is en dat je hem dus gerust mee kunt nemen naar het park of het strand. Je verbindt de JBL Flip 6 snel en eenvoudig via bluetooth 5.1.

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 6?

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 6?

Een klein nadeel van de JBL Flip 6 is dat je hem alleen kunt verbinden met andere JBL-speakers die de PartyBoost-functie hebben. Geef je een verjaardagsfeest waarbij je meerdere boxen wilt gebruiken, dan komt de JBL Flip 6 alleen van pas in combinatie met (sommige) andere JBL-speakers. Verder gaat de accu 12 uur lang mee. Je verwacht op dit punt wellicht een upgrade ten opzichte van de JBL Flip 5, maar beide accu’s gaan even lang mee. Daar moet bij gezegd worden dat een accuduur van 12 uur zeer respectabel is

Wat zijn de voordelen van de JBL Flip 5?

De JBL Flip 5 is op zichzelf een zeer krachtige speaker, zeker als je hem vergelijkt met andere bluetoothspeakers van zijn formaat. Zo biedt de Flip 5 een kraakhelder geluid, een lange accuduur en veel vermogen. Daarnaast heeft de JBL Flip 5 een krachtige behuizing en kan hij goed tegen een stootje. Je neemt deze speaker dus gerust mee in je tas of in de auto.

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 5?

Wat zijn de nadelen van de JBL Flip 5?

Het grootst nadeel van de JBL Flip 5 is waarschijnlijk dat hij nog maar heel lastig te verkrijgen is. Wellicht dat je nog aan een refurbished of tweedehands-variant van de JBL Flip 5 kunt komen, maar MediaMarkt verkoopt hem bijvoorbeeld niet meer. Een ander nadeel van de JBL Flip 5 is dat zijn opvolger in bijna alles net een tandje sterker en krachtiger is. Zo heeft de JBL Flip 6 een net iets beter geluid, net iets meer bereik en een net iets nieuwere bluetoothverbinding dan de JBL Flip 5.

Wat is het verschil tussen JBL Flip en JBL Charge?

Omdat de JBL Flip 5 niet makkelijk meer verkrijgbaar is, wordt de JBL Flip ook vaak vergeleken met de JBL Charge. Mensen twijfelen voornamelijk tussen de Flip 6 en de Charge 5. Laatstgenoemde is groter (22 x 9 x 9 centimeter) en gaat langer mee op 1 accu (20 uur), waardoor het wel iets langer duurt voordat de batterij van de Charge 5 volledig is opgeladen (4 i.p.v. 2,5 uur). Qua geluidskwaliteit doen de Flip 6 en Charge 5 nauwelijks voor elkaar onder, al heeft de Charge 5 vooral qua kwaliteit van bastonen een klein streepje voor.

Bekijk soortgelijke artikelen