MM logo red

Welke JBL bluetooth-speaker past bij jou?

Femke6 SEPTEMBER 2023
unknown description

Ben je van plan om een JBL bluetooth-speaker aan te schaffen, maar twijfel je nog welke je moet kiezen? In dit artikel leggen we uit hoe je de juiste speaker selecteert die past bij jouw specifieke behoeften. Hier lees je waar je op moet letten als je een JBL bluetooth-speaker koopt, welke verschillende soorten er zijn en welke het beste bij jou past.

Waar let je op als je een nieuwe JBL bluetooth-speaker koopt?

Waar let je op als je een nieuwe JBL bluetooth-speaker koopt?

Er zijn verschillende aspecten die belangrijk zijn als je een bluetooth-speaker uitzoekt. Ten eerste is het type sound belangrijk. De meeste JBL-speakers beschikken over JBL Pro of Original Sound, waarmee je zelfs de hoogste tonen en diepste bassen goed hoort. Een ander belangrijk element is de wattage. Hoe hoger de wattage, hoe harder het volume kan en hoe beter de geluidskwaliteit blijft. De bluetooth-connectie van een speaker bepaalt hoe snel het apparaat verbindt met je smartphone of tablet. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen kunnen ook de batterijduur, app-bedieningen het aantal speakers dat je kunt verbinden van belang zijn voor jouw keuze.

Bekijk de verschillende soorten JBL bluetooth-speakers

Bekijk de verschillende soorten JBL bluetooth-speakers

Ontdek de verschillende soorten bluetooth-speakers van JBL. Er zijn verschillende lijnen van de JBL-speakers en er past altijd wel één soort het beste bij jouw gebruik. Zo zijn de compacte JBL Clip-, Flip- en GO-series zeer geschikt als je vaak op pad wilt met je bluetooth-speaker. Wil je graag grotere feestjes bouwen? Dan raden we de Boombox– of de Extreme-serie aan. Welke speaker van JBL ook het beste bij je past, je mag er altijd van uitgaan dat er het mooiste en helderste geluid uit komt.

JBL GO-series

JBL GO-series

De JBL GO-series zijn zo ontworpen dat je de speakers makkelijk overal mee naartoe neemt. Ze zijn compact, licht en waterbestendig. De JBL GO 3 is de nieuwste variant in deze lijn. Deze bluetooth-speaker is niet groot, maar levert wel haarfijn geluid met een krachtige bas. Neem de JBL GO 3 makkelijk overal mee naartoe dankzij de draaglus aan de zijkant. Geniet tot wel 5 uur lang van je lievelingsmuziek, waar je ook bent. Blijf je liever thuis? Ook dan komt de JBL GO 3 goed van pas. Dankzij het vermogen van 4,2 watt vult deze speaker kleine ruimtes met kraakheldere deuntjes.

JBL Clip-series

JBL Clip-series

Net als de JBL GO is een bluetooth-speaker uit de JBL Clip-serie ideaal om mee op pad te nemen. Je herkent een JBL Clip aan de haak die erop zit en waarmee je de speaker makkelijk vastklikt aan je broek, tas of rugzak. De JBL Clip 4 is de nieuwste in deze lijn en is beschikbaar in verschillende vrolijke kleuren. Deze bluetooth-speaker mag dan slechts 240 gram wegen, zijn accuprestaties behoren tot de absolute zwaargewichten onder de bluetooth-speakers. Op een volle accu luister je tot wel 10 uur naar je favoriete nummers.

JBL Flip-series

JBL Flip-series

Weet je nog niet zeker of je jouw nieuwe JBL bluetooth-speaker vooral in huis of juist in de buitenlucht gaat gebruiken? De JBL Flip-serie – met de nieuwste Flip 6 in het bijzonder – is heel geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Deze bluetooth-speaker geeft topkwaliteit geluid, zeker als je het vergelijkt met andere speakers met dezelfde omvang (de JBL Flip 6 is 17,8 cm lang en weegt iets meer dan 0,5 kilo). De speaker heeft 20 watt vermogen, waardoor je de muziek ook in grote ruimtes zoals je woonkamer goed hoort. De JBL Flip 6 is beschikbaar in 9 mooie kleuren.

Charge-series

Charge-series

De JBL Charge 5 is de meest recente bluetooth-speaker uit de Charge-serie. Deze speaker heeft een vermogen van 30 watt, genoeg om ook in grote kamers en in ruimtes met veel achtergrondgeluid de muziek de boventoon te laten voeren. Dankzij de Li-ion-batterij die tot wel 20 uur meegaat op een volle accu, organiseer je met een beetje fantasie je eigen eendaagse festival met een JBL Charge 5. Koppel 2 telefoons aan de speaker en bepaal samen de afspeellijst. Dankzij een aparte tweeter en dubbele basradiatoren knallen de hoogste en de laagste tonen loepzuiver uit de speaker.

JBL Xtreme-series

JBL Xtreme-series

Maak van elke dag een feestje met de JBL Extreme-serie. De Extreme 3 bluetooth-speaker is er voor de echte party animal. Met een gewicht van 2 kilogram doet deze speaker zijn naam eer aan, al neem je hem toch heel makkelijk overal mee naartoe. Er zit namelijk een standaard draagriem bij de Extreme 3, waarmee je de speaker om je schouder kunt dragen. Op een volle batterij gaat de JBL Extreme tot wel 15 uur mee. Tijd genoeg dus voor een knalfeest. En omdat een feest niet compleet is zonder een drankje, heeft JBL een speciale flesopener gebouwd op de Extreme 3.

Boombox-series

Boombox-series

Waan je een professionele dj met een krachtige bluetooth-speaker uit de Boombox-serie. De 6,7 kilo wegende Boombox verbind je aan 2 tablets of smartphones, zelfs al sta je 25 meter van de bluetooth-speaker vandaan. Met een volle batterij knalt je lievelingsmuziek maar liefst 24 uur lang kraakhelder uit de Boombox. De accu houdt het waarschijnlijker langer vol dan de accu van je smartphone, dus dient de Boombox direct als handige powerbank. De speaker heeft 2 x 40 watt vermogen, meer dan genoeg om een huis-, tuin- of zelfs een zwembadfeest te organiseren. De Boombox 3 kan namelijk prima tegen spatwater en stof.

JBL Essential-series

JBL Essential-series

Zoek je een JBL bluetooth-speaker voor de meest gunstige prijs? Dan zijn de speakers uit de JBL Essential-series waarschijnlijk een goede optie voor je. Deze serie bestaat uit 2 JBL bluetooth-speakers: de Flip Essential 2 en de Charge Essential 2. Deze speakers lijken logischerwijs veel op de JBL Flip en de JBL Charge, maar bezitten alleen de broodnodige functies voor een krachtige en betrouwbare bluetooth-speaker. Met de JBL Flip Essential luister je 10 uur lang naar je favoriete nummers en de Charge Essential gaat zelfs 20 uur mee op 1 volle batterij.

Ben je op zoek naar een betaalbare JBL bluetooth-speaker? JBL heeft verschillende modellen die passen bij jouw budget. Of je nu weinig te besteden hebt of juist iets meer wilt uitgeven, er is altijd een JBL-speaker die bij je past. Ontdek welke JBL bluetooth-speaker het beste is voor jouw budget en muzieksmaak.